Adana’da hekimlerin kitapları, tıp öğrencilerine burs oluyor
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Dr. Ali Özyurt Kültür Sanat ve Edebiyat Kolu organizasyonu ile Adana’da gerçekleştirilen ‘Yazan Hekimler Çukurova’da’ Söyleşi ve İmza Günü etkinliği, edebiyatseverleri bir araya getirdi. Etkinlikte satılan kitapların tüm geliri, Tıp Fakültesi öğrencilerine burs olarak verilecek. Dr. Ayşegül Tözeren ve Dr. Okan Toygar’ın moderatörlüğünde, Dr. Fatih Balkan, Dr. Nilüfer Benal, Dr. Gönül Malat, Dr. Ali İhsan Ökten, Dr. Meral Saklıyan, Dr. Esin Şenol ve Dr. Veysi Ülgen ile Dr. Süheyl Ökten, kitaplarını imzalayarak katılımcılarla buluştular.
“Hekimler, yaşamı sevgi ve bilgiyle dokunarak zenginleştirir”
Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz etkinlikte yaptığı konuşmada, hekimliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda insanı anlamayı ve yaşamına dokunmayı gerektiren bir sanat dalı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hekimlik, yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda insanı anlamayı ve onun yaşamına dokunmayı gerektiren bir sanat dalıdır. Unutulmamalıdır ki yaşam yolu, doğru kişi ile yürüyorsan keyif verir. Sevgiyle ve bilgiyle donandığında serüvene dönüşür. Bilgelik yolumuzu aydınlatan hekimlerimizin kaleminden çıkan edebiyat eserleri, sadece meslektaşlarımızın değil, aynı zamanda toplumun ruhuna da hitap edecektir. Bugün burada, edebiyat ve sanatla zenginleşen bu değerli ruhun bir yansımasına hep birlikte tanıklık edeceğiz.”
“Yeni yönetmelik halkın ve hekimlerin yararı için geri çekilmeli”
Uzm. Dr. Polatöz, “Bildiğiniz gibi uzun zamandır vergide adalet talebimizi bakanlığa duyurmaya çalışıyoruz. Yetmezmiş gibi üstüne üstlük eziyet niteliğinde bir yeni yönetmelik çıkararak meslektaşlarımıza ve halkımıza eziyet ediliyor. Halkın ve meslektaşlarımızın yararına olmayan bu yönetmeliğin geri çekilmesi için birinci basamakta üç kez iş bıraktık. İki ve üçüncü basamaktaki meslektaşlarımızda bir gün iş bırakarak destek verdi. Unutmasınlar ki halkın, hekimin ve sağlık emekçilerinin işine yaramayan bu yönetmelik geri çekilmez ise eylemlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. Haklı mücadelemizde kararlıyız. Bu anlamda bugün burada bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Türk Tabipleri Birliği Dr. Ali Özyurt Kültür Sanat ve Edebiyat Kolu'na, katılımcı meslektaşlarıma ve kitap satın alarak üniversite öğrencilerimize destek olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlik, yazarların yaşamlarından kesitler sunduğu söyleşinin ardından katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla devam etti. Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek belgelerini takdim etti.