TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargıtay, eski istihbaratçı Altaylı'ya FETÖ davasında verilen 23 yıl 4 ay hapis cezasını onadı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, eski istihbaratçı Enver Altaylı'ya Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından verilen 23 yıl 4 ay ile Mehmet Barıner'e aynı suçlardan verilen 21 yıl 3 ay hapis cezalarını onadı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
Yargıtay, eski istihbaratçı Altaylı'ya FETÖ davasında verilen 23 yıl 4 ay hapis cezasını onadı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, eski istihbaratçı Enver Altaylı ve Mehmet Barıner'e FETÖ üyeliği suçlamalarından verilen hapis cezalarını onadı. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 8 Kasım 2021'deki kararı, Yargıtay tarafından incelenerek kesinleşti.

Altaylı, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl, "siyasi ve askeri casusluk" suçundan 13 yıl 4 ay olmak üzere toplamda 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Barıner ise aynı suçlardan dolayı 21 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

ESKİ İSTİHBARATÇI ENVER ALTAYLI'NIN FETÖ ÜYELİĞİ YARGITAY KARARIYLA KESİNLEŞTİ

İddianameye göre, Altaylı ve damadı Metin Can Yılmaz, ABD'deki Halkbank davasını manipüle etmek amacıyla eski istihbaratçı Barıner'i yurt dışına çıkarmaya çalıştılar. Ancak bu planları ortaya çıktı ve yakalandılar.

Altaylı'nın konutunda yapılan aramada, çeşitli dijital materyaller ve Fetullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi. Aralarında "Hizmet Hareketinin Siyasete Yaklaşımı Üzerine Düşünceler" başlıklı 14 sayfalık bir slayt sunumu da bulunmaktaydı.

Dijital materyaller arasında istihbarat ve karşı istihbarat faaliyetleri, CIA görevlileriyle ilişkileri gösteren kayıtlar, Türkiye'de askeri darbe ortamı hazırlamak amacıyla faaliyet yürütülmesi gerektiğine dair raporlar ve darbe girişiminin ardından örgütün izleyeceği stratejilere ilişkin raporlar yer almaktaydı.

Altaylı'nın birçok FETÖ mensubuyla telefon irtibatı tespit edildi ve bilgisayarında Gülen'e hitaben yazılmış bir mektup bulundu.

Yargıtay'ın onama kararıyla birlikte, Altaylı ve Barıner'in suçlamalarıyla ilgili hükümleri kesinleşmiş oldu ve cezalarını çekmek üzere cezaevine girmeleri bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.