TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hemşireler

İLKHABER-Gazetesi - hemşireler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hemşireler haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Hemşireleri Kahvaltıda Buluştu Haber

SANKO Üniversitesi Hastanesi Hemşireleri Kahvaltıda Buluştu

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER)-  SANKO Üniversitesi Hastanesi 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında hastane yöneticileri hemşirelerle kahvaltıda buluştu. Pandemi ve deprem dönemlerinde yoğun çalışan hemşirelerin çok yorulduklarına dikkat çeken Hastane Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, “Pandemi ve deprem dönemlerinde hemşirelerimiz üstlendikleri zorlu görevlerle onların öneminin dünya genelinde hemen herkesin takdir ettiğini düşüyorum. Sağlık sektörünün önemli yapı taşı olan hemşireler hepimiz bizim için çok değerli. Hepsine emekleri için teşekkür ediyoruz” dedi. Kahvaltıya emekliye ayrılan hemşireleri de davet ettiklerini belirten Dr. Kileci, emekli olan arkadaşlarına bundan sonraki hayatlarında sağlıklı ve başarılı yıllar temennileri ettiğini söyledi. SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz ise, “Hemşirelerin sağlık sektörünün fedakâr üyeleri olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi. Özyılmaz, organizasyonu düzenleyen yöneticilere ve arkadaşlarına teşekkür ederek hemşireler haftası kutlu olsun ifadelerini kullandı.  SANKO Holding'i, “Ahde vefanın ete kemiğe bürünmüş hali” olarak tanımlayan hastane İnsan Kaynakları Yöneticisi Selçuk Cançelik, çalışan ve emekliliğe hak kazanan hemşirelere plaket takdim ederek teşekkürlerini sunduklarını kaydetti. Genel Müdür Yardımcıları Rabia Ağar, Hüseyin Söylemez ve Mesul Müdür Dr. Suat Özerbaş’ın da katıldığı etkinlikte, Genel Müdür Dr. Sermet Kileci emekliye ayrılan çalışma arkadaşlarına plaket takdim etti. Etkinlik, anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Hemşireler Haftası’nda buruk kutlama Haber

Hemşireler Haftası’nda buruk kutlama

İBRAHİM BAYSAL ADANA (İLKHABER)- Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Hemşireler Haftası etkinliğinde hemşireler depremin ilk haftalarında hastanede tanık oldukları olayları ve deneyimlerini paylaştı. Düzenlenen etkinlikte hemşirelerin deprem deneyimleri dinleyenleri duygulandırdı. Adana Şehir Hastanesi’nde Şehir Hastanesi’nin Konferans Salonu’nda Hemşireler Haftası etkinliği düzenlendi. Yapılan etkinliğe Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsoy, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Nigar Dal, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Sapmaz, Adana Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Özgür Kara, Başhekim Yardımcıları, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış ve Müdür Yardımcıları, Yüreğir Devlet Hastanesi yöneticileri, doktorlar ve hemşireler katıldı. Hemşeriler Haftası etkinliğinin açılışında konuşan Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, “Hemşirelerimiz sağlık dünyasında çok önem arz etmektedir. Bunu özellikle deprem felaketinde de daha fazla anlaşıldığını söyleyebiliriz.” dedi. Adana Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Özgür Kara ise, “Her zaman büyük bir özveriyle çalışan hemşirelerimiz, depremde de hayranlık uyandıran bir çaba içinde insanların hayatını kurtarmak için çok fazla emek harcadı. Bu yüzden bu etkinlik kapsamında tüm hemşirelerimize, zorlu mesleklerini icra ederken gösterdikleri çaba için teşekkür ediyorum.” dedi MESLEK HAYATINDA 30 YILINI DOLDURANLARA PLAKET Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Yasemin Kılkış ise açılış konuşmasında “Hemşireler her zaman beraberlik ruhu içerisinde, bilimin öncülüğünde birikim ve tecrübelerinden de yola çıkarak sevgi ve merhametle görevlerini yapmaktalar. Depremde de bunu gösterdiler” dedi ve hemşirelere, görevlerini yaparken sergiledikleri özveri için teşekkür etti. Yenidoğan Yoğunbakım Hemşiresi Figen Şengül, Acil Servis Sorumlu Hemşiresi Rukiye Demirci, Beyin ve Sinir Cerrahisi-1 Sorumlu Hemşiresi Mevlüt Demir ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Sorumlu Hemşiresi Neşe Saymaz da depremin ilk haftasından itibaren görev yerlerinde yaşadıkları olaylardan ilginç anekdotlar aktardı. Sorumlu hemşirelerin deprem günlerine ilişkin deneyimlerini anlatırken, kimi zaman salondakiler gözyaşlarını tutamadı. Konuşmaların ardından, mesleklerinde 30 yılını dolduran hemşirelere plaketleri verildi. MİTOLOJİK KARAKTERLER SAHNEDE Etkinlikte daha sonra Adana Şehir Hastanesi Rekreasyon Birimi’nin, Sosyal Hizmetler Uzmanı Burçin Saliver organizasyonuyla hazırladığı tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi sahnelendi. Tiyatro gösterisinde, mitolojik kahramanlar üzerinden depremle ilgili mesajlar verildi. Müzik dinletisinde ise hemşirelerden ve idari personelden oluşan koro, depremi anlatan videoların eşliğinde şarkılar seslendirdi. Konferans Salonu’ndaki etkinliğin ardından, hemşire Saniye Koçak’ın karakalem insan portresi çalışmalarından oluşan resim sergisi açıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.