TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Hobi

İLKHABER-Gazetesi - Hobi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hobi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hobisini mesleğe dönüştürdü Haber

Hobisini mesleğe dönüştürdü

CANSU ERSOY (İLKHABER)- Antika eşyalar çoğu insanın ilgisini çeken ve insanları geçmişe yolculuğa çıkaran ürünlerdir. Herkesin kendinden bir parça bulduğu antika ürünlerin kolleksiyonu yapmak da çoğu insanın hobisidir. 4 yıldır Büyük Saat civarında antika ürün dükkanı bulunan Cumali Alp, bu dükkanı açmanın küçüklüğünden beri hep hayali olduğunu söyledi. Bu tarz eşyalara ilgisi büyük olan Alp, tam 40 yıl bu hayalini gerçekleştirmek için antika eşyalar biriktirdi. "ilgimi çeken tüm eşyaları biriktirdim" Eskiden bir otelin resepsiyonunda görevli olduğunu ve uzun yıllar bu işi devam ettirdiğini söyleyen Alp, "Antika, eski eşyalara ilgim hep vardı. İlk olarak sigara kolleksiyonuyla başladım. Sonrasında ilgimi çeken tüm eşyaları biriktirdim. Küçüklüğümden beri emekli olduktan sonra bu eşyalarla antika dükkanı açmanın hayalini kurdum. Etrafımdaki insanlar ben bu hayalimi söylediğimde yapamayacağımı düşündüler. Bana hep güldüler ve dalga geçtiler. Fakat emekli oldum ve 4 yıldır da kendi dükkanımı işletiyorum. Herkes dükkanı açtığımda çok şaşırdı. Hayalim gerçekleştiği için çok mutluyum" dedi. "Yarısından fazlası benim 40 yıldır biriktirdiğim eşyalar" Bu dükkanın içinde bulunan eşyaların hepsinin kendi geçmişi olduğunu söyleyen Alp, "Çünkü hepsini kendim biriktirdim. Dükkanı açtıktan sonra antika eşya getirip satanlar da oldu, şu an burada onlar da mevcut. Fakat yarısından fazlası benim 40 yıldır biriktirdiğim eşyalar" diye belirtti. "Bu eşyalar eskiden evimde duruyordu, şu an dükkanımda duruyorlar" Alp, şu sıralar işlerin biraz durgun olduğunu ama işlerin durgun olmasının hiç önemli olmadığını söyledi ve konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Ben bundan da memnunum çünkü işimi severek yapıyorum. Bu eşyalar eskiden evimde duruyordu. Şu an dükkanımda duruyorlar. Ayrıca insanların antikalara karşı ilgisi de oldukça güzel. Bu da beni çok mutlu ediyor. Bunlar çok eski ve tarihi ürünler. İnsanların da ilgisini çekiyor ve burada herkes geçmişinden bir parça buluyor.  En fazla ilgi ise en çok Osmanlı döneminden kalma objelere oluyor.”  

