TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#IOM

İLKHABER-Gazetesi - IOM haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, IOM haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cumhuriyetin 100. Yılında kadınlara ve çocuklara yönelik tarihi Adana gezisi Haber

Cumhuriyetin 100. Yılında kadınlara ve çocuklara yönelik tarihi Adana gezisi

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Göç ve Göçmen Şube Müdürlüğü ve IOM (Uluslararası Göç Örgütü) ile birlikte Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde kadınlara ve çocuklara yönelik tarihi Adana gezisi düzenledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve IOM (Uluslararası Göç Örgütü) ile birlikte Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından psikososyal destek verilen kadınlar ile göçmenlerin de dâhil edilmesiyle birlikte, sosyal uyum ve karşılıklı iletişim boyutu desteklenerek toplam 15 ’i göçmen olmak üzere toplam 53 kadın ve çocuk Adana’nın tarihi yerlerini ve Adana Müzesi’ni rehber eşliğinde gezdi. Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi ile Adana Büyükşehir Belediyesi önünden servis araçlarıyla alınan kadın ve çocukların Bülent Ecevit Müzesi’ne ulaşımı sağlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nce oluşturulan Bülent Ecevit Müzesi’ni rehber eşliğinde gezen kadın ve çocuklar; Adana Sinema Müzesi, Tepebağ Arkeolojik Kazı Alanı’nı da ziyaret etti. Tarihi Kazancılar Çarşısı’nda yemek yiyen kadın ve çocuklar, Büyük Saat, Ulu Cami, Ramazanoğlu Medresesi, Tarihi Adana Çarşısı, Ziya Paşa’nın Mezarı, Çarşı ve Irmak Hamamları, Şıh Cemil Nardalı Konağı’nı da gezdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca, kadınların belediyenin kültür hizmetlerinden yararlanabilmesi (müze, sinema ve tiyatro gibi), tarihi ve kültürel varlıklara kadınların erişiminin sağlanması adına yürütülecek çalışmalarının yanı sıra; Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve IOM iş birliğinde dezavantajlı yerel ve göçmen gruplara yönelik düzenlenen sosyal uyumun desteklenmesi çalışmalarına devam edilecek.

4 milletten 250 anne kahvaltıda buluştu Haber

4 milletten 250 anne kahvaltıda buluştu

EMRE EKİCİ ADANA (İLKHABER) – Adana Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM), göçmen kadınlarla yerel nüfusun kaynaşması, toplumsal uyumun sağlanması için iş birliği yapmak amacıyla kahvaltı etkinliği düzenledi. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliği ile sosyal uyum faaliyetleri kapsamında 4 farklı milletlerden oluşan 250 yerel ve göçmen anneyi bir araya getirerek, Sosyo-kültürel yönlerinin tanınması ve karşılıklı olarak kaynaşması amacıyla, Çukurova İlçesi Çiçek Köy ‘ünde "Anneler Buluşuyor" adlı kahvaltı etkinliği düzenlendi. Düzenlenen kahvaltı etkinliğine Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Uluslararası Göç Örgütü’nün temsilcileri de katıldı. "Anneler Buluşuyor" kahvaltı etkinliğine gelen yerel ve göçmen anneler bu etkinlik sayesinde kültür, sanat, eğitim, sağlık tanıtım amaçlı mekan ve çevreleri tanımak ve  yerel gruplar ile  kaynaşmalarına olanak sağlandı. Kentin göçmenlerden kaynaklı sorunlarını giderebilmek için kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yapılmaya devam edileceği bildirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı içerisindeki göçmen ve mültecilerin mevzuat dahilinde sağlık, istihdam, hukuk, dezavantajlı bireylere yönelik toplumsal destek hizmetleri ve sosyal hizmet alanlarında kamu hizmetlerine erişimlerinin desteklenmesi için danışmanlık hizmeti verilmesi, hizmet sağlayıcılarının kapasitelerinin güçlendirilmesi, yerel toplulukla göçmen topluluk arasında toplumsal uyumun desteklenmesi amacıyla Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile işbirliği halinde yürütülen “Entegre Hizmet Temini ve Sosyal Uyumu Belediye Göçmen ve Mülteci Merkezi İle Destekleme” projesi kapsamında Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’nde  çeşitli faaliyetler yürütülüyor. 

