TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hayırsever

İLKHABER-Gazetesi - Hayırsever haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hayırsever haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hayırsever Cemil Kurtuldu, Hatay'daki depremzedelere yardımlarını sürdürüyor Haber

Hayırsever Cemil Kurtuldu, Hatay'daki depremzedelere yardımlarını sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay’da, birçok bina ve ev yerle bir olmuştu. Asrın felaketinin ardından kentte yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Asrın felaketi sonrası binlerce insanın hayatı olumsuz etkilenmiş ve vatandaşlar geçici yaşam merkezlerinde yaşamaya başlamıştı. Depremin ilk gününden itibaren afetzede vatandaşlara yardım elini uzatan Sakaryalı hayırsever 50 yaşındaki Cemil Kurtuldu, çevresinden topladığı 1 milyon TL parayı konteyner kentleri gezerek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurtuldu, bin kilometre yol aşarak geldiği İskenderun ilçesinde 300 çocuğa da bayram elbisesi dağıttı. “Biz depremzede insanlara yardımcı olmaya ve paylaşmaya geldik” Asrın felaketi sonrası deprem bölgesine yardım ulaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Kurtuldu, “Her şeyden önce ihtiyacı olan insanlara, kendi ihtiyaçlarımızdan biraz arttırıp onlarla birlikte paylaşmak için buradayız. 6 Şubat depreminde biz enkazda kurtarma çalışmalarına; oğlumla, yeğenlerimle ve ablamın çocuklarıyla İstanbul’dan katıldık. Enkazlarda 9 gün bilfiil çalıştık. O günden bu yana da Ramazan ayında, bayramlarda; Hatay’a, İskenderun’a, bazı âtıl olan köylere, uzak olan yerlere hepsine dağıtım yapabildiğimiz kadar yardım ediyoruz” dedi. “300 çift ayakkabımız vardı onları dağıttık” Bayram öncesi 300 çocuğa bayram elbisesi ve ayakkabı dağıttıklarını aktaran Kurtuldu, “Dün konteynerlerin gece 11 buçukta dağıtımlarını bitirdik. Sabahtan beri oldukça çok sayıda konteyner dolaştık. 4 ilçeye uğradık ve isimlerinin çoğunu bilmiyorum. 300 çift ayakkabımız vardı onları dağıttık. 300 çift kadar da takım olarak kıyafetlerimiz vardı. Çocuk ağırlıklı bir grupla tanıştık ve sonra erzak grubu oluşturduk. Son dağıtımlarımız en son burada bitirdik. 36 saat hiç uyumadan devam ettik. Bin 200 kilometrede yolumuz var. Yarın herkes işine devam edecek” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, Şeker Aile Sağlığı Merkezi'ni inceledi Haber

Başkan Büyükkılıç, Şeker Aile Sağlığı Merkezi'ni inceledi

Kayseri Büyükşehir belediyesi ve hayırsever iş birliği ile yapılacak olan Kocasinan ilçesi Şeker Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışmalar son aşamaya geldi. Şeker Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Büyükkılıç, merkez içerisindeki alanları gezerek, son durum hakkında bilgiler aldı. Büyükkılıç’a teknik gezi esnasında Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Şeref Bahçecioğlu, Afet İşleri Daire Başkanı Gonca Arın da eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, aile sağlığı merkezinin Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile yapıldığını belirterek, “Şu anda Şeker Kent, Hastane Kent, Sağlık Kent gibi değişik isimlerin verildiği Şehir Hastanemizin arka tarafındaki bölgedeyiz. Burada oturan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanması için Aile Sağlığı Merkezi binamızı, hayırsever ailemiz Çalapkorur ailesinin desteğiyle yapmış bulunuyoruz” diye konuştu. Aile sağlığı merkezinin en kısa zamanda hayata geçirileceğinin altını çizen Başkan Büyükkılıç; "İnşallah en kısa zamanda İl Sağlık Müdürlüğümüz ile görüşmek suretiyle hayata geçireceğiz. Emeği geçen yüklenici firmamıza teşekkür ederken, ayrıca hayırseverimize teşekkür ediyorum. Kayseri’mize ve bu bölgemize hayırlı, uğur olsun” dedi.

