TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#güvenlik kamerası

İLKHABER-Gazetesi - güvenlik kamerası haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, güvenlik kamerası haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Zeray Sitesi'nin yıkılma anı görüntülendi: 56 kişinin hayatını kaybettiği acı gerçek Haber

Zeray Sitesi'nin yıkılma anı görüntülendi: 56 kişinin hayatını kaybettiği acı gerçek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin vurduğu Adana'da, yıkılan 13 binadan biri olan Yurt Mahallesi'ndeki Zeray Sitesi'nin bir bloğunun yıkılma anının yeni görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, binanın saniyeler içerisinde yıkıldığı görülüyor. Yıkılan bloğun yanında ayakta kalan blokta yaşayan vatandaşlar ise hayatını kaybeden 56 kişinin acısını ilk günkü gibi yaşıyor. Sitenin diğer bloğunda yaşayan ve hayatını kaybeden komşularının anısını yaşatmak için enkazı koruyan vatandaşlar, enkazın üzerine bile basamıyor. Bazı vatandaşların enkazın üzerine araç park etmesinden rahatsız olan site sakinleri, çevresini demir çitlerle çevirdi. Komşularını unutamadıklarını söyleyen vatandaşlar, hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okutacaklarını söyledi. "Buraya baktıkça arkadaşlarımızın mezarını görüyoruz" Zeray Sitesi'nde yaşayan Şuayip Demirel, komşularının acısını 1 yıldır taşıdıklarını belirterek, "6 Şubat depremzedesiyiz. Binamızın B bloğu yıkıldı, biz A blokta oturuyoruz, orada sıkıntı yok. Burada 56 tane komşumuz öldü, 8 kişi kurtuldu. Biz burayı düzelttirdik. Buralara hatıralarımızı yaşatabilmek açışından basmaya kıyamazken, vatandaşlar enkazın üzerine araç park etmeye başladılar. Çok zorumuza gittiği için burayı telle çevirdik. Acımız çok büyük, kendi binamızda bir şey yok ama buradaki komşularımızın hepsi gitti. Bizim kadar güzel anlaşabilen bir site daha yoktu. Etrafımızdaki tüm komşular bizi kıskanırdı. Burada güzel bir komşuluğumuz vardı ama 6 Şubat her şeyi tersine çevirdi. Yarın da 6 Şubat, Allahtan bir mâni olmazsa inşallah mevlidimiz var, hepinizi davet ediyorum. Adana’daki herkes gelebilir. Buraya baktıkça arkadaşlarımızın mezarını görüyoruz. Üstüne bile basmıyoruz. Asla ve asla komşularımızdan hiçbiri üstüne basmıyor. Hepsi şehit, Allah rahmet eylesin" dedi. "Hepsinin ayrı bir hatırası var, unutamıyoruz" Komşularını unutamadıklarını söyleyen site sakinlerinden Yılmaz Arıoğlu ise "Allah rahmet eylesin, üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Onlarla aile gibiydik. Her gün birlikteydik. Hepsinin ayrı bir hatırası var, unutamıyoruz, üzülüyoruz. 1 yılı doluyor. Onlar için Mevlid-i Şerif okutacağız. Herkes gelecek, burada acımızı paylaşacağız. Üzüntülüyüz" diye konuştu.

Adana'da kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 zanlı tutuklandı Haber

Adana'da kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 zanlı tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'da bir kuyumcuda silahlı soygun gerçekleştiren 2 şüpheli tutuklandı. Şehitler Bulvarı Mahfesığmaz Mahallesi'nde 8 Kasım'da S.Y'ye ait (37) kuyumcu dükkanına gelen motosikletli iki kişiden biri tabancayla iş yeri sahibini öldürmekle tehdit ederek bir miktar altın gasbetti. Zanlı, olay yerinden kaçarken tabancayla kazara kendisini bacağından yaraladı. Yaralı şüpheli, kendisini dışarıda bekleyen arkadaşının kullandığı motosiklete binerek kaçtı. İhbar üzerine olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri sevk edildi. Ekipler, iş yerinin güvenlik kamerasınca da kaydedilen olayın firari zanlılarını yakalamak için araştırma başlattı. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini de incelemeye alan ekipler, silahlı soygunu gerçekleştirenlerin emniyette suç kayıtları bulunan Tarık Can S. (32) ve B.K. (16) olduğunu belirledi. - İki şüpheli tutuklandı Tabancayla kuyumcuyu gasbeden Tarık Can S. ve olayda motosikleti kullandığı belirlenen B.K, ekiplerin düzenlediği operasyonla yakalandı. Kuyumcudan çalındığı belirlenen 3 bilezik, 3 kolye, 3 bileklik ve alyansa da el konuldu. Kazara kendisini silahla vurarak yaralayan zanlının olaydan sonra herhangi bir hastaneye gitmediği belirlendi. Öte yandan, motosikletin sahibi olduğu tespit edilen Tarık Can S'nin arkadaşı Can D. (22) de ekiplerce gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tarık Can S. ve B.K. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, motosikletin sahibi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kuyumcunun güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülere göre, yüzünü kıyafetinin kapüşonuyla gizlemeye çalışan zanlı içeriye girip elindeki tabancayı kuyumcuya doğrultuyor. Daha sonra şüpheli, kuyumcuya altınları doldurması için poşet uzatıyor. Kuyumcunun altınları doldurduğu poşeti alan şüpheli hızla iş yerinden uzaklaşıyor.

