TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

# Cumhurbaşkanlığı

İLKHABER-Gazetesi - Cumhurbaşkanlığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cumhurbaşkanlığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Danıştay'dan ‘Yumurtalık Lagünleri’ kararı Haber

Danıştay'dan ‘Yumurtalık Lagünleri’ kararı

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Ramsar statüsündeki Yumurtalık Lagünlerinin Bakanlar Kurulu kararı ile Tabiatı Koruma Alanı kapsamından çıkarılıp Milli Park statüsüne geçirilmesine ilişkin yasal süreci sonuçlandırdı. Adana Barosu'na kayıtlı İskenderun Çevre Koruma Derneği Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, Yumurtalık Lagünlerinin Bakanlar Kurulu kararı ile 2008 yılında Milli Park statüsüne geçirilmesine ilişkin karşı dava açtıklarını, Danıştay 10. Dairesi tarafından da bu davanın reddedildiğini anımsattı. Bu gelişme üzerine kararı temyiz ettiklerini, 2021 yılında ise Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca bozma kararı verildiğini ifade eden İsmail Hakkı Atal, "Daha sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı söz konusu kararı temyiz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ise bu temyiz talebine ilişkin 2022/1958 Esas ve 2023/876 nolu kararla konuyu sonuçlandırdı. Söz konusu temyiz sonucuna göre, Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıkların temyiz talebi kabul edilmedi." dedi. KARARDAN: Yumurtalık Lagünlerine ilişkin Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararında, özetle şu ifadelere yer verildi: "Ramsar Sözleşmesi uyarınca sözleşmeyi imzalayan her devlet tarafından, ülke toprakları içindeki sulak alanların 'Uluslararası Öneme Sahip Sulak Alanlar Listesi' eklenmesi, listeye dahil edilen bu alanların giderek artan şekilde kaybına sebep olacak hareketlerin şimdi ve gelecekte durdurulması, bu alanların korunmasının geliştirilmesi, ayrıca listeye dahil edilmemiş olsa dahi sulak alanlarda, koruma alanları oluşturularak gerekli tedbirlerin alınması taahhüt edilmekte olup, anılan listeye ekli sulak alanlardan birisi olan davaya konu Yumurtalık Lagününün tahribata uğramasına yol açabilecek davaya konu kararda söz konusu uluslararası sözleşmeye de uyarlık bulunmadı. Bu durumda, Yumurtalık Lagününün koruma statüsünün değiştirilmesini gerektiren şartlar oluşmadığından, dava konusu Bakanlar Kurulu Kararında hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varıldığı, gerekçesiyle kararın iptaline karar verilmiştir."

“MHP anket firmalarını yine mahcup etti” Haber

“MHP anket firmalarını yine mahcup etti”

