TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi açıkladı: Yapay zeka, nefret suçlarını artırıyor

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, 2023 yılı insan hakları raporunu kamuoyuna sundu. Raporda, Kahramanmaraş'taki depremler ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları gibi olaylarla birlikte yapay zekanın insan haklarına etkilerine vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi açıkladı: Yapay zeka, nefret suçlarını artırıyor

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, dün dünya genelinde ve Türkiye'de yaşanan insan hakları durumunu değerlendirdiği 2023 yılı insan hakları raporunu kamuoyuna açıkladı. Raporda, çeşitli ülkelerde yaşanan insan hakları ihlallerine ve risklere dikkat çekildi.

Raporda, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonucunda 9 milyon kişinin acil insani yardıma ihtiyaç duyduğu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle 1.9 milyon Filistinlinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı belirtildi. Bunun yanı sıra, yapay zeka teknolojisindeki hızlı ilerlemelere de vurgu yapılarak, hukuk sistemlerindeki zayıflamanın yapay zeka kaynaklı insan hakları ihlallerini artırabileceği uyarısında bulunuldu.

Raporda ayrıca, yapay zeka araçlarının teknoloji kaynaklı suistimalleri ve ırkçı politikaları kalıcı hale getirdiğine dikkat çekilerek, yapay zekanın ifade özgürlüğüne ve doğru bilgiye erişimi kısıtlayabileceği vurgulandı. Filistinli ve Yahudi topluluklarına karşı çevrimiçi kışkırtma örneklerine de raporda yer verildi ve bu tür zararlı içeriklerin artışıyla birlikte, Avrupa ve ABD'de Müslüman karşıtı ve Yahudi karşıtı nefret suçlarında belirgin bir artış yaşandığı belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.