TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Beyoğlu Belediyesi

İLKHABER-Gazetesi - Beyoğlu Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Beyoğlu Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Başkan Yıldız gençlerle birlikte Kefken Kampı’nda Haber

Başkan Yıldız gençlerle birlikte Kefken Kampı’nda

Beyoğlu Belediyesi Kefken Gençlik Kampı bu yıl da öğrencilerle doldu taştı. Kampı ziyaret eden Başkan Yıldız, öğrencilerle sohbet edip onlarla birlikte etkinliklere katıldı. Her yıl binlerce öğrenciyi ağırlayan Beyoğlu Belediyesi Kefken Gençlik Kampı bu yaz da öğrencilerin buluşma noktası oldu. Gruplar halinde bir hafta boyunca kamp yapan öğrenciler, hem tatil yapıyor hem de sanat ve sportif branşlara katılarak kendilerini geliştirme imkanı buluyor. Öğrenciler kampta ayrıca; Bilim atölyeleri, okçuluk, tiyatro, halk dansları, değerler eğitimi, basketbol, geleneksel çocuk oyunları, yüzme ve daha birçok etkinlikle de dolu dolu bir yaz geçiriyor. Kampı ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kampta bu hafta misafir edilen yaklaşık 300 öğrenciyle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Yıldız daha sonra kampta düzenlenen etkinliklere katıldı. Öğrencilerin gün sonunda Başkan Yıldız’a teşekkür etmek için özel olarak hazırladığı sahne şovu; müzik dinletileri, sahne gösterileri ve yarışmalarla renkli görüntülere sahne oldu. "Hem tatil yapıyorlar hem de çeşitli etkinliklerle kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar" Kampın öğrenciler için önemine değinen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Kefken Gençlik Kampımız geçtiğimiz yıldan itibaren kış sezonunda da gençlerimize hizmet vermeye başladı. Okulların kapanmasıyla birlikte kampımızda yaz sezonunu başlattık. Gençlerimiz için çok önemli bir mekan burası. Çünkü hem tatil yapıyorlar hem de çeşitli etkinliklerle kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar. Her geçen yıl artan talep de gençlerimizin bu kampı ne kadar çok beğendiğinin bizlere gösteriyor” dedi. "Her şey gençlerimizin Türkiye yüzyılına daha iyi hazırlaması için" Başkan Yıldız, “Yine geçtiğimiz yıldan itibaren Bilim Beyoğlu’ndaki Bilim ve Dene Yap Atölyelerimiz buraya taşıdık. Her şey gençlerimiz için, onların kendilerini Türkiye Yüzyılına daha iyi hazırlaması için. İnanıyorum ki, kampımıza katılan öğrencilerimiz yeni eğitim yılına daha dinç, daha heyecanlı ve dinlenmiş bir şekilde başlayacaklar. Bugün burada bu enerjiyi çok net bir şekilde hissettik” ifadelerini kullandı  