Mersin'de damdaki adaklık keçi seyir halindeki otomobilin üzerine düştü Haber

Mersin'de damdaki adaklık keçi seyir halindeki otomobilin üzerine düştü

MERSİN (İLKHABER) - Şevketsümer Mahallesi'nde telefon satışı yapılan dükkana giden Murat Can Pater, 51 ACB 659 plakalı otomobilini iş yerinin önüne park etti. İşletmeden çıkan Pater, otomobiliyle hareket ettikten sonra 2 katlı müstakil evin damındaki keçi aracın üzerine düştü. Aracın hasar gördüğü olay anı, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi. "Şoka girdim, ne olduğunu anlayamadım" Pater, olayın etkisini üzerinden atamadığını söyledi. Şaşkınlık yaşadığını belirten Pater, "Arabadan patlama gibi ses geldi. Şoka girdim, ne olduğunu anlayamadım. Caddedeki pazarcıların güneşliğinin düştüğünü sandım. Arabadan indiğimde yaşadığım şokun etkisiyle telefonla görüşmeye devam ettim. O sırada gördüm ki arabanın üzerine keçi düşmüş." diye konuştu. Pater, kimsenin zarar görmemesi nedeniyle şanslı olduklarını, keçiyi adak için satın alan vatandaşın, aracında oluşan zararı karşıladığını anlattı. İşletme sahibi Yusuf Bakırhan da ilginç olaya şahitlik ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Müşterimizle görüştükten sonra arabasına binip yola çıktı. Ben de o sırada dükkana gelen diğer müşterimizle ilgileniyordum. Bir anda ses geldi. Keçi gördüm ama olayın ne olduğunu anlayamadım. 5 ay önce dükkanımızın üstündeki komşumuzun evi yanmıştı. Çocuklarına ve eşine bir şey olmadığı için adak adamış, aldığı keçiyi dama bırakmıştı. Olay günü yemekten sonra keçiyi kesmeyi planlıyordu ancak keçi ipini çözüp aşağı atlamış."

Adana'da bir kişinin yaralandığı silahlı saldırının şüphelisi tutuklandı Haber

Adana'da bir kişinin yaralandığı silahlı saldırının şüphelisi tutuklandı

ADANA (AA) - Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde bir kişinin sokakta tabancayla yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, 6 Kasım'da Atatürk Caddesi'nde Anıl A'nın (19), kaldırımda arkadaşıyla sohbet ettiği sırada tabancayla bacağından vurularak yaralanması olayının firari şüphelisini yakalamak için geniş kapsamlı araştırma yaptı.Ekipler, bir iş yerinin güvenlik kamerasınca da kaydedilen silahlı saldırının şüphelisinin Eray İ. (19) olduğunu belirledi.Şüpheli, saklandığı Meydan Mahallesi'ndeki ikamete düzenlenen operasyonla yakalandı.Ekipler, adreste yaptıkları aramada Eray İ'nin saldırıda kullandığını değerlendirdikleri tabancayı da ele geçirdi.Şüpheli, ifadesinde Anıl A. ile aralarında alacak meselesi nedeniyle husumet bulunduğunu öne sürdü.Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Eray İ, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.Olayda yaralanan Anıl A'nın ise Seyhan Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü belirtildi.Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, Anıl A, kaldırımda arkadaşıyla sohbet ettiği sırada şüpheli yanına yaklaşıp tabancayla ateş açıyor. Bacağından yaralanan Anıl A, kurtulmak için yakındaki bir banka şubesine giriyor. Daha sonra şüpheli koşarak olay yerinden uzaklaşıyor.- OlayAtatürk Caddesi'nde 6 Kasım'da Anıl A, bir kişi tarafından tabancayla bacağından vurularak yaralanmıştı. Yaralı Anıl A'nın sığındığı banka şubesinin camına da bir kurşun isabet etmişti. Polis ekipleri, olayın ardından kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlatmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.