TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#iş

İLKHABER-Gazetesi - iş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, iş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF'24) kapılarını 10 Ocak'ta açıyor Haber

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF'24) kapılarını 10 Ocak'ta açıyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda organize edilen OKAF'24, 10-11 Ocak Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak. "Yetenek Her Yerde" teması altında ve "100 Yıllık Mirası Geleceğe Taşı" mottosuyla düzenlenen fuarda Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’ün de katılarak bir konuşma yapması planlandı. OKAF'24, öğrenci ve mezunları, sektör liderleri, Türkiye’nin en önde gelen kamu kurum ve kuruluşları, medyanın ve meslek örgütleriyle bir araya getirerek, niteliklerine ve kariyer planlarına uygun fırsatlar sunmayı hedefliyor. Etkinlik, katılımcılara bilinçli kariyer hedefleri oluşturma, niteliklerini geliştirme, sektör beklentilerine uygun donanıma sahip olma ve başarılı girişimci ve liderler ile temas kurma fırsatı verecek. Aynı zamanda, firmalar için nitelikli öğrenci ve mezunlarla doğrudan iletişim kurarak, iş ve staj ihtiyaçlarına yönelik adayları bulma imkanı sağlayacak. OKAF'24 ayrıca, sponsor firmalara özel görüşme odaları, etkinlik ve konferans salonları tahsis ederek, kendi kariyer etkinliklerini düzenleme ve geniş bir kitleye ulaşma imkanı sunacak. Böylelikle, bölgedeki tüm üniversitelerin basılı ve görsel medya organlarında yapılacak tanıtım çalışmalarıyla, katılımcı firmaların ve kurumların tanıtımını maksimize etmeyi amaçlıyor. OKAF'24, Samsun şehri ve bölge üniversitelerindeki öğrencilerin sahip olduğu nitelikler ve fırsatlar göz önünde bulundurulduğunda, sektörün ve ilgili tüm tarafların yoğun ilgi ve katılım göstereceği bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden üniversite öğrencilerine iş imkanı Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesinden üniversite öğrencilerine iş imkanı

Mersin Büyükşehir Belediyesince uygulanan üniversite öğrencilerine yarı zamanlı çalışma imkanı veren projeye, üniversitelerin bölüm şartı olmaksızın her kademesinde bulunan öğrenciler ‘mersin.bel.tr’ adresinden ya da ‘Teksin’ uygulamasından çevrimiçi olarak başvuru yapabiliyor. “Keşke biz üniversite okurken de böyle fırsatlar olsaydı” Yeni açılmış olmasına rağmen Mersinli’nin büyük ilgisiyle dolup taşan Panayır Kafenin Müdürü Anıl Kaplan, “Yarı zamanlı çalışan arkadaşlardan çok memnunuz. Hem genç arkadaşlarla hem de öğrenmeye açık insanlarla çalışmak çok keyifli. Keşke biz üniversite okurken de böyle şeyler olsaydı. Arkadaşlar şu an çok şanslılar” dedi. “Üniversite öğrencileri, iş yükümüzü hafifletmiş oldu” Mersinlilerin, Büyükşehir Belediyesinin sahilde açmış olduğu kafelere yoğun ilgisi sürerken başlatılan bu proje sayesinde iş yüklerinin hafiflediğini kaydeden Yöreden Kafe Müdürü Ebru Güzel, “Üniversite öğrencileri bu sayede kendi gelişimlerine katkı sağlamış oluyor, farklı insanlar tanıyor ve sosyalleşebiliyorlar. En azından hayatlarındaki basamaklardan birini çıkmış oluyorlar” ifadelerini kullandı. “Öğrenciler açısından ilk iş deneyimi oluyor” ‘İlk İşim Projesi’nin kendileri için büyük bir artı olduğunu kaydeden Bizden Kafe Müdürü Ekin Durmuş ise yarı zamanlı çalışan üniversite öğrencileri sayesinde, yoğun saatlerde iş yüklerinin azaldığını kaydetti. Öğrenciler açısından bakıldığında bu projenin iş deneyimi için büyük bir fırsat olduğunu kaydeden Durmuş, ayrıca elde ettikleri gelirin de eğitim hayatlarına katkı sağladığını söyledi. Üniversite öğrencileri projeden oldukça memnun İlk iş deneyimini bu proje sayesinde yaşadığını kaydeden Mersin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yaren Yurtseven, “İnsanları tanımak istiyorum, iş ortamı nasıl oluyor onu görmek istiyorum. Bu amaçla buraya başvurdum ve kabul edildim. Burada kahve hazırlıyor ve servis ediyorum. Çalışan arkadaşlar da bana çok yardımcı oldu. Buradan elde edeceğim gelirle, almam gereken kitapları alacağım. Eğitim hayatıma katkı sunacak” diye konuştu. İş saatlerinin çok uygun, almış oldukları ücretlerin de tatmin edici olduğunu belirten Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde Turizm ve Seyahat Bölümü öğrencisi Furkan Güzel, “Kafede öncelikle ilk müşteriler çalışanlardır, ikinci müşteriler de vatandaşlardır. İlk müşteri olan çalışanlar tatmin ve mutlu olursa, buradan hizmet alan müşteriler de mutlu olur. Bizler göründüğü gibi gayet mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bu sera hem işsiz kadınları istihdam ediyor hem de çocukların yüzünü güldürüyor Video Galeri