Kahramanmaraş'ta mobil kütüphane depremzede çocukların hizmetinde Haber

Kahramanmaraş'ta mobil kütüphane depremzede çocukların hizmetinde

KAHRAMANMARAŞ (AA) - SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremlerin büyük hasara yol açtığı Kahramanmaraş'ta çadır ve konteyner kentlerde kalan çocuklar için mobil kütüphane hizmeti veriliyor.Kentte afetzedelerin barınma, gıda, temizlik ve hijyen ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olan Beyoğlu Belediyesi, farklı kültürel etkinliklerle hem çocuklara hem de yetişkinlere hizmet sunuyor.Yaraların sarılması için gerçekleştirilen çalışmalara katkı sağlayan belediye ekipleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait, daha önce şehir içi ulaşımda kullanılan atıl durumdaki bir halk otobüsünü de kütüphane olarak dizayn etti.Otobüse kitap rafları monte edilerek okuma bölümleri oluşturuldu. Kütüphane resimleri ile dış kaplaması yapılarak mobil kütüphaneye dönüştürülen otobüste, farklı yaş gruplarına uygun kitaplar yer alıyor. Çeşitli etkinlikler için de kullanılan mobil kütüphaneden, isteyen çocuklara ödünç kitap veriliyor.Mobil kütüphane, çadır ve konteyner kentler arasında ring seferi yapıyor.- "Her gün 100'den fazla çocuk aracımızı ziyaret ediyor"Beyoğlu Belediyesi Kütüphane Sorumlusu Kübra Ergün, AA muhabirine, depremden etkilenen çocukların kitap okuyarak kaliteli vakit geçirmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.Eski bir belediye otobüsünü mobil kütüphane olarak tasarladıklarını anlatan Ergün, otobüsün yenilenen haliyle 59. Kütüphane Haftası'nda çadır ve konteyner kentleri dolaşmaya başladığını ifade etti.Ergün, "Kütüphane yaşatır, kütüphane umuttur. 'Kitaplar çocuklara iyi gelecek, gençlerimizin ufkunu genişletecek' diyerek yola çıktık." dedi.Çocuklar için mobil kütüphanede Karagöz-Hacivat gösterimi, yüz boyama gibi etkinlikler de yaptıklarını belirten Ergün, kitapları ödünç verdiklerini, sonra yine aynı noktalara uğrayarak bunları yenileriyle değiştirdiklerini kaydetti.Ergün, "Günde 2-3 noktaya ulaşıyoruz. 5 bin kitabımız vardı, bunun 2 binini şimdiye kadar ödünç verdik. Her gün 100'den fazla çocuk aracımızı ziyaret ediyor." diye konuştu.- "Hem okumamız gelişiyor hem de eğleniyoruz"Mobil kütüphaneden yararlanan 4. sınıf öğrencisi Gökçenur Sivri, deprem nedeniyle zor günler geçirdiklerini aktardı.Bu zorlukları mobil kütüphaneden edindikleri kitapları okuyarak atlatmaya çalıştıklarını, verilen hizmetten memnun olduklarını dile getiren Sivri, "Arkadaşlarımın da memnun olduğunu düşünüyorum çünkü çok eğleniyoruz. Burada etkinlikler yapılıyor. Hem okumamız gelişiyor hem de eğleniyoruz." ifadelerini kullandı.5. sınıf öğrencisi Ecrin Nisa Korkmaz da etkinliklerde çok eğlendiğini söyledi.Psikolojik açıdan da rahatladıklarını ifade eden Korkmaz, "Bizi burada çok mutlu ediyorlar. Kitap okuyoruz, boyama yapıyoruz. Bazı kitapları alıp götürüyoruz ve okuduktan sonra geri getiriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Beyoğlu Belediyesinin yardımları sürüyor Haber

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Beyoğlu Belediyesinin yardımları sürüyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - HALİFE YALÇINKAYA / SERHAT ZAFER - İstanbul Beyoğlu Belediyesi, 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta günlük 20 bin ekmek dağıtımının yanı sıra gıdadan sıcak yemeğe, giysiden konteyner kente depremzedelerin yaraların sarılması için hizmet veriyor.Depremin üçüncü günü Kahramanmaraş'a gelen Beyoğlu Belediyesi, merkez Dulkadiroğlu ilçesinde kurduğu Yardım Koordinasyon Merkezi'nde aradan geçen sürede çok sayıda depremzedenin ihtiyacını karşıladı.Beyoğlu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Koca, AA muhabirine, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın öncülüğünde "asrın felaketi"nin ardından depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a geldiklerini söyledi.Belediye kurtarma ekiplerinin depremin ilk günü Gaziantep'in İslahiye ilçesinde arama kurtarma faaliyetinde bulunduğunu ifade eden Koca, ekiplerinin 20 kişiyi enkazdan yaralı çıkarttığını belirtti.Koca, depremin üçüncü günü Dulkadiroğlu'na geldiklerini, İstasyon Mahallesi'nde büyük bir alanda Yardım Koordinasyon Merkezi oluşturduklarını anlattı.- "15 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz"Yardım Koordinasyon Merkezi'nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Koca, "Öncelikle aşevimizi kurduk, çorba ve yemek dağıtımına başladık. Şu an 15 bin kapasiteli aşevimizin yanı sıra mobil yemek dağıtım araçlarımız Dulkadiroğlu Kaymakamlığı ve belediyesiyle belirlediğimiz altı noktada üç öğün yemek vermekte." dedi.Koca, kurdukları sosyal marketten randevu sistemiyle depremzedelerin giyim ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ederek, ihtiyaç sahiplerine günde yaklaşık 350 gıda ve hijyen kolisi dağıttıklarını kaydetti.Kahramanmaraş'a yaklaşık 115 yardım tırıyla geldiklerini dile getiren Koca, AFAD işbirliğinde bu yardımların dağıtımını yaptıklarını vurguladı.- "200 konteynerlik kent kuruyoruz"Koca, vatandaşlara duş ve çamaşır yıkama hizmeti de verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:"Aynı zamanda oluşturmuş olduğumuz konteyner kentimiz var. Konteynerlerimizin bir kısmı geldi, bir kısmı da gelmeye devam ediyor. AFAD ile konteynerlerimizi teslim edip vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamaktayız. 200 konteynerden oluşacak kentimiz için 100 konteynerimizin kurulumu tamamlandı. Aynı zamanda duş ve tuvalet olan özel konteynerlerimiz var, bunları da ihtiyaç olan bölgelere yerleştiriyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde bu sıkıntılar atlatılacak ve vatandaşlarımız hayatlarına kaldığı yerden devam edecekler."Koca, gezici kütüphane ve gezici anaokulunu da yakın zamanda faaliyete sokacaklarını bildirdi.- Belediyenin kurduğu fırında 20 bin ekmek üretiliyorDepremin üçüncü günü Dulkadiroğlu ilçesinde ekmek fırını kurduklarını kaydeden Koca, ertesi günü ekmek çıkartmaya başladıklarını söyledi.Ekmek üretimine saat 05.00'te başladıklarını ve 22.00'ye kadar iki vardiya olarak 20 bin ekmek çıkarttıklarını anlatan Koca, Türk Kızılay başta olmak üzere Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının aşevlerinin de ekmek ihtiyaçlarını karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş'ta tarihi Kapalı Çarşı'nın esnafı konteynerlerde faaliyete başladı Haber