Hobi olarak başladığı grafitiyle mekanları renklendiriyor Haber

Hobi olarak başladığı grafitiyle mekanları renklendiriyor

Resimle ilgilenen annesinin evdeki çalışmalarını izleyerek büyüyen Şenbay, okul kitaplarının kenarlarına ve defterlerine küçük küçük karalamalar yaparak resim yapmaya başladı. Şenbay, resme olan ilgi ve yeteneğini fark eden öğretmenlerinin yönlendirmesiyle katıldığı yarışmalarda dereceler elde etti. Bir arkadaşının isteği üzerine duvarını boyayarak ilk grafiti çalışmasını yapan genç mühendis, bir süre sonra hayalindeki mesleğin bu olduğuna karar verdi. Ziraat mühendisliği yerine grafiti sanatını kendine meslek edinen Şenbay, şimdiye kadar anaokulları, güzellik merkezlerinin de aralarında bulunduğu birçok yerin duvarlarını renklendirdi. Şenbay, resme olan yeteneğinin ilkokul yıllarında fark edildiğini söyledi. Çocukken kent genelindeki resim yarışmalarında birincilikler elde ettiğini anlatan Şenbay, "Lise yıllarında resim dersinde öylesine bir kadın ve erkek resmi karaladım ve arkadaşlarım çok beğendi. Beğeniyi görünce güzel bir şeyler yapabildiğim hissi oluştu. Daha sonra evde ve okulda bir şeyler karalamaya başladım." dedi. Şenbay, okuldan kaçıp resim kursuna gitmeye başladığını ancak bunun iki ay sürdüğünü ifade etti. - "Artık tuval bana yetmiyordu" Başlarda kendini oyalamak için resim yaptığını dile getiren Şenbay, "Üniversitede ziraat mühendisliği okudum ama o bölümle alakam yoktu. Sürekli resimler yapmaya başladım ve arkadaşlarıma portrelerini yaparak hediye ediyordum. İlk çalışmam Harry Potter ve Dobby karakterinin resimleriydi. Fotoğrafını çekip sosyal medyaya attım ve orada çok büyük etkileşim aldım." diye konuştu. Duvar resimlerinin sosyal medyada çok insana ulaşmasının ve beğenilmesinin kendisinde cesaret uyandırdığını dile getiren Şenbay, "Artık tuval bana yetmiyordu, kocaman duvarları boyamak istedim. Küçük kağıtlar yerine büyük alanları boyamaya başladım. Bir süre sonra da bunu işim haline getirdim. Kariyer değişikliği yaparak insanların duvarlarını renklendirmeyi tercih ettim." ifadelerini kullandı. Şenbay, eşinin mimar olmasının kendisine avantaj sağladığını ve bu sayede birçok yapının duvarlarına sanatını yansıtma fırsatı bulduğunu kaydetti. Hobi olarak başladığı grafiti sanatını meslek edinerek kariyer anlamında büyük bir risk aldığının farkında olduğunu vurgulayan Şenbay, "Çoğu insan sevdiği işi yapmıyor ama ben yapmak istedim. Sevdiğim işi yapmak için karar değiştirerek bu yolu seçtim." ifadelerini kullandı.

Uşaklı kadının evde başladığı hobisi girişim hikayesine dönüştü Haber

Uşaklı kadının evde başladığı hobisi girişim hikayesine dönüştü

UŞAK (AA) - MEHMET ÇALIK - Uşak'ta hobi amaçlı su kabağından avize ve çeşitli aksesuarlar tasarlayan Yıldız Yılmaz, internetten izlediği videolar ve aldığı eğitimlerle kendisini geliştirerek atölyesini kurdu. Banaz ilçesinde yaşayan, 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Yıldız Yılmaz, iki yıl önce sosyal medya üzerinden izlediği bir videoda su kabaklarının işlenerek çeşitli aksesuarların yapıldığını gördü. Kendisini bu alanda geliştirmeye karar vererek internetteki ilgili videoları izleyen Yılmaz, ilk denemelerin ardından Banaz Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki su kabağı işleme kursuna devam etti. Aldığı eğitimlerle tasarımlarını zenginleştiren Yılmaz'ın ürettiği aksesuarlar, sosyal medya ve internetteki satış kanallarında ilgi gördü. Ev ortamında siparişlere yanıt vermekte zorlanan Yılmaz, ilçede 200 metrekarelik bir atölye ve satış mağazası açtı. Su kabağının üzerine çizdiği motifleri oyarak boncuklar ve taşlarla süsleyen Yılmaz, led ışıklarla avizeye dönüştürülen aksesuarlara yoğun talep alıyor. Yıldız Yılmaz, AA muhabirine, ev hanımı olduğunu, çocuklarını büyüttükten sonra bir arayış içerisine girdiğini ve izlediği bir videoda bu işle tanıştığını söyledi. Su kabaklarından yapılan avizeleri ve süsleri görünce çok ilgisini çektiğini aktaran Yılmaz, "Bu işe başladıktan sonra da çok beğenilmeye başladı. Siparişler almaya başladım. Böyle olunca da oğlumun odasını atölye olarak kullanmaya başladım. Siparişler çoğalınca artık yavaş yavaş işimi büyütmeye karar verdim. Siparişlere zor yetişiyorum. Artık eve sığmadığından atölye ve iş yeri daha uygun olacağı için bu şekilde adım attım." dedi. Yılmaz, gelecekte başka kadınları da istihdam etmeyi hedeflediğini ifade etti. Su kabağının, çeşitli tasarım fikirlerine uygun malzeme olduğunu, ışıkla renklendirilebildiğini, bu nedenle tercih edildiğini anlatan Yılmaz, siparişleri genelde kafe, restoran gibi işletmelerden ya da bahçesini, yazlığını süslemek isteyen müşterilerden aldığını kaydetti. Yılmaz, su kabaklarını İzmir, İstanbul ve Kütahya'dan temin ettiğini belirterek, "Kabağı ilk elime aldığımda hiç tahmin etmemiştim bu kadar büyüyeceğimi, bu kadar talep göreceğini. Şu an çok mutluyum bu noktaya gelmekten. Daha çok ilerleyeceğimi düşünüyorum inşallah. Bu işi ilerlettikten sonra esas amacım yurt dışına satış yapmak." diye konuştu.