Kepez'e 3 yeni sağlık tesisi yapılacak Haber

Kepez'e 3 yeni sağlık tesisi yapılacak

ANTALYA (AA) - Kepez Belediyesi ve hayırsever vatandaşların desteğiyle ilçeye 3 yeni sağlık tesisi inşa edilecek.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yeni Mahalle'ye içerisinde Kanser Tarama Merkezi'nin (KETEM) bulunduğu Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ve 4 hekimli Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ile Varsak Karşıyaka Mahallesi'ne 3 hekimli ASM kazandırılıyor.Sağlık tesislerinin yapımı için Antalya Valiliği'nde protokol imzalandı.Protokollere Vali Hulusi Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan ile hayırseverler Evar İnşaat Şirketi’ni temsilen Evren Ari ile Hasibe Özkan ve Hüseyin Acar katıldı.Tütüncü, doktoru ve sağlığı mahallelere, vatandaşın ayağına götürecek olan sağlık tesislerinin yapımına katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür etti.İlçe sakinlerinin sağlık hizmetlerine kolay şekilde ulaşabilmeleri için aile sağlığı merkezi yapımına önem verdiklerini belirten Tütüncü, "İlçemiz, sağlıkta önemli bir merkez haline geldi. Sağlık tesislerimizi çeşitlendirmeye, ilçemizde verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Bu anlamda ilk basamak sağlık hizmetlerinin verildiği aile sağlığı merkezi binalarının ilçemizde yapılmasına önem veriyoruz. Görev sürem boyunca ilçemize 20'den fazla aile sağlığı merkezi kazandırdık. Bu sayıya hayırseverlerimizin desteğiyle 3 tesis daha ekliyoruz." ifadesinde bulundu.

Hayırsever vatandaş konteyner kentte yaşayan vatandaşlara hamburger ikramında bulundu Haber

Hayırsever vatandaş konteyner kentte yaşayan vatandaşlara hamburger ikramında bulundu

Kahramanmaraş’ta hayırsever vatandaş, Karacasu Konteyner kentte yaşayan depremzede aileler ve çocuklara yönelik hamburger hazırladı. Konteyner kentteki ocakta gönüllülerin yardımıyla yaklaşık 15 bin adet hamburger hazırlayan usta, depremzede çocuklara hazırladıkları hamburgerleri ikram etti. Hamburgeri çok sevdiğini ve bu unutulmaz saatleri günlüğüne yazacağını söyleyen Ömer Ahmet, ‘’Hamburgeri çok sevdiğimden bugün uğurlu günümmüş. O yüzden bugünü günlüğüme yazacağım. Ne güzel hem arkadaşlarımla birlikte yiyoruz hem herkes yiyor” dedi. Ellerinden geldikçe her hafta cuma günleri aynı programı yapmaya çalıştıklarını dile getiren Aykut Şan isimli hayırsever işletmeci, “Elimizden geldiğince her hafta cuma günleri program yapmaya çalışıyoruz. Bu hafta Karacasu konteyner kenti seçtik. Burada 10-15 bin arası burger dağıtımı yapacağız. İlk günkü gibi ailemiz için de aynı acıyı yaşıyoruz. Yaşadığım süre boyunca da bu şekilde bu etkinlikleri devam ettireceğiz. Birlikte yaralarımızı saracağımıza inanıyoruz. Tekrardan Kahramanmaraş için güzel günler geleceğini düşünüyorum. Allah’ın izniyle de çok az bir süre kaldığını düşünüyoruz. Birlikte yaralarımızı saracağız” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ‘’Bugün Karacasu konteyner alanımızdayız. Bildiğiniz gibi burası kurulan konteyner şeylerimizden birisi. Burada hamdolsun hemşerilerimizin barınmasına yönelik konteynerler kuruldu. Burada ciddi bir çalışma yapıldı. Tabi bu yaşadığımız süreçte çadırdan konteyner, konteynerden kalıcı konutlara doğru hızlı bir çalışma yapılıyor. Burada da bugün çok değerli hayırsever iş adamımızın buradaki hemşerilerimize çocuklarımıza hamburger ikramı oldu. Allah hayrını kabul etsin diyorum. İnşallah bugünleri, şu ana kadar olduğu gibi devletimizin milletimizin en üst desteğiyle aşacağız, aşmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise “Tüm hemşerilerimiz, vatandaşlarımız depremzede kardeşlerimize yardım için seferber oldular. Depremin yedinci ayında Karacasu bölgemizdeki konteyner kentlerimizde vatandaşlarımıza kıymetli hayır sahiplerimiz Hacı Mehmet Şan tarafından bir hamburger ikramı söz konusu. Bu ikramlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum Allah kabul eylesin” ifadelerini kullandı.