Kahramanmaraş'ta tarihi Kapalı Çarşı'nın esnafı konteynerlerde faaliyete başladı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - HALİFE YALÇINKAYA / SERHAT ZAFER - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde iş yerleri yıkılan ya da hasar gören tarihi Kapalı Çarşı esnafından bazıları, İstanbul Beyoğlu Belediyesince kurulan konteynerlerde faaliyete başladı. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Kıbrıs Meydanı'ndaki tarihi Kapalı Çarşı'da çok sayıda iş yeri kullanılamaz hale geldi.Kapalı Çarşı esnafının yeniden gelir elde etmesi için Beyoğlu Belediyesince ilk etapta 15 konteyner kuruldu. Esnaf, ekmek kapılarını yeniden açmanın mutluluğunu yaşadı.Beyoğlu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Koca, AA muhabirine, deprem bölgelerindeki hayatın normale dönmesinin esnafın dükkanlarını açmasıyla olacağını söyledi.Depremin üçüncü gününden itibaren Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın talimatıyla Kahramanmaraş'a geldiklerini belirten Koca, "Tüm ekip arkadaşlarımız burada, milletimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz." dedi.Dükkanları yıkılan esnafa Kahramanmaraş Valiliği ve AFAD öncülüğünde konteyner göndermelerinin istendiğini dile getiren Koca, şunları ifade etti:"Çarşımızı tarihi Ulu Cami önündeki alana kurduk. 15 dükkan konteynerimiz yerleştirildi. Esnafımız dükkanlarını açtı ve temizliklerini yapıyorlar, raflarını diziyorlar. Rabb'im onlara bol, bereketli ve kazançlı işler versin. İnşallah depremin sıkıntıları bir an önce hem ülkemizden hem de Kahramanmaraş'taki vatandaşlarımızın üzerinden yavaş yavaş atılır. İş yerleri harekete başladığı zaman, hayat canlanmaya başladığı zaman da bunun olumlu katkılarını tüm Türkiye olarak göreceğiz."Dükkan açan esnafı görünce mutlu olduklarını belirten Koca, bereketli kazanç diledi.- Esnaftan teşekkürKonfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren Levent Gürbüz de deprem nedeniyle iş yerinde kısmi çöküntüler oluştuğunu söyledi.Tehlike arz ettiği için iş yerini kullanamadıklarını belirten Gürbüz, "Sağ olsun bize böyle imkanlar sundular. Bu imkanlar neticesinde bizler de elimizden geldiği kadar bir an önce hazırlanıp faaliyete geçmeye çalışıyoruz. Tabiri caizse küllerimizden doğmaya çalışıyoruz." diye konuştu.Gürbüz, devlet ve milletin el ele vererek deprem bölgelerinde yaraları sarmaya çalıştığını vurgulayarak şunları kaydetti:"Emeği geçenlere müteşekkiriz. Allah devletimizin ve milletimizin bu dayanışmasının yokluğunu vermesin. Bu süreçte yanımızda o sıcaklıklarını hissettik. Biraz sabırla sorunlar neticelenmeye başladı. İnşallah en kısa sürede bu süreci birlikte atlatacağız. El ele olduğumuz takdirde Allah'ın izniyle iyi sonuçlar alacağımıza eminim."Esnaf Hacı İlyas Gündoğdu da giysi sattığı iş yerinin depremde zarar gördüğünü söyledi.Kendilerine imkan sağlayan Beyoğlu Belediyesine teşekkür eden Gündoğdu, "Allah razı olsun yanımızda oldular. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Herkes elinden geldiği kadar yanımızda oldu. Siz ve biz yok artık, hep birlik içinde olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyor Haber