Bu sera hem işsiz kadınları istihdam ediyor hem de çocukların yüzünü güldürüyor

Adanalı hayırsever Ogün Sever Okur’un kurduğu ‘Ogün Abi Derneği’, Yüreğir ilçesine bağlı Pekmezli Mahallesi’nde gül serası kurdu. 10 dönüm alana kurulan serada köydeki işsiz kadın ve gençler istihdam edilmeye başlandı. Serada ilk hasat yapıldı ve dönüme 30-40 bin arası gül toplandı. Gül hasadı dron ile de görüntülendi. Binbir emekle toplanan güller, kadınların ellerinde demet haline getirilip çiçek mezadına gönderildi. Güllerin tanesinin 10-15 lira arasında değişen fiyatla satılacağı öğrenildi. Serayı kuran Ogün Sever Okur, hasat sırasında İhlas Haber Ajansı'na konuştu. Okur, verimden memnun olduğunu söyleyerek, "İlk hasada göre çok güzel verim aldık. İlerleyen aylarda verim daha da artacak. Şimdilik burası 10 dönümlük ama ilerleyen zamanlarda gül seramızı büyüteceğiz inşallah" dedi. "50 kişiye istihdam sağlanıyor" Güllerin geliriyle çocuklara yardım yapılacağını anlatan Okur, "Bu gülleri toplayıp çiçek mezadına göndereceğiz, orada satışı olacak. Satış olduktan sonra gelirleri şirkete gelecek. Oradan dernek üzerinden hem çocuklar hem de çalışanlar yarar sağlayacak. Buradaki gül serası sadece çocuklar için değil, köy kadınları ve halkına istihdam oluşturuyor. İşlere göre çalışanların sayısı değişiyor ama yaklaşık 50 kişiye istihdam sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. Pekmezli Mahallesi Muhtarı Celal Güngördü ise seranın köye çok katkısı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sevinçliyiz ve mutluyuz. Köyümüze yapılan katkıdan dolayı mutluyuz. İlk hasada göre çok şükür bereketli geçiyor. İlerleyen zamanlarda daha da iyi olacak. İnşallah uzun yıllar da böyle bereketli ve bol hasadın olduğu şekilde devam eder. Bu seranın kurulmasının köye katkısı çok iyi oldu. Bu serada özellikle köylümüz ve bazı çevre köylerden gelenler çalışıyor. Bu şekilde köy halkının bütün evlerine eşit miktarda gelir sağlamaya ve düzenlemeye gayret gösteriyoruz. Her eve eşit miktarda ekmek giriyor."

Galatasaray sevdası işinden etti Haber

Galatasaray sevdası işinden etti

Serik’te 5 yıldızlı bir otelde garson olarak çalışan Yusuf Yetiş, gönül verdiği takımının maçını izlemek için izin istedi. Arkadaşı ile çalışma saati değişikliği yapma isteği de kabul görmeyince ayaklarında ki yaşadığı rahatsızlıktan dolayı 1 gün istirahat aldı. Şampiyonlar liginde mücadele eden Galatasaray-Bayern Münih maçını izlemeyi başaran Yusuf Yetiş, ertesi gün asistan müdür tarafından aranarak maç izlemek için izin aldığı gerekçesiyle istifa etmesi istenildi. Yetiş, kendini savunmak için çaba göstermeye çalışsa da çok sevdiği takımının maçının izlenmenin bedeli ağır oldu. “Sonuçta ben bir Galatasaray taraftarıyım” Galatasaray sevgisinin hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten Yusuf Yetiş, "Otelde çalışıyordum. Galatasaray-Bayern Münih maçından 1 gün önce izin istedim. İzin verilmedi bana. Akşam çalıştığım içim, gündüz çalışan arkadaşımla yer değişikliği yapmak için anlaştık. Bu değişikliği şefler de kabul etti. Çalışarak izin almadan maçı izleyecektim fakat olumsuz cevap verdiler daha sonra. Sonuçta ben bir Galatasaray taraftarıyım, maçını izlemek istiyordum. Kaçırmamak için elimden geleni yapmam gerekiyordu. Ayağımda rahatsızlığım vardı, raporda almıştım geçmedi. Kaşıntı ve morarmalar vardı. Maç günü sabahleyin sağlık ocağına gittim. Doktor ayaklarımı muayene ettikten sonra istirahat için rapor ve ilaç yazdı. İlaçlarımı aldım, yazılan raporu ise iş yerine gönderdim. Ertesi gün ise otelden müdür asistanı aradı beni, sivil gelmemi istedi. Otele gittim ben de görüşmeye, bana, "Galatasaray maçını izlemek için rapor aldın, Galatasaray yüzünden seni işten çıkaracağız" dedi. Beni istifaya zorladılar, ağır işlerde çalışmamı sağlayacaklardı. Mecburen istifa etmek zorunda kaldım. Sonuçta Galatasaraylı olduğum için, maçını izlediğim için işten çıkarıldım. Açıkçası yaşadığım bu olay sonrası biraz güldüm. Çünkü başıma gelen Galatasaray sevgisi yüzünden geldi. Hiçbir zaman üzülmedim. Çünkü çalışana her zaman iş var. Galatasaray sevgisi bende hiçbir zaman tükenmez. Aynı zamanda Icardi hayranıyım. Her zaman kalbimizde taşıyoruz. Hagi’den sonra Icardi geliyor benim için" şeklinde konuştu.