Annelerinin terk ettiği 3 çocuk ve babaya pembe boyalı ev kiralandı Haber

Annelerinin terk ettiği 3 çocuk ve babaya pembe boyalı ev kiralandı

Adana’da anneleri tarafından terk edilen ve derme çatma bir evde babalarıyla birlikte yaşayan 3 çocuk ve babaya, hayırseverler tarafından odaları pembeye boyanmış ev kiralandı. Çocukları yeni evlerine taşıyan hayırsever Ogün Sever Okur, “Onların pespembe bir hayatları olmasını istiyoruz” derken, evin tadilatını yaptırmasına katkı sağlayan Turgut Geyik, “Eşime 17. evlilik yıl dönümü hediyesi olarak bu çocukların evinin tadilatının bir kısmını yaptırdım” dedi. Suriyeli Melek El Ahmet (26) ve Abdulkadir Elbedir (28) 5 sene önce Suriye’nin Haseki kentinde evlendi. Çiftin bu evlilikten Suad (4), Zehra (3) ve Yasemin (2) isimli 3 çocukları dünyaya geldi. Çift, Suriye’de süren iç savaştan kaçarak 2021 yılında önce Hatay’a, oradan da Adana’ya gelerek Sarıçam Konaklama Merkezi’ne yerleşti. Ancak iddiaya göre Melek El Ahmet, burada tanıştığı biriyle kaçtı. Uzun bir süre eşini arayan genç adam, sonunda eşinin Antalya’da olduğunu ve kampta tanıştığı şahısla evlendiğini öğrendi. Bunun üzerine Abdulkadir Elbedir, çocukları Suriye’deki ailesinin yanına göndermek istedi, ancak bu sefer de anne Melek El Ahmet imza vermedi ve genç adam 3 çocuğuyla bir başına kaldı. İHA’nın haberi ses getirdi İhlas Haber Ajansı’nın geçtiğimiz hafta yaptığı, ‘Kızlarıyla bir başına kalan çaresiz baba, eşine seslenip eve dönmesini istedi’ başlıklı haber üzerine Adanalı hayırsever Ogün Sever Okur devreye girdi. Okur, önce çocuklar için yardım topladı ve ardından merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi’nde yeni bir ev tuttu. Yardımlarla evin 2 yıllık kirasını ödeyen Okur, evin tadilatı için de iş insanı Turgut Geyik’e ulaştı. En güzel evlilik yıl dönümü hediyesi Turgut Geyik bunun üzerine, Okur’a ‘Eşim Zeynep ile 17. evlilik yıl dönümümüz. Ben ona hediye almak yerine çocukların evinin tadilatını yaptırıp çocuklara burs vereceğim. Eşim daha çok mutlu olur’ dedi. Bunun üzerine Geyik, evin tadilatını yaptırmaya destek olurken, Ogün Sever Okur da evin eksiklerini tamamladı. Oda pembeye boyandı Ayrıca Ogün Sever Okur, 3 kız çocuğunun kalacağı odayı pembeye boyatıp yataklarını ve dolaplarını da pembe aldı. Evlerine taşındı Çocukların eski evlerine giden Ogün Sever Okur, önce çocuklara yeni kıyafetlerini giydirdi, ardından da yeni evlerine götürdü. Yeni evlerine kavuşan çocukların ve babanın mutluluğu gözlerinden okunurken, eşinin hediyesi karşısında Zeynep Geyik duygu dolu anlar yaşadı. “Hayatları çok daha güzel olacak” İhlas Haber Ajansı’na konuşan Ogün Sever Okur, “Bu çocukların pespembe hayalleri olsun diye odayı böyle boyattık. Onları ilk öyle görünce çok duygulandım. Birçok yardım geldi ve çocukların bütün ihtiyaçları karşılandı. Bundan sonra da yardımlarımız sürecek. Babaya iş bulduk, çocuklar için de bakıcı ile anlaştık. İnşallah bundan sonraki hayatları çok daha güzel olacak” dedi. Abdulkadir Elbedir ise çok mutlu olduğunu, kızlarının çok sevindiğini söyledi. “Eşim çok daha mutlu oldu” Çocukların evinin tadilatını yaptırmaya katkı sağlayan Turgut Geyik, “Eşime hediye almak yerine böyle bir şey yapmak istedim. Eşim çok daha mutlu oldu. Çocuklara artık desteklerimiz hep sürecek. İnşallah onların ablası, ağabeyi olacağız” diye konuştu. “Çok duygulandım” Eşinin hediyesi karşısında duygulanan Zeynep Geyik, “Hediye karşısında çok mutlu oldum ve duygulandım. Buradan herkese şunu söylemek istiyorum. Eşinize böyle hediyeler alarak daha mutlu edebilirsiniz onları” ifadelerini kullandı.

