TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#çağrı merkezi

İLKHABER-Gazetesi - çağrı merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, çağrı merkezi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Zamanla yarışan 112 personelinin iş yükünü asılsız ihbarlar artırıyor Haber

Zamanla yarışan 112 personelinin iş yükünü asılsız ihbarlar artırıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da bu yıl 9 aylık dönemde 2,5 milyon çağrıya cevap verilen 112 Acil Çağrı Merkezi'nde, ihbarların yüzde 64'ünün asılsız olması, hayat kurtarmak için zamanla yarışan personelin iş yükünü artırıp performans kaybına yol açıyor.Türkiye'nin önemli turizm merkezi Antalya'da, 7 gün 24 saat hizmet veren 112 Acil Çağrı Merkezi, vatandaşlardan ve yabancılardan gelen ihbarları hızla değerlendirerek ekiplerin zamanında müdahalesini sağlıyor.Ancak çağrı merkezi personeli, büyük çoğunluğu gereksiz olarak kayıtlara geçen aramalar nedeniyle zorluk yaşıyor.Bu yılın ilk 9 ayında 2,5 milyon aramanın yüzde 64'ü gereksiz olarak kayıtlara geçti. Söz konusu aramalar nedeniyle de ekipler asıl ihtiyacı olanların imdadına yetişmede zaman kaybı yaşadı.Antalya 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Mehmet Koçak, AA muhabirine, merkezde 112'nin bünyesinde 76, diğer kurumlarla birlikte 350 personelin hizmet verdiğini söyledi.2009 yılında pilot bölge olarak göreve başladıklarını anlatan Koçak, "O dönemden bugüne kadar gelen arama sayılarında yüzde 40 civarında artış oldu. Bu artışın nedenlerinden biri kent nüfusunun artması ve diğer taraftan tatil veya yerleşmek için buraya gelenlerden kaynaklanmaktadır." dedi.Koçak, yabancılardan gelen ihbarların da dil bilen personel tarafından karşılandığını ve çözüme ulaştırıldığını aktardı.- 38 kişiye 30 bin lira idari para cezası2023 yılının 9 aylık döneminde merkeze 2,5 milyon arama düştüğünü belirten Koçak, şöyle devam etti:"Bu aramaların yüzde 64'ü gereksiz arama olarak kayıtlarımıza düştü. Gereksiz arama yapanların numaraları sisteme düşüyor. İlk önce aramadan cevap almaya çalışıyoruz, alamadığımızda kişiye tekrar dönüş yapıyoruz ve acil bir durumlarının olup olmadığını soruyoruz. Acil bir durum olmadığı ve gereksiz aramalar devam ettiği için kendilerine uyarıda bulunuyoruz. Bu tekrarlandığı zaman mesaj yoluyla tekrar bilgilendirme yapıyoruz. Daha sonraki süreçte bir sonuç alamadığımız takdirde idari para cezası uygulamak zorunda kalıyoruz. Kabahatler Kanununa göre gereksiz aramalardan dolayı 9 ayda 38 kişiye 30 bin lira idari para cezası kestik. 2022 yılında ise 79 kişiye 40 bin lira idari para cezası kesmiştik."Amaçlarının ceza kesmek olmadığını fakat gereksiz aramaların da önüne geçmek gerektiğini vurgulayan Koçak, bunun için ana okulundan başlayarak lise dönemindeki çocuklara eğitimler verip farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.Koçak, çağrı merkezine çocuklardan da çok fazla arama geldiğine dikkati çekerek, "Bu yıl eğitimlerimizde yaklaşık 17 bin kişiye ulaştık. Eğitimler sayesinde gereksiz aramalarda bir düşüş sağladık ama hedefimiz bunu minimuma indirmek. Çünkü yapılan bir gereksiz çağrı, gerekli olan çağrının 5-10 saniye gecikmesine, bu da can ve mal kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Gereksiz ve asılsız çağrılar merkezde görevli personelimizin iş yükünü artırıyor, performansını olumsuz etkiliyor." diye konuştu.

Göksun'da depremzedelerin yaptığı 30 bin çağrıdan 29 bin 500'ü çözüme kavuşturuldu Haber

Göksun'da depremzedelerin yaptığı 30 bin çağrıdan 29 bin 500'ü çözüme kavuşturuldu

KAHRAMANMARAŞ (AA) - "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'ta yaşanan depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde oluşturulan çağrı merkezine, depremin ilk gününden bu yana 55 bin çağrı yapıldı.Göksun'da vatandaşlara hizmet sunulması ve sorunlarına hızlı çözüm bulunması için kaymakamlık bünyesinde çağrı merkezi oluşturuldu.Depremzedelerin birçok ihtiyaç ve talebinin daha koordineli yerine getirilmesi için oluşturulan çağrı merkezinde görevlendirilen 5 kişi, 24 saat esasına göre görev yaparak vatandaşların taleplerini dinliyor.Özellikle yaşlı ve merkeze gelmeye imkanı olmayan depremzedeler için oluşturulan ekip, buraya gelen çağrılardan aldıkları talepleri imkanlar dahilinde hızlıca çözüme kavuşturmaya çalıştırıyor.Yine kaymakamlık bünyesinde Arslanbey Millet Konağı yanında kurulan konteynerlerde vatandaşlar, ihtiyaç ve sorunları buradaki personellere bildirip sisteme kayıt yaptırıyor.Çağrı merkezi görevlileri 73 mahalle, 103 mezradaki yaklaşık 50 bin nüfusa hizmet vermeye çalışıyor.- 88 günde 55 bin çağrıÇağrı merkezinde görev yapan ekipler, depremin ilk gününden beri ihtiyaçları karşılamak için gecesini gündüzüne katıyor.Merkeze yapılan toplam 55 bin çağrı ekipler tarafından cevaplanırken, talebe dönüşen 30 bin çağrıdan 29 bin 500'üzü ise çözüme kavuşturuldu.Taleplerden aciliyeti olmayan ya da yapılan hizmetlerden dolayı karşılık bulmayan 500'ü ise beklemeye alındı.

SEDAŞ'tan çağrı merkezi çalışanlarına ödül Haber

SEDAŞ'tan çağrı merkezi çalışanlarına ödül

ANKARA (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), müşterilerle iletişimde yüksek performans sergileyen çağrı merkezi çalışanlarını ödüllendirdi.Şirketten yapılan açıklamaya göre, SEDAŞ'ın Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürlüğüne bağlı çağrı merkezi biriminde görev yapan ve dereceye giren çalışanları için sertifika töreni düzenledi.Törende müşterilerle başarılı şekilde iletişim kuran ve yüksek performans sergileyen, müşteri memnuniyeti süreçlerini kapsayan denetimleri başarıyla tamamlayan çağrı merkezi çalışanlarına sertifikaları, SEDAŞ Kurumsal İletişim ve Müşteri İlişkileri Müdürü Efsun Ergin ve Çağrı Merkezi Koordinasyon Ekibi tarafından verildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Ergin, SEDAŞ iletişim kanallarının müşteri memnuniyeti ekseninde aralıksız hizmet verdiğini belirterek, şunları kaydetti:"Bölgemizdeki 2 milyonu aşkın müşterimizle profesyonel iletişim süreci geliştirmeyi önemsiyoruz. 186 Çağrı Merkezi, sosyal medya hesapları, 'web chat' ve '+90 0530 919 19 19' numaralı whatsapp iletişim hattı üzerinden tüm iletişim kanallarımızdan müşterilerimize 7/24 iletişim hizmeti veriyoruz. Müşterilerimizle iletişimimizi güçlü kılan başarılı çağrı merkezi çalışanlarımızı ödüllendirerek, onların mutluluğuna ortak olarak motivasyonlarını artırmayı hedefledik."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.