ADANA (İLKHABER) - – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sonucuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, sonucun hayırlı olması temennisinde bulundu. MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, dün gerçekleştirilen seçim ve sonucuna dair açıklamasında şunları söyledi: “Cumhur İttifakı başarıyla çıktı”  “Bu seçimde ihanet ve husumet cephesinin kaosa hizmet eden çabaları boşa çıkarılmış, Türkiye huzur ve güven içinde demokrasi sınavını başarıyla vermiştir. Ülkemiz genelinde alınan sonuçlar, Meclis çoğunluğunun verildiği Cumhur İttifakı’na ve ikinci tura kalınmış olsa da açık ara önde olan Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenin devam ettiğini göstermiştir. Sandığa yansıtılan milli irade, ülkemizdeki huzur, güven ve istikrar ortamının devam etmesini istemiştir. “Anket firmalarını yine mahcup ettik” Seçim sürecinde özellikle MHP’ye yönelik organize geniş kapsamlı olumsuz kampanyalar yürütüldüğünü hatırlatan Kanlı “Hamdolsun ki feraset ve basiretten ayrılmayan aziz milletimiz, yalana, iftiraya, karalama kampanyalarına itibar etmemiştir. Masa başında MHP aleyhine her gün anket sonuçları yayınlayan besleme anket firmalarını yine mahcup ettik, seçmen vatandaşlarımız ise onları bu seçimde de yine sahtekâr olarak tescillemiştir.” ifadesini kullandı. “3. Milletvekilini az oy farkıyla kaçırdık” Adana’daki sonucu değerlendiren Kanlı şöyle devam etti: “Adana’da milletvekili sayımızı artırmak istedik ama hemşehrilerimiz mevcut iki milletvekilimizi Meclis’e gönderme kararını verdi. Bu sonuca elbette üzüldük ancak pes etmeyip, önümüze bakacağız, potansiyelimizi daha iyi değerlendirip, daha gerçekçi sonuçlar almaya yoğunlaşacağız. Bu vesileyle, yeniden Adana Milletvekilimiz olarak seçilen Sayın Muharrem Varlı’yı, Sayın Ayşe Sibel Ersoy’u, Cumhur İttifakı’mızdan Meclis’e gidecek olan milletvekillerimizi tebrik ediyorum.” Emek veren, katkı sunanlara teşekkür etti MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, “Gece-gündüz demeden emek veren tüm Milletvekili Adaylarımıza, Teşkilat Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Ülkü Ocakları İl ve İlçe Başkanlarımıza, KAÇEP Temsilcilerimize, tüm yöneticilerimize ve seçim çalışmalarında fedakârca çalışan isimsiz kahramanlarımıza, tüm mensuplarımıza, bize güvenen tüm vatandaşlarımıza içten teşekkürlerimi sunuyorum. Yapılan seçimin ve alınan sonucun ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

"Ağzı mühürsüz pusula torbaları var" iddiası yalanlandı Haber

"Ağzı mühürsüz pusula torbaları var" iddiası yalanlandı

SERHAT AKARSU -ÖZEL HABER ADANA (İLKHABER)- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var." iddiasını yalanladı. Seçim günü terör örgütlerine iltisaplı şahıslara ait sosyal medya hesaplarından toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturmak amacıyla manipüle edici içerikler paylaşılmaya başlandı. Söz konusu hesapların, kullanıcı isimlerini ve içerik konseptlerini değiştirerek doğrudan veya dolaylı olarak milyonlarca sosyal medya kullanıcısına eriştiği, bu etkileşim sayesinde dezenformasyon içeriklerinin hızlı bir şekilde yayıldığı görülmekte. Bu olaylara son olarak seçim gününde terör örgütlerine iltisaplı "Amed Dicle" adlı hesaptan bir paylaşım gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Amed Dicle" adlı hesaptan paylaşılan "Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var." iddiasına karşı şu açıklamayı yaptı; "Terör örgütü PKK'nın propaganda hesaplarından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var." iddiası kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur. Genelge ve kanun gereği kese diye tabir edilen mühür ve kaşelerin olduğu torba, mühürlü olmak zorundadır. Ancak, bu keselerin konduğu büyük torbalarda ise mühür olması gerekmemektedir. Görüntülerdeki torbaların, keselerin olduğu büyük torbalar olduğu açıkça görülmektedir. Bilindiği üzere sandık kurulu; bir başkan, bir üye memur ve tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşmaktadır. Herhangi bir oy pusulasına bir işlem yapıldığı tespit edilmesi halinde, bu sandık kurulları tutanak tutmaktadırlar. Yanıltıcı bilgilere itibar etmeyiniz." 

Depremden etkilenen Hatay, Osmaniye ve Adana'da da vatandaşlar sandık başında Haber

