TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Golf

İLKHABER-Gazetesi - Golf haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Golf haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Golfte Edinburgh Dükü Kupası Antalya'da sona erdi Haber

Golfte Edinburgh Dükü Kupası Antalya'da sona erdi

ANTALYA (İLKHABER) - Prestijli golf turnuvaları arasında gösterilen Edinburgh Dükü Kupası'nın (The Duke of Edinburgh Cup) Türkiye ayağı, Antalya'da sona erdi. Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki Gloria Golf Kulübü sahalarında düzenlenen dünyanın prestijli golf turnuvaları arasında gösterilen Edinburgh Dükü Kupası'na 65 sporcu katıldı. Sporcular arasında Türkiye Futbol Federasyonunun eski başkanı ve iş insanı Nihat Özdemir'in yanı sıra iş insanları Hamdi Akın, Selahattin Özdoğan, Selim Koray, Korhan Kurdoğlu ve Kaya Çilingiroğlu da yer aldı. Turnuvada Cengiz Karaduman birinci olurken, ikinciliği Naz Babaoğlu elde etti. Ayrıca çukura en yakın vuruş ödülünü Kaya Çilingiroğlu, en uzun vuruş ödülünü ise Naz Babaoğlu kazandı. Turnuva sonunda düzenlenen ödül töreninde, dereceye girenlere ödülleri Akfen Holding'in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp tarafından verildi. Turnuvadan elde edilen gelir ise 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen gençlerin programa kazandırılmaları çalışmalarında kullanılacak. Turnuvanın finalistleri İngiltere'de düzenlenecek Edinburgh Dükü Kupası Dünya Finalleri'ne katılmaya hak kazandı. Turnuvanın Türkiye ayağının koordinasyonunu üstlenen TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 100. yılında güzel bir turnuva gerçekleştirdiklerini belirtti. Turnuvadan elde edilen geliri depremzede çocuklara harcayacaklarını ifade eden Özalp, "Turnuva ile biz de TİKAV'ın 20. yılını kutlamış olduk. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına denk gelmesi de bizim için daha da sevindirici oldu. Bu yıl ilk defa düzenledik. Organizasyonun uzun yıllar devam etmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.  

Golfte Edinburgh Dükü Kupası'nın Türkiye ayağı Antalya'da düzenlenecek Haber

Golfte Edinburgh Dükü Kupası'nın Türkiye ayağı Antalya'da düzenlenecek

ANTALYA (AA) - Prestijli golf turnuvaları arasında gösterilen Edinburgh Dükü Kupası'nın (The Duke of Edinburgh Cup) Türkiye ayağının, 20-22 Ekim'de Antalya'da gerçekleştirileceği bildirildi.Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfının (TİKAV) açıklamasına göre, Uluslararası Ödül Programı'nın Türkiye'de uygulanmasının 20'nci yılı dolayısıyla geçen ay farklı programlarda Edinburgh Dükü Birleşik Krallık Prensi Edward'ı İstanbul'da ağırlayan vakıf, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yılında önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak.Golfte Edinburgh Dükü Kupası'nın takvimine bu yıl ilk kez Türkiye eklendi. 20-22 Ekim'de Antalya Belek'teki Gloria Golf Resort'te yapılacak turnuvaya spor, iş hayatının önde gelen isimleri ve yurt dışından sporcular katılacak.Türkiye ayağının finalistleri, İngiltere'de düzenlenecek Edinburgh Dükü Kupası Dünya Finalleri'ne katılmaya hak kazanacak.Turnuvadan elde edilecek gelir, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen gençlerin programa kazandırılması çalışmalarına kaynak olacak.Açıklamada görüşlerine yer verilen TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, Cumhuriyetin 100'ncü kuruluş yılında ve Uluslararası Ödül Programı'nın ülkede 20'nci yılını kutladığı 2023'te, dünyaca bilinirliği olan golf turnuvasında Türkiye'nin ilk defa yer alacak olmasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.​​​​​​​

Prens Selman şimdide gözünü Golf’e dikti. ABD’li siyasetçiler isyanda: “Suudiler golfümüzü satın aldı” Haber

Prens Selman şimdide gözünü Golf’e dikti. ABD’li siyasetçiler isyanda: “Suudiler golfümüzü satın aldı”

Aydın Gökçeoğlu (İLKHABER)-  Suudi Prensi  Muhammed, fonu, Suudi Arabistan'ı petrole olan bağımlılığından kurtarmak ve ekonomisini teknoloji, sağlık hizmetleri ve diğer alanlara doğru genişletmek için bir plan olan ekonomik büyüme planı Vizyon 2030'un mihenk taşı haline getirdi. Plan, krallığın büyük genç nüfusu için özel sektör işleri yaratırken, kadınlara yeni özgürlükler sağlamayı amaçlıyor . 37 yaşındaki veliaht prens, Kamu Yatırım Fonu'nun varlıklarını 2030 yılına kadar 3 trilyon dolara çıkarmayı da hedefledi. Fonun yatırımlarından bazıları nelerdir? Fon, Prens Muhammed altında Uber, özel sermaye şirketi Blackstone, Japon holding SoftBank ve İngiliz Premier Ligi futbol takımı Newcastle United gibi spor franchise'ları dahil olmak üzere bir dizi uluslararası şirkete yatırım yaptı. Suudi çölünde Neom adlı fütüristik bir şehri destekliyor , bu yıl 72 Boeing Dreamliner satın alarak yeni bir havayolu şirketi olan Riyadh Air'i duyurdu ve "yeşil" bir stratejiye bağlı olduğunu söylüyor. Salı günü Kamu Yatırım Fonu, LIV Golf'ün sporda küresel bir dev yaratma umuduyla Avrupa golf pisti olan PGA Tour ve DP World Tour ile birleştiğini söyledi. Milletvekilleri tepkili: Garip ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Vekil Matt Gaetz birleşme kararına “Kartel silahlarımızı satın alıyor, Çin tarım arazilerimizi satın alıyor, Ukrayna en nüfuzlu ailemizi (Joe Biden) satın alıyor, Suudi Arabistan golfümüzü satın alıyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

TGF Türkiye Golf Turu'nun ilk ayağı sona erdi Haber

TGF Türkiye Golf Turu'nun ilk ayağı sona erdi

ANTALYA (AA) - Türkiye Golf Federasyonu (TGF) tarafından Antalya'da düzenlenen ve 2023 faaliyet takviminde yer alan TGF Türkiye Golf Turu'nun 1. ayak yarışları tamamlandı.Belek Turizm Merkezi'ndeki Maxx Royal Golf Kulübü Montgomerie Golf Sahası'nda gerçekleştirilen turnuvanın 1. ayak müsabakalarında 35 golfçü mücadele etti.Üç raunt oynanması planlanan turun ilk ayağı, olumsuz hava koşulları sebebiyle son gün müsabakalar yapılamadığından iki raunt üzerinden değerlendirildi.Erkekler A kategorisinde Regnum Golf Kulübü'nden Cem Başpınar 145 gross skorla birinci, Sueno Golf Kulübü'nden İbrahim Tarık Aslan 154 gross skorla ikinci, Kemer Golf Kulübü'nden Mehmet Kazan ise 155 gross skorla üçüncü oldu.Kadınlar A kategorisinde ise Ataşehir Golf Kulübü'nden Deniz Sapmaz 155 gross skorla birinciliği elde etti, National BGK'dan Ayşe Demir 158 gross skorla ikinci, Gloria Golf Kulübü'nden Sude Bay 159 gross skorla üçüncü sırada yer aldı.Erkekler B kategorisinde Kemer Golf Kulübü'nden Teoman Levin Delzer 170 grossla birinciliği, Ankara Golf Kulübü'nden Semih Engez 176 gross skorla ikinciliği, aynı kulüpten Berke Tunca da 178 gross skorla üçüncülüğü elde etti.Kadınlar B kategorisinde de Ataşehir Golf Kulübü'nden Merve Üçerler 179 gross skorla birinci, Kemer Golf Kulübü'nden Aylin Evyap 180 gross skorla ikinci, Ataşehir Golf Kulübü'nden Alya Su Çiğdem 183 gross skorla üçüncü oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.