TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hatıra Ormanı

İLKHABER-Gazetesi - Hatıra Ormanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hatıra Ormanı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TEMA'nın Hatıra Ormanı projesine katılım giderek büyüyor Haber

TEMA'nın Hatıra Ormanı projesine katılım giderek büyüyor

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) Türkiye'nin orman varlığını geliştirmeye katkıda bulunmak amacıyla kurumlara ve kişilere özel "Hatıra Ormanı" oluşturma projesine katılım giderek büyüyor. TEMA'nın ağaçlandırma çalışmaları yürüttüğü sahalarda kurum ve kişilerin yapacağı fidan bağışları ile hatıra ormanları oluşturulabiliyor, kurum veya istenilen kişinin isminin, bu sayede doğada yaşaması sağlanabiliyor. TEMA Vakfı'nın Hatıra Ormanı çalışmaları, Orman Genel Müdürlüğü'nün içinde bulunulan yılın ağaçlandırma programına aldığı sahalarda yürütülüyor. TEMA'nın paylaşımına göre; Kurum adına Hatıra Ormanı oluşturulabilmesi için sahaya en az 10 bin adet fidan bağışı yapılması gerekiyor. Talep edilmesi durumunda fidan dikimlerinin ardından, sahaya kurumun ismi ve logosu bulunan bir tabela da dikiliyor. TEMA Vakfı Umut Ormanları için fidan bağışlamak istenmesi halinde, 3 bin - 4 bin 999 adete kadar olan fidan bağışlarında kuruma özel hazırlanan Bağış Belgesi, 5 bin - 9 bin 999 adete kadar olan fidan bağışlarında da kurum adına özel hazırlanan Ağaç Plaket takdim ediliyor.   Hatıra Ormanı oluşturma projesine katılımın giderek büyüdüğünü belirten Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı yetkilileri, şu bilgileri verdi: "Hatıra Ormanı ve Umut Ormanı çalışmalarımızda fidan birim bedeli 60 TL'dir. Talepler doğrultusunda bağışlanan her bir fidan için üzerinde o kurumun logosunun bulunduğu ve isminin yazılı olduğu fidan bağış sertifikaları da düzenleyebiliyoruz. Elektronik sertifika taleplerinde ise her bir e-sertifika bedeli 4 TL'dir. Basılı sertifika taleplerinde; 3 bin adete kadar her bir basılı sertifika bedeli 13 TL, 3 bin adet ve üzerinde her bir basılı sertifika bedeli 10 TL'dir. Dilerseniz sevdikleriniz adına da bireysel hatıra ormanı oluşturulabilirsiniz. Bireysel Hatıra Ormanı oluşturulabilmesi için de sahaya en az 2 bin adet fidan bağışı yapılması gerekmektedir. Talep edilmesi durumunda, fidan dikimlerinin ardından sahaya sevdiklerinizin isminin bulunduğu bir tabela dikiyoruz." Kurumsal ve bireysel Hatıra Ormanı oluşturma talepleri, TEMA'nın internet sitesindeki bilgilerden yararlanılarak iletilebiliyor.

Ceyhan'da Cumhuriyet coşkusu hatıra ormanı ve resim yarışmasıyla taçlandı Haber

Ceyhan'da Cumhuriyet coşkusu hatıra ormanı ve resim yarışmasıyla taçlandı

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER) - Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını özel etkinliklerle kutlayan Ceyhan Belediyesi, Cumhuriyet coşkusunu hatıra ormanı ve resim yarışmasıyla taçlandırdı. Her yaştan Ceyhanlıların katıldığı bu anlamlı kutlamalarda Ceyhan Belediyesi tarafından oluşturulan 100. Yıl Hatıra Ormanı, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün orman sevgisini yansıtarak gelecek kuşaklara yemyeşil bir miras bırakılması hedeflendi. Hatıra Ormanı'nın oluşturulmasıyla ilgili olarak Atatürk'ün orman sevgisini ön plana çıkardıklarını ve gelecek nesillere yeşil bir Ceyhan bırakmayı amaçladıklarını söyleyen Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhanlı komşularıyla bir arada, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak 100 fidanla bu hatıra ormanını taçlandırmanın büyük bir onur olduğunu ifade etti. Cumhuriyetin 100. Yılına özel düzenlenen canlı resim yarışmasının ilçeye ayrı bir renk kattığını dile getiren Başkan Erdem, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Yarışmada başarılı olan çocukları da tebrik ederek Cumhuriyetin geleceğin teminatı olduğunu vurguladı. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, şehrin dört bir yanını kırmızı-beyaz bayraklarla süsleyerek Ceyhanlıları ve esnafı da Cumhuriyet coşkusuna ortak etti. Başkan Erdem, bayrak asma çağrısında bulunarak, bayrak ve vatan sevgisinin hiç bitmemesi temennisinde bulundu.

Derya Grup’un hatıra ormanı 10 bin 100 fidana ulaştı Haber

Derya Grup’un hatıra ormanı 10 bin 100 fidana ulaştı

(İLKHABER) - Mersin’de kurulu olan ve otomotiv, bilişim, sigorta, inşaat, tarım ve elektronik sektörlerinde hizmet veren Derya Grup, Cumhuriyetin 100. Yılına özel 100 fidan dikti. Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış öncülüğünde oluşturulan Yeşilovacık Hatıra Ormanı’na Cumhuriyetin 100. Yılına özel 100 fidan daha dikildi. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte hatıra ormanının 10 bin 100 fidana ulaşmasını sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hüseyin Kış, “Çevre, doğa ve insan dostu Derya Grup olarak; fidan dikmenin sadece toprakla değil, tarihle de köklü bir bağa sahip olmanın, anlamlı bir etkinliğe imza atmanın ve geleceğe olan güçlü inancımızın önemli bir yansıması olduğuna inanıyoruz.” dedi. “YAŞASIN CUMHURİYET” Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarak ülkemizi modernleştirmek için başlattığı devrimlerin köklerinin güçlü, yeşil ve umut dolu bir gelecek için atılan fidanların temsili olduğunu ifade eden Hüseyin Kış, şunları kaydetti: “Derya Grup olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında 10 bin fidanlık Yeşilovacık Hatıra Ormanı'mıza 100 fidan daha dikmenin gururunu yaşadık. Toplam 10 bin 100 ağaca ulaşan hatıra ormanımız ile hem geçmişin mirasını onurlandırmayı hem de geçmişten geleceğe uzanan güçlü bir bağ kurmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 100. Yılını onurla kutlar, ülkemize, insanlarımıza sağlıklı ve aydınlık bir gelecek diliyoruz. Yaşasın Cumhuriyet.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.