Depremden etkilenen Hatay, Osmaniye ve Adana'da da vatandaşlar sandık başında

 Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay, Osmaniye ve Adana'daki vatandaşlar, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Hatay'da kurulan 3 bin 152 sandıkta 1 milyon 62 bin 40 seçmen oyunu kullanmak için saat 08.00'dan itibaren sandık başına gelmeye başladı. Antakya ve Defne ilçelerinde vatandaşlar, sağlam okul binalarında ve okul bahçelerine kurulan konteynerler ile bazı muhtarlıkların yanında yer alan konteynerlerde oyunu kullanıyor. Valilik, konteyner ve çadır kentlerde kalan ve ulaşım imkanı bulunmayan vatandaşları oy kullanacakları okullara ücretsiz taşıyor. - Osmaniye'de 1170 sandıkta oy kullanılıyor Osmaniye'de sabahın erken saatlerinde vatandaşlar, oy pusulaları ve kimlikleriyle oy verecekleri okullara geldi. Sandıkların kurulduğu sınıfların önünde sıraya giren vatandaşlar, sırayla çağırılarak oylarını kullandı. Konteyner ve çadırda kalan depremzedeler ise evlerinin bulunduğu mahalledeki okullarda oylarını kullandı. Osmaniye'de 385 bin 998 seçmen, 1170 sandıkta oylarını kullanıyor. - Adana'da 1 milyon 612 bin 781 seçmen bulunuyor Adana'da vatandaşlar, oy kullanmak için sabah saat 08.00'den itibaren sandık başına gitti. Yetkilerden oy pusulasını, mührü ve zarfı alan vatandaşlar, kabine girerek oyunu kullandı. Adana'da 1 milyon 612 bin 781 seçmen için 4 bin 795 sandık kuruldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon’daydı; Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon’daydı;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte Trabzon’da devam etti. ‘’TORPİL İÇİN DAYIM YOK. AMA LİYAKAT İÇİN MERAL MOMMY VAR’’ Trabzonlu vatandaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Akşener, bir gencin, ‘’Torpil için dayım yok. Ama liyakat için Meral Mommy var’’ yazılı pankartına ilişkin; ‘’Allah harama el uzatanlardan eylemesin. Hani biraz evvel bir pankart vardı. ’Torpil için dayım yok. Ama liyakat için Meral Mommy var’ yazmışsın. 14 Mayıs akşamı bütün bu dayılar addaya gidecek.’’ diye konuştu. ‘’SÜREKLİ OLARAK DİNDEN, İMANDAN BAHSET. SONRA 5 MAAŞ, 10 MAAŞ, 15 MAAŞ ALSIN YAN GELİP YATSIN SEN İŞSİZ GEZ. BÖYLE BİR DURUM OLUR MU?’’ 7 Yaşından beri namaz kıldığını ve Hacı olduğunu söyleyen Akşener; ‘’Benim namazımın size faydası veya zararı söz konusu mudur? Ama namazımın size bir faydası varsa o da dindar bir insanın harama el uzatmaması gerekir, kul hakkı almaması gerekir, faydası budur. İyi insan olmakla alakası vardır. Şimdi sürekli olarak dinden imandan bahset. Sonra 5 maaş, 10 maaş, 15 maaş alsın yan gelip yatsın sen işsiz gez. Böyle bir durum olur mu? Haramın dibine battınız be. Haramın dibine battınız.’’ dedi. ‘’PUDRA ŞEKERİ ÇEKENLERİN YANINDA ‘CEBİNDE KAÇ LİRA VAR?’ DEDİĞİMDE ‘CEBİMDE PARA YOK’ DİYEN GENÇLER VAR’’ Konuşmasına Ak Parti büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nu hatırlatarak devam eden Akşener; ‘’Gencecik çocukların hayallerini çaldınız. Gencecik evlatlarımızın umudunu çaldınız. Lüks arabalarla gezen pudra şekeri miydi oğlum o? Pudra şekeri çekenlerin yanında ‘cebinde kaç lira var?’ dediğimde 20 lira çıkaran gençler var, 10 lira çıkaran gençler var. ‘Cebimde para yok’ diyen var bu ülkede ve siz dinden imandan bahsediyorsunuz. Hadi oradan be!’’ diye konuştu. ‘’BİZ KADINLAR SÜPÜRECEĞİZ.’’ Akşener, konuşmasına, iktidarı işaret ederek; ‘’Biz kadınlar süpüreceğiz biz. Hem de çalı süpürgesiyle süpüreceğiz. 14 Mayıs akşamı ‘hadi bakalım’ yapacağız.’’ diye konuştu. ‘’HIRSIZLARDAN ELBETTE HESAP SORULACAKTIR. HIRSIZ OLANLARIN AKLI ÇIKMIŞ DURUMDA.’’ Ankapark yolsuzluğuna ilişkin konuşan Akşener; ‘’Jeliboncu arkadaş var biliyorsunuz. Bu park 16 milyar liraya mal olmuş, 3 kişinin cebine girdi, cebellezi. Bu dinozor takıntısı nedir sizce? Gerçekten her taraf dinozor. O 16 milyar lirayla neler yapılmazdı? Bütün gençlerin KYK borçları silinebilirdi. Çiftçilerimizin mazotunda, elektriğinde, yeminde, ilacında indirim yapılabilirdi. Şimdi bütün bunlara baktığınız zaman çalmak, çırpmak, harama el uzatmak ve bu seçimde kaybediyor olmanın getirdiği bir sonuç. Çünkü hesap vermekten korkuyorlar. Hırsızlardan elbette hesap sorulacaktır. Hırsız olanların aklı çıkmış durumda.’’ dedi. ‘’İYİ PARTİLİLERDEN İSTEDİĞİM ŞU; BİR OY KEMAL’E, BİR OY MERAL’E. AMA BİR DE CHP’Lİ KARDEŞLERİMDEN DE HER AİLEDEN BİR TANECİK OY İSTİYORUM.’’ 14 Mayıs akşamında Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçileceğini söyleyen Akşener; ‘’İYİ Partililerden istediğim şu; bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e. Ama bir de CHP’li kardeşlerimden de her aileden bir tanecik oy istiyorum. Çok değil. Biz tamamını Kemal’e veriyoruz. Ama siz her aileden bir tanecik Meral’e vereceksiniz artık. Öyle bir ricam var sizden.’’ dedi. ‘’TÜRKİYE SMA’LI BEBEKLERLE İLGİLİ ACI ÇEKİYOR. O MESELEYİ BİR ANNE OLARAK, BİR BABAANNE OLARAK SÖZ VERİYORUM BEN ÇÖZECEĞİM.’’ 14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte gerçekleştireceği vaatlerini anlatan Akşener; ‘’Seçilir seçilmez 100.000 bin öğretmen tayin edeceğiz. Köy okullarını açacağız. Şu anda 11 bin köy okulu açılabilir pozisyonda. Türkiye SMA’lı bebeklerle ilgili acı çekiyor. O meseleyi bir anne olarak, bir babaanne olarak söz veriyorum ben çözeceğim.’’ dedi. ‘’GENÇLER EĞER KÖYLERE GİDİP TARIMLA UĞRAŞACAKSA ONLARIN SSK YA DA BAĞ-KUR PRİMLERİNİ BİZ ÖDEYECEĞİZ.’’ Tarımla ilgili vaatlerini anlatan Akşener; ‘’Köylerdeki yaş ortalaması 50-55 arası. Gençler eğer köylere gidip tarımla uğraşacaksa onların SSK ya da Bağ-Kur primlerini biz ödeyeceğiz. Çobanların maaşını biz ödeyeceğiz SSK’sıyla birlikte. Hayvancılık yürüsün diye. Durumu kötü olan ev kadınlarımıza, 18-26 yaş arasındaki gençlere 2023’ün fiyatlarıyla 2.500 lira maaş bağlayacağız.’’ diye konuştu. ‘’BU KADIN BU ÜLKENİN SINIR DIŞI EN DERİN HAREKATININ ALTINDA İMZASI OLAN KİŞİDİR. SİZ DAHA GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE SİNEK UÇUŞURKEN BU KİŞİ O EVRAKIN ALTINA ŞEREFLE İMZA ATTI.’’ 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na ve Mansur Yavaş’a yönelik hakaretleri hatırlatan Akşener, kendisine yönelik ‘’failimeçhulcü, pkklı’’ iddialarına ilişkin; ‘’Bir insan hem pkklı, hem failimeçhulcü olabilir mi? Karar verin ben neyim? Bu kadın bu ülkenin sınır dışı en derin harekatının altında imzası olan kişidir. Tamam mı muhteremler? Siz daha gözünüzün önünde sinek uçuşurken bu kişi o evrakın altına şerefle imza attı. Ama biz anlatmıyoruz, kendimizi övmüyoruz. El övsün sen övünme modeli.’’ diye konuştu. ‘’2 YIL İÇERİSİNDE GÖNDERİYORUZ HEPSİNİ.’’ İktidarın Suriye ve sığınmacı politikasını eleştiren Akşener; ‘’Bu ülkenin çevresiyle olan kavgasından bugün geldiği nokta bakın kimine göre 6 kimine göre 8 kimine göre 10 milyon sığınmacı.  2 yıl içerisinde seçimi kazanır kazanmaz gönderiyoruz hepsini. 2 yıl içinde gidiyorlar. Ama eğer bakın doğru dürüst bir ilişki kurulmuş olsa 7 trilyon dolarlık coğrafyamızda bir imkân var.’’ dedi. ‘’SİSİ’NİN KARŞISINDA HAZIR OLDA ABİLER. YA BUNLARIN DÜŞMANLIĞINA DA DOSTLUĞUNA DA GÜVEN YOK.’’ 2019 Yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekrem İmamoğlu’na yönelik ‘’Binali mi diyeceğiz, Sisi mi?’’ sözlerini hatırlatan Akşener; ‘’İstanbullu 805 bin oy farkıyla Ekrem İmamoğlu’na, sizin evladınıza oy verdi. A, bir baktık. Sisi’nin karşısında hazır olda abiler. Ya bunların düşmanlığına da dostluğuna da güven yok.’’ dedi. ‘’BU TARİHİ SİZ YAZACAKSINIZ!’’ 14 Mayıs’ta vatandaşları Kılıçdaroğlu’na ve İYİ Parti’ye oy vermeye davet eden Akşener, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: ‘’Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e veriyorsunuz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle bu ülkeye baharları getiriyorsunuz. Bizim deyimimizle de bu seçim tarihi bir seçim. Bu tarihi siz yazacaksınız, sen yazacaksın. İnşallah Trabzon tarih yazacak.’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; ‘’14 Mayıs Akşamı Bu İşi Birinci Turda Bitirmeliyiz.’’ Haber