Adana Büyükşehir Belediyesi ve IOM İşbirliğinde Çilek Hasadı Etkinliği gerçekleştirildi Haber

Adana Büyükşehir Belediyesi ve IOM İşbirliğinde Çilek Hasadı Etkinliği gerçekleştirildi

ADANA(İLKHABER)-Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğinde icra edilen “Doğada İyi Oluşu Destekleme” temalı “Çilek Hasadı” gezisi yapıldı. Etkinliğe Hatay ve Adıyaman’dan gelerek Adana’daki mahalle merkezlerinde barınan depremzede ailelerin yanı sıra, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından psikososyal destek verilen kadınlar ile göçmen kadınların dâhil edilmesiyle birlikte, sosyal uyum ve karşılıklı iletişim boyutu desteklenerek toplam 75 kadın bir araya geldi. Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi ile Adana Büyükşehir Belediyesi önünden servis araçlarıyla alınan etkinlik gruplarının Sarıçam’da bulunan çilek tarlalarına ulaşımı sağlandı. Etkinlik alanında depremzede, göçmen ve yerel gruplardan oluşan kadınlar bir arada, doğanın içinde, kendi elleriyle çilek toplamanın ayrıcalığını yaşarken, tanışma, kaynaşma, sosyalleşme fırsatları oluştu. Etkinliğe katılım sağlayan faydalanıcılara reçel yapabilmeleri için; sepet, toz şeker, kavanozdan oluşan malzemeler hediye edildi. SOSYAL UYUM AMAÇLI YENİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca yürütülen psikososyal destek faaliyetlerimizin yanı sıra Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile IOM iş birliğinde dezavantajlı yerel ve göçmen gruplara yönelik olarak düzenlenen sosyal uyumun desteklenmesi etkinliklerinin düzenlenmesine devam edileceği açıklandı.

İçişleri Bakanı Soylu, Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Vitorino ile görüştü Haber

İçişleri Bakanı Soylu, Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Vitorino ile görüştü

HATAY (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Antonio Vitorino ile bir araya geldi. Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden dolayı dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla Türkiye'ye ziyarette bulunan Vitorino, Ankara'daki temaslarının ardından Hatay'a geldi.Bakan Soylu ile Genel Direktör Vitorino'nun görüşmesi, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleşti.Soylu, IOM'nin afetin başından itibaren Türkiye'nin yanında olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek destekleri için teşekkür etti.Basına kapalı devam eden görüşmede, Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü de hazır bulundu.- Reyhanlı'daki BM merkezi ve Geçici Barınma Merkezi'ne ziyaretGörüşme öncesinde Reyhanlı ilçesindeki Birleşmiş Milletler (BM) merkezini ziyaret eden Vitorino, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı, Suriye'ye tırlarla gönderilecek yardım malzemelerini inceledi.Antonio Vitorino, gazetecilere, IOM'nin Suriye'nin kuzeybatısını desteklemek için yardım malzemelerini aktarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Depremden bölgenin ciddi şekilde etkilendiğine dikkati çeken Vitorino, şu ifadeleri kullandı:"Suriye'nin kuzeybatısındaki 4 milyondan fazla insana, insani ve hayat kurtarıcı yardım sağlamak için gıda dışı tüm malzemeleri taşıyoruz. Bu yüzden topladığımız malzemeleri buraya getiriyoruz ve sonra onları Suriye'nin kuzeybatısındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için paydaşlarımıza aktarıyoruz. Umarım uluslararası toplum, ciddi şekilde insani yardıma ihtiyacı olan bu insanları desteklemeye devam eder."Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'nde sığınmacılarla bir araya gelen Vitorino, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak inceleme yaptı.Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü, ziyarette Vitorino'ya eşlik etti.Vitorino, Ünlü ve merkeze sonradan gelen BM Mülteci Örgütü Yüksek Komiseri Filippo Grandi, basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.