Adanalı Hayırsever Gül Serası Kurdu, Gelirini Çocuklara Bağışladı Haber

Adanalı Hayırsever Gül Serası Kurdu, Gelirini Çocuklara Bağışladı

SERHAT AKARSU ADANA (İLKHABER)- Adana’da daha küçükken 6 yıl çadırda yaşayan Ogün Sever Okur (31), şimdi bu durumu yaşayan bir çok ailenin olduğunu gördüğü için kendisni çadırda yaşayan çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere adadı. Adana’da kurduğu serada (gül serası) işsiz kadın ve gençleri istihdam eden Ogün Sever Okur, bu serada elde edilen toplam gelirin yüzde 25’ini ihtiyaç sahibi çocuklar için harcayacağını açıkladı. ‘Ogün Abi Çocuk Derneği’ni kurup onların ’ağabeyi’ olan Okur, sosyal medyadan da topladığı bağışlarla son yıllarda binlerce aileye ulaştı. Okur, son olarak da merkez Yüreğir ilçesine bağlı Pekmezli Mahallesi’nde gül serası kurdu. 10 dönüm alana kurulan serada köydeki işsiz kadın ve gençler istihdam edilmeye başlandı. İlk gül hasadının ekim ayında yapılması planlanan seranın gelirinin yüzde 25’inin de ihtiyaç sahibi çocukların masrafları için kullanılacağı belirtildi. Ayrıca dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar için ‘çocuk evi’ kurmayı da planlayan Okur, seradan gelecek gelirle bu projeyi de hayata geçirmek için çalışacağını ifade etti. 10 dönüm seranın pilot olduğunu, devamının geleceğini belirterek, “Her gün buradaki işe göre çalışan sayısı değişiyor. Biz buranın gelirinin yüzde 25’ini çocuklara aktaracağız. Kurulma amacımız çocuklar için. Buradan sağlık sorunu yaşayan çocuklar ve sokakta yaşayan çocuklar için gelir sağlamaya çalışacağım. O çocuklara bir ‘çocuk evi’ yapmak istiyorum. İnşallah böyle devam edeceğiz” dedi. Serada çalışan Emine Şenol (40), “Güzel bir gelir oldu buradaki kadınlar ve gençler için. Ben oğlumu kursa göndermek istiyordum ancak maddi olarak zorlanıyorduk. Şimdi en azından oğlumun kurs parasını burada kendim kazanıyorum, o da gidebiliyor” ifadelerini kullandı. Pekmezli Mahallesi Muhtarı Celal Güngördü ise, “Buranın kurulma amacı gelirlerin bir bölümünü çocuklara dağıtmak. Ayrıca uzağa gidip çalışamayan gençler ve kadınlar burada gelip çalışıyor. Böyle bir iş olanağı sağlandığı için çok memnunum. Böyle yerlerde iş adamları ve hayırseverlerin bu tarz seralar kurması işsizliğin önüne geçecektir” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.