30 bin TL maaşla çoban bulamayınca çözümü nöbetleşmekte buldular Haber

30 bin TL maaşla çoban bulamayınca çözümü nöbetleşmekte buldular

Son yılların en fazla kazandıran meslekleri arasında yer alan çobanlık mesleği yok olma noktasına geldi. Dolgun maaşa rağmen, çoban olmak isteyeni bulmak zorlaştı. Aylık 30 bin TL teklif edilse de çoban bulmak imkânsız hale geldi. Sivas’ta çoban bulamayan köylüler nöbet sırası oluşturarak köyde bulunan hayvanları yaylıma çıkarıyor. Merkeze bağlı Gaziköy’de yaşayan büyükbaş hayvan sahipleri hayvanlarını otlatacak çoban bulamayınca kendileri yaylıma çıkarmaya kara verdi. Kendi aralarında sıra sistemi kuran köylüler, hayvanlarını meralarda otlatıyor. “Çoban bulunmuyor, sırası gelen yaylıma çıkıyor” Çobanlık sırası gelen Hüseyin Kovlak, “Sığır güdüyoruz, çoban bulunmuyor. Sırası gelen yaylıma çıkıyor. 2 ineği olan 1 gün, 4 ineği olan 2 gün yayıyor. Toplam 200 tane ineğimiz var. Çoban bulamadığımız için köylüler olarak sıraya dizdik. İnek başı bin lira verdik yine bulamadık. 200 inek aylık 30 bin TL yapar, yine bulamadık” dedi. “Eskiden çobanlık için yalvarıyorlardı, şimdi kimse yüzüne bakmıyor” Köyde bir dönem muhtarlık yapan Bilal Çekiç, muhtar olduğu dönem çobanlık yapmak için yalvardıklarını ifade ederek, 1999 yılında muhtar seçildim. Çoban bana yalvarıyordu köyün hayvanlarını yaymak için. 2004 yılından bu yana çoban bulamıyoruz. Köyün malı sırayla yayılıyor. Bunları hiç kimse yapmıyor. Eskiden çobanlık veya bekçilik için bana yalvarıyorlardı. Şimdi ise yapmak istemiyorlar. Çok yüksekte paralar veriliyor. Benim zamanımda bu hayvanları 1 buçuk teneke buğdaya yayıyorlardı. Şimdi ise kimse yüzüne bakmıyor” diye konuştu.

Göçerler 15-20 bin lira maaşla çoban bulamıyor Haber

Göçerler 15-20 bin lira maaşla çoban bulamıyor

Adana’nın Feke ilçesinde binlerce koyun ve keçiye bakan göçerlerin yaylalardan dönüş yolculuğu başlarken, göçerler 15-20 bin lira maaşla çoban bulamadıklarını belirtti. İlçede 1700 rakımda hayvancılık yapan göçerler, sonbahar hazırlıklarına başladı. Zorlu bir mesai sürdüren göçerler, çoban bulamadıklarını ve üretimin sürmesi gerektiğini dile getirdiler. İsmail Özcan, her yıl mayıs ayında hayvanları ile birlikte 15 gün yolculuk yaparak yaylaya çıktıklarını, sonbaharda ise dönüşe geçtiklerini belirterek, "Bu dağların son temsilcisiyiz" dedi. Son göçerler olduklarını ifade eden Özcan, “Bu işi bizden sonra yapacak yok. Bittik