TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Deprem Konutları

İLKHABER-Gazetesi - Deprem Konutları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Deprem Konutları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hatay Payas'ta 256 deprem konutunun anahtarı hak sahiplerine teslim edildi Haber

Hatay Payas'ta 256 deprem konutunun anahtarı hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan 256 konutun anahtarı, törenle hak sahiplerine verildi. Vali Mustafa Masatlı, konutların yapıldığı Çağlalık Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende 6 Şubat 2023'teki afette en fazla hasara uğrayan şehirlerin başında Hatay'ın geldiğini söyledi. Kentte 80 binin üzerinde binanın yıkımını gerçekleştirdiklerini belirten Hatay Valisi Masatlı, sözlerini şöyle tamamladı: "Uzun bir süre yıkım konuştuk ancak şimdi yapımı, yeniden inşayı ve dokuzuncu kez şehrimizi inşa etmeyi konuşuyoruz. Barınmadan iaşeye, sağlıktan eğitime, esnafımıza destekten kalıcı konutlarımızın yapımına kadar kısa zamanda tüm alan ve sektörlerde büyük yol katettik. Payas ilçemizde TOKİ marifetiyle 1351 kalıcı konutumuzun inşaatını gerçekleştirmekteyiz. 3 Şubat 2024'te Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle afet konutlarının kura çekimi gerçekleştirilmişti. Payas ilçemizde 698 hak sahibimizin çekilen kurayla yeni evleri belirlendi. Bugün de belirlenen 256 konutumuzun anahtar teslimini gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Vatandaşlarımıza yeni evlerinin hayırlı uğurlu olmasını ve yeni evlerinde çok mutlu olmalarını temenni ediyorum. Devlet millet el ele, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliği, sayın bakanlarımızın ve devletimizin tüm unsurlarının kararlılığı ve varlığıyla daha güçlü, güzel bir Hatay'ımıza kavuşacağımıza inancımızın tam olduğunu bir kez daha belirtmek isterim." Konuşmasının ardından afetzedelere konutlarının anahtarını teslim eden Vali Masatlı, daha sonra beraberindekilerle vatandaşların evlerini gezdi. "Bir senede bize evimizi teslim ettiler" Anahtarını teslim alan depremzede Ali Çürük, evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Konutların yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Çürük, "Cumhurbaşkanı'mız başta olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bir senede bize evimizi teslim ettiler. Mutluyuz, teşekkür ederim." dedi. Depremzede Fatma Aslan, evinin anahtarını almanın sevincini yaşadığını belirtti. Törene Vali Yardımcısı Doğukan Mızrak, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, AFAD İl Müdürü Ali İhsan Körpeş ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da Depremzedelere konutlarını teslim etti Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da Depremzedelere konutlarını teslim etti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. Depremin yıldönümünde depremzedelere bölgede yapımı tamamlanan konutlar teslim ediliyor. Dün  Şanlıurfa'da olan Erdoğan, bugün Adıyaman'da hak sahiplerine evlerini teslim etti. Depremin yıl dönümünde bölgede olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yıl içerisinde tamamlanan deprem konutlarını sahiplerine teslim etti, etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün,Adıyaman’da deprem konutları kura ve anahtar teslim töreninde konuştu Cumhurbaşkanı burada, yapımı süren 32 bin konutu da yıl sonunda teslim edeceklerinşi söyleyerek, şu ifadelere yer verdi; Şu anda kuralar çekildi. Biraz sonra da anahtarları teslim edeceğimiz konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum. Adıyaman 6 Şubat 2023 depremlerinden en çok yara alan şehirlerimizden biridir. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu depremlerde Adıyaman’ımızda 8 bin 561 insanımız hayatını kaybetti. Depremde yıkılan 6 binin üzerindeki binaya ilave olarak acil yıkılacak durumda 8 binin üzerinde ağır hasarlı olarak da 19 binin üzerinde bina vardı. Yapılan tespitler sonunda Adıyaman’da yaklaşık 39 bini konut, 3 bin 400’e yakın işyeri ve 3 bine yakın ahır olmak üzere toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. “İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar teslim edeceğiz” Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz. Konutlarımızın hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum. İnşallah içinde huzurla, güvenle, emin bir şekilde oturacağınız evlere kavuşuyorsunuz. Halen inşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyder pey teslim edeceğiz. Önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini evlerine ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Bu süreçte barınma sorununu çözmek için de pek çok adım attık. Adıyaman’a acil barınma ihtiyacını karşılamak üzere 91 binin üzerinde çadır gönderdik. Konteyner kentlerde ve kırsalda 35 bine yakın konteyner kurarak buralarda 118 bin vatandaşımıza hizmet verdik. Kamu tesislerinde 14 binin üzerinde kardeşimizi misafir ettik. Toplam 1,2 milyar liraya yakın kaynak kullanarak 27 bin 609 haneye kira yardımı yaptık. Şimdi kalıcı konutların teslimine başlayarak şehrimizin ayağa kaldırılmasında yeni bir safhaya geçtik. “Şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak temel alt yapıyı ve büyük yatırımları planlıyoruz” Sadece konut ve iş yeri yapmakla şehirlerimizin cadde ve meydanlarını yeniden düzenlemekle kalmıyoruz. Aynı zamanda şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlayacak temel alt yapıyı ve büyük yatırımları da planlıyor hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede ülkemizin en hızlı büyüyen sektörü savunma sanayiimizin yatırımlarını deprem bölgesi şehirlerimize yönlendirmek maksadıyla bir iskan ve istihdam projesi başlattık. Adıyaman’ımıza savunma sanayii şirketlerimizin ortaklığı ile ve TUSAŞ’ın koordinasyonunda hem laboratuvar ve test alt yapısı hem de kablo kolektör üretim tesisi kuruyoruz. İnşası süren bu tesis inşallah yıl sonuna doğru faaliyete geçecektir.