İstanbul'daki belediyelerin depremzedelere destekleri sürüyor

İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki belediyeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yürüttükleri çalışmaların yanı sıra kente gelen afetzedelere de destek veriyor.Ümraniye Belediyesi, 6 Kasım'daki depremlerin ardından ilçeye gelen yetişkin ve çocuklara yaşadıkları zor süreci daha az hasarla atlatabilmeleri, kendilerini daha iyi hissedebilmeleri için psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı.Belediyenin psikolojik danışmanlık hizmeti 8'i gönüllü, 14 psikolog ile 2 farklı merkezde yürütülüyor. Çalışma kapsamında, travmatik süreçlerin takibi, stres, kaygı bozuklukları, depresif belirtiler gibi durumlar tespit edilerek gerekli müdahaleler yapılıyor. İlk tetkikler sonucunda psikiyatrik müdahale gereksinimi olanlar hastanelere sevk ediliyor. Depremzede çocukların seansları da oluşturulan terapi odasında devam ediyor. Bu hizmetle depremzedelerin afetin olumsuzluklarından uzaklaştırılması ve rehabilitasyon süreçlerinin hızlandırılarak normal yaşamlarına bir an önce dönmeleri amaçlanıyor. Psikolojik danışmanlık hizmeti almak isteyen afetzedeler 0216 634 24 69 numaralı telefonu arayarak bilgi ve randevu alabiliyor. - YKS ve LGS'ye hazırlanan depremzede öğrencilere eğitim desteğiBeylikdüzü Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afet bölgelerinden ilçeye gelen, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilere eğitim desteği veriyor. Depremzede öğrenciler, Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki KÜLTÜR-SEM'in kurslarından ücretsiz faydalanabiliyor. Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezindeki kurslar hafta içi mezun gruplarına, hafta sonu ise 8 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik düzenleniyor. Test kitaplarının tamamı belediye tarafından temin edilen kursların yanı sıra öğrencilere etüt programlarına katılım imkanı da sunuluyor.Yürütülen çalışmalarla öğretmenlerinden ve sınıf arkadaşlarından ayrı kalan öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi hedefleniyor. - Beyoğlu Belediyesi veteriner hekimleri depremzede hayvanları tedavi ediyorKahramanmaraş'ta bulunan Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeleri ve köyleri ziyaret ederek depremlerden etkilenen hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyor.Hayvan ambulansı, 2 araç ve 3 veteriner hekim ve yardımcı personelden oluşan ekip, bölgedeki depremzede hayvanların tedavisi ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için hummalı çalışma yürütüyor.Kahramanmaraş merkez başta olmak üzere çevre ilçeleri ve köyleri dolaşarak sağlık kontrolü gerçekleştiren ekipler, hafif yaralı hayvanların tedavilerini bulundukları bölgede yapıyor. Depremlerden ağır yaralı kurtulan hayvanlar ise Kahramanmaraş merkezde kurulan Beyoğlu Belediyesi Veteriner Merkezinde tedavi altına alınarak ameliyat ediliyor.Hayvanların yem ve mama ihtiyaçlarını da karşılayan ekipler, ayrıca köylerde sokak hayvanlarının soğuktan korunması için kedi evleri dağıtıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.