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; ‘’14 Mayıs Akşamı Bu İşi Birinci Turda Bitirmeliyiz.’’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Adana’da devam etti. ‘’BOZMUŞUNUZ YİNE BİRİLERİNİN SİNİRLERİNİ!’’ Akşener, Adana’da kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa; ‘’Allah’ına kurban Adana! Ama siz burayı hani birisi diyor ya lebalep doldurmuşsunuz. Şimdi bakacaklar, bakacaklar küfürler artacak. Bozmuşunuz yine birilerinin sinirlerini.’’ sözleriyle seslenerek konuşmasına başladı. ‘’13. CUMHURBAŞKANI SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU, BAŞBAKAN MERAL AKŞENER OLACAK’’ ‘’Kesinlikle 2 şey olacak; 13. Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Meral Akşener olacak’’ diyerek konuşmasına devam etti. ‘’14 MAYIS AKŞAMI BU İŞİ BİRİNCİ TURDA BİTİRMELİYİZ.’’ Seçimlerin ilk turda bitmesi gerektiğinin altını çizen Akşener; ‘’Bir an evvel 14 Mayıs akşamı bu işi birinci turda bitirmeliyiz. Gerçekten psikiyatristlere muhtaç insanlar bu ülkeyi yönetiyor. Her bir arkadaşım, her bir kardeşim, her bir evladım; sadece kendisini, ailesini değil bütün arkadaşlarınızı, komşularınızı, akrabalarınızı sandığa götürüyorsunuz ve 1. turda sayın Kılıçdaroğlu’nu 14 Mayıs’ta 13. Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Recep Bey ve arkadaşlarını da emekli ediyoruz.’’ dedi. ‘’SİZİN ALINLARINIZ KAPKARA. NERESİ TEMİZ?’’ Bekir Bozdağ’ın sözlerine ilişkin konuşan Akşener; ‘’Muhteremler o alnın temiz olması için harama el uzatmamanız lazım. Kul hakkına girmemeniz lazım. Gencecik çocukların hakkını yememeniz lazım. 82 puan alıp öğrencileri atamayıp; 52 puanla ayısı, dayısı olanları atayıp kul hakkı yememeniz lazım. Sizin alınlarınız kapkara. Neresi temiz?’’ diye konuştu. ‘’SEÇİMİ KAYBETTİKLERİNİ GÖRDÜLER!’’ Geçtiğimiz gün Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na yönelik provokasyona ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Süleyman Soylu’nun açıklamalarına Akşener; ‘’Erzurumlu kardeşlerimi, dadaşları çok üzen; Atatürk’ün şehri Erzurum’da sayın Ekrem İmamoğlu’na yapılan o taşlama, linç etme ve provokasyonun karşısında bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapmış bir şahıs kalkıp da Ekrem İmamoğlu ve CHP’yi suçluyorsa artık kelimeler bitmiştir. 14 Mayıs’ta bu işi kaybettiğini anlayıp artık son olarak işi zorbalığa vurmuş demektir. Yani seçimi kaybettiklerini gördüler.’’ diye konuştu. ‘’BİR DE JELİBONCU ARKADAŞ VAR. HABİRE AHLAK DERSİ VERİR’’ Ankapark yolsuzluğuna ilişkin konuşan Akşener; ‘’Bir de jeliboncu arkadaş var. Habire ahlak dersi verir. Ama bir Ankapark yaptı, 16 milyar lirayı 3 kişinin cebine koydu, gerisi cebellezi. Amma ve lakin 16 milyar lirayla bu ülkenin öğrencilerinin, gençlerini KYK borçları affedilebilirdi. Kaç tane fabrika yapılabilirdi? Kaç tane yurt yapılabilirdi. İşte böyle bir haram düzenini, böyle bir düzenbaz düzeni 14 Mayıs’ta helal oylarımızla emekli edecek miyiz?’’ diyerek vatandaşlardan söz aldı. ‘’TARZAN ZORDA, RECEP BEY ATTAYA GİDİYOR.’’ Akşener konuşmasına; ‘’Tarzan zorda, Recep Bey attaya gidiyor. Ama biz sabırlı olacağız. Biz akıllı olacağız, biz zeki olacağız ve bunların yaptığı bu yanlışlıkları göreceğiz, engelleyeceğiz. Ama onlarla bir olmayacağız. Bir de sandıkları koruyacağız değil mi? Söz mü?’’ sözleriyle devam etti. ‘’CHP’LİLERDEN DE HER AİLEDEN 1 TANECİK İSTİYORUM!’’ Akşener, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: ‘’1 oy Kemal’e, 1 oy Meral’e! Tabii CHP seçmenlerine saygım sonsuz. İYİ Partililer oylarınızı elbette hem Kemal’e hem Meral’e istiyorum. CHP’lilerden de her aileden 1 tanecik istiyorum. Mümkün mü? Her aileden bir tanecik. Fazlası yok.’’

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER SAKARYA’DA VATANDAŞLARA SESLENDİ Haber

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER SAKARYA’DA VATANDAŞLARA SESLENDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik mitinglerine Mansur Yavaş ile birlikte Sakarya'da devam etti. Akşener, kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa‘’Gaffar Okkan’ın hemşerileri nasılsınız?’’ sözleriyle konuşmasına başladı.  2019 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş’a yönelik iftiraları hatırlatarak konuşmasına devam eden Akşener; ‘’Mansur Yavaş seçilirse ‘bütün su saatlerini pkklılar okuyacak’ dedin. Okudu mu? Hayır. ‘Sosyal yardımlar kesilecek’ dedin. Kesildi mi? Hayır. Vatan evlatları işe girdi mi? Girdi. Sadece Sayın Mansur Yavaş’ın Ankara çiftçilerine kazandırdığı para ne biliyor musunuz? 4,5 milyar lira. Ama bir jeliboncu arkadaş var Ankara’da. Okşan da mı var?’’ dedi. Kendisine yönelik ‘’pkklı’’ iftiralarına ilişkin konuşan Akşener; ‘’Eğer ben pkklıysam ne iş yapıyorsunuz kardeşim siz? Devletimin şerefli Türk polisleri beni koruyor. Yani İçişleri Bakanı olduğum için koruyor. Ve o şerefli Türk polislerine beni korutturuyorsunuz, aynı zamanda bana ‘pkklı’ diyorsunuz. Ciddiyetsiz herifler. Gereğini yapsanıza. Şimdi ama çok büyük bir üzüntüm var.Terörle mücadele şartlarını ciddiyetsiz hâle getirdi bunlar. O kadar rahat fetöcü, o kadar rahat pkklı diye diye pkklı olmanın sıradan bir iş olduğu hâline getirdiler.’’dedi. 14 Mayıs seçimlerini kazanmalarıyla birlikte gerçekleştirecekleri vaatlerini anlatan Akşener; ‘’Hemen 100 bin öğretmen atayacağız. Bütün köy okullarınıaçacağız. Ziraat mühendisi ve veteriner tayin edeceğiz. Staj ve çıraklık mağdurlarını öğrendik, programın içine aldık.Çözüyoruz merak etmeyin. Özel okul öğretmeni köle değil elbette.Ama devletin içinde de köleler var.Hepsini toptan düzelteceğiz. Bir ay içinde 100.000, daha sonra da 150.000 öğretmeni atayacağız.Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olamaz.Öğretmen öğretmendir.’’ diye konuştu. ’’BİR OY KEMAL’E, BİR OY MERAL’E VAR MIYIZ?’’ Akşener konuşması esnasında, Sakaryalı vatandaşlardan; ‘’Bir oy Kemal’e, bir oy Meral’e var mıyız? E zaten bitiriyoruz bu işi.’’ diyerek söz aldı. ‘’EMEKLİLERİMİZİN BAYRAM İKRAMİYELERİ 15.000 TL OLACAK’’ Millet İttifakı olarak Kurban Bayramı’na yönelik emekli ikramiyelerini açıklayan Akşener; ‘’Emeklilerimizin bayram ikramiyeleri 15.000 TL olacak. Yetim dul ve yetim maaşlarını da onların yanına çekeceğiz yani o başka o başka olmayacak.’’ diye konuştu. ‘’ŞEHİT YAKININI İSTER DEVLET İSTER ÖZEL PARAYLA TEDAVİ EDEMEZSİNİZ AYIPTIR, GÜNAHTIR!’’ Şehit Aileleri Derneği Başkanının taleplerini anlatan Akşener, 14 Mayıs’ın ardından iktidar olmalarıyla birlikte gerçekleştireceklerinin sözünü vererek; ‘’Şehit anne ve babanın maaşları ayrı ayrı asgari ücrete çıkarılsın diyor.Gerçekten bunu anında yerine getireceğiz, huzurunuzda söz veriyorum. Engelli araç alımlarında 104bin TL olan araç alım sınırının kaldırılmasını istiyorlar.Hay hay. Şehit yakınınıister devlet ister özelparayla tedavi edemezsiniz ayıptır, günahtır ya. Evladını vermiş evladını. Gazi de kendini vermiş daha ne olsun?’’ dedi. ‘’İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ MUTLAKA HAYATA GEÇİRECEĞİZ’’ Akşener, konuşmasına; ‘’Bütün haksızlıkları gidereceğimiz, hukukun üstünlüğünü sağlayacağımız, yargıyı bağımsız hâle getireceğimiz ve demokrasiyi tam uygulayacağımız, İstanbul Sözleşmesi’ni de mutlaka hayata geçireceğimiz yani sırf bunun için öldüler ya erkek erkeğe evliliğe kadar gitti iş.’’sözleriyle devam etti. ‘’CENABIHAK SAYIN KILIÇDAROĞLU BAŞTA OLMAK ÜZERE HİÇBİRİNİZİ HEM KENDİ HUZURUNDA HEM DE SİZİN KARŞINIZDA MAHCUP ETMESİN’’ Akşener, konuşmasının sonunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı, kendisinin de başbakan olacağına işret ederek; ‘’Cenabıhak sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hiçbirinizi hem kendi huzurunda hem de sizin karşınızda mahcup etmesin. Cenabıhak bugünküler gibi eğer israf edeceksek, hırsızlık yapacaksak, kul hakkına gireceksek hepimizin canını alsın inşallah!’’ diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.