Bakan Özhaseki'den Eleştirilere Cevap: "Gelsinler Ben Birebir Gezdireceğim" Haber

Bakan Özhaseki'den Eleştirilere Cevap: "Gelsinler Ben Birebir Gezdireceğim"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde inşa edilen konutlarla ilgili yapılan eleştirilere cevap verdi. Harran Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni"nde konuşan Bakan Özhaseki, "75 bin evi teslim ediyoruz, onlar diyor ki 'nerede bu evler?' Gelsinler ben birebir gezdireceğim" dedi. Depremin yarattığı acıların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, Türkiye'nin deprem riskine karşı sürekli olarak hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Anadolu'nun bin yıllık tarihinde yaşanan en büyük felaketin deprem olduğunu ifade eden Bakan, bu konuda gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi. Özhaseki, Türkiye'nin tarihi ve coğrafi konumu gereği hem yeraltı fitne örgütleriyle mücadele ettiğini hem de deprem riskiyle başa çıkmak zorunda olduğunu dile getirdi. Son 50 yılda ülkeyi sarsan terör örgütleriyle mücadele edilerek, huzur ve güvenin sağlandığını belirten Bakan, deprem riski konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Ülkenin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, şu anda dahi 500'e yakın hareketli fay hattının bulunduğunu kaydetti. Bu gerçeğin bilinerek hareket edilmesi gerektiğini belirten Bakan, Türkiye'nin depreme karşı daha güvenli yapılar inşa etmek için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

Kahramanmaraş'ta  Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni Gerçekleştiriliyor Haber

Kahramanmaraş'ta Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni Gerçekleştiriliyor

Bugün saat 14:30'da depremlerden etkilenen vatandaşlara tahsis edilen konutların kura çekimi gerçekleştirilerek anahtarları sahiplerine teslim edilecek. Kahramanmaraş'ta yapılacak olan tören saat 14.30'da başladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçtiğimiz yıl yaşadığı büyük depremin ardından yapılan çalışmaları ve hedefleri açıkladı. Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Geçmişten aldığımız derslerle geleceğimizi daha güvenli inşa etme yollarını arayacağız. Depremin birinci yıl dönümünde enkazları kaldırmış, insanları yeniden hayata tutunmuş bir tabloya kavuşturduk. Depremzede vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Soğuğa, çamura ve diğer tüm olumsuzluklara meydan okuyarak fedakarlıklarını anlatacak söz bulmak mümkün değildir. Rabbim hepsine dayanma gücü versin. Deprem bölgesinde 650 bin görevli görevlendirerek bütün sistemin düzenli bir şekilde yürütülmesini sağladık. Enkaz altında kurtardığımız her can umudumuzu tazeledi. Yaklaşık 3 milyon kişinin acil barınma ihtiyacını çözdük. Ardından bölge genelinde kurduğumuz 215 bin konteyner ile daha iyi şartlarda barınma imkanı sunduk. 3,5 milyon afetzede vatandaşımızın ulaşımını sağladık. 1.2 milyon vatandaşımızı misafir ederken 300 binin üzerinde haneye kira desteği sağladık. Türk Hava Yolları ile ortak yaptığımız 712 bin kargo seferiyle 33 bin tona yakın yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık. 111 bin kişi 989 milyon lira ödeme gerçekleştirdik. Diğer çalışmalar ile birlikte deprem bölgesine acil ihtiyaçlar için 107 milyar lira kaynak aktardık ve kalıcı konutların hemen inşasına başladık. Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konutu vatandaşlarımıza teslim etmek. Allah’ın izniyle gelecek sene sonunda 390 bin konutu vereceğiz. Herkesin gönül hoşluğunu sağlayacağız." ifadelerini kullandı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreninde yaptığı konuşmada, deprem sonrası ortaya atılan fitne ve dedikoduların boşa çıkarıldığını belirterek şunları söyledi: "Milletimiz emsalsiz kültür ve manevi hasetlerine yabancılık çekenlerin, deprem üzerinden yaptıkları fitne ve dedikoduları birer birer boşa çıkarıldı. Ülkemiz birçok sorunla mücadele halindedir. Salgın hastalıkların, iç ve dış tehditlerin ülkemizin ekonomik potansiyelini zorladığı bir dönemdeyiz. Kahramanmaraş depreminin ekonomimize maliyeti 104 milyar doları buluyor. Yüksek maliyetli terörle mücadele sürecini kararlılıkla devam ettirmek, kısıtlı bütçe imkanlarında kolay değildir. Ancak Türkiye'miz ile sonuna kadar gurur duyuyoruz. Felaketlere iradeyle direnen, saldırı ve suikastlar karşısında boyun eğmeyen bir millet için mağduriyet diye bir şey söz konusu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti muktedir bir devlettir. Hiçbir felakete teslimiyetimiz düşünülmeyecektir." Bahçeli konuşmasına şu şekilde devam etti: "Kahramanmaraş depreminin ardından 319 bin konutun temelleri etaplar halinde atıldı. Devletimiz kısa sürede önemli işler başardı. Enkazlar hızla kaldırıldı ve olağanüstü bir mücadele sergilendi. Hatay ve Gaziantep'te anahtar teslim törenleri gerçekleştirilerek hak sahiplerine konutları teslim edildi. Bu mutlu gelişmelerin devam edeceğine inanıyorum. 2 ay içinde deprem bölgesinde 75 bin konutun teslim edilmesi önemli bir adımdır. Yeni yüzyılın eşiğinde umutlar yeşermiştir. Bizim meselemiz vatan meselesidir. Başaracağımıza inanıyoruz ve hep birlikte yüzyıl hedeflerine ulaşacağımıza eminiz." Son olarak Bahçeli, şunları ifade etti: "31 Mart'ta Türkiye'ye sahip çıkmalıyız. Hep birlikte çalışarak Türkiye için gayret göstermeliyiz. Küresel güçlere karşı milletimizin yanındayız. Tek bir insanımız dahi heba edilmeyecektir. Birlikte başaracağız ve milletimizin istikrarını ve güvenliğini asla gevşetmeyeceğiz. Türkiye için yapacak çok işimiz var ve bu görev hepimizin ortak sorumluluğudur."  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.