HobiFest 2023 için geri sayım başladı Haber

HobiFest 2023 için geri sayım başladı

Hobi tutkunlarının merakla beklediği HobiFest 2023, 16 Eylül Cumartesi günü saat 10.00’da Cam Piramit alanında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Her yıl binlerce hobi ve macera tutkununu bir araya getiren festival bu yıl da onlarca doğa ve spor kulübünün katılımıyla gerçekleşecek renkli etkinliklerle misafirlerini ağırlayacak. Festivale bu yıl da AFAD, AKUT, JAK, THK, TEMA, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı gibi kurumların katılımları olacak. Klasik otomobiller meraklılarını bekliyor HobiFest’in vazgeçilmezleri arasına giren ve beğeni toplayan klasik otomobil sergisi bu yıl yine otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak. Antalya Classic Car’s Klasik Otomobil Kulübü, Antalya Klasik Araçlar Kulübü (AKAK), Kulüp 124 Klasik Otomobil Kulübü, Vos 07 Vos Vos Kulübü, Wostalia Club Antalya’nın katkılarıyla düzenlenecek etkinlik, her yaştan klasik araba tutkunlarını buluşturacak. Antalya Offroad ve Motor Sporları Kulübü Derneği - Antalya Antoff Offroad Kulübü - 4x4 Rally Raid Off-Road Kulübü ve Akdeniz Off-Road Team, CamPiramit etkinlik alanı ve Beach Park Özel Seyirci Parkurunda sergileyeceği gösterilerle adrenalin tutkunlarını biraraya getirecek. Dolu dolu festival HobiFest 2023’de ayrıca off-road yarışı, RC Drift yarışı, RC Touring yarışı ve crawler yarışmaları düzenlenecek. Motosiklet, bisiklet, kayak, dağcılık, su sporları, tenis, oryantiring, doğa ve macera sporlarına yönelik pek çok etkinliğin düzenleneceği festivalde 16 Eylül Cumartesi günü Cam Piramit dışında kurulacak sahnede 13.00’te Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası konseri, 14.00’te FHC Sahne Sanatları Akademisi Latin Dansları Showu, 15.00’te Style Of The Power Spor Kulubü Extreme Show, 16.00’da Melek Yıldız Konseri, 17.00’de Sihirbaz Çocuk Gösterisi, 17.30’da Jonglör Show, 18.00’de Dj Ediz Çam ve Yiğit Tuğcan Perküsyon Show olacak. Cam Piramit iç sahnede ise 14.00’te Punk, Rock, Blues Group "Street Players 26", 16.00’da İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Genç Yetenekler Konseri ziyaretçilere buluşacak. Konserler renk katacak 17 Eylül Pazar günü ise Cam Piramit bahçesinde 13.00’te Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, 14.30’da Dönay Üçgül ve Suna Karakaya Konseri, 16.00’da Sihirbaz Çocuk Gösterisi, 17.30’da Bahar İna, 18.00’de de Gümüş Pena Konseri olacak. İç sahnede ise 14.0’da İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Genç Yetenekler Konseri, 16.30’da Özel Piyanist Sıtkı Taylan Hartavi konseri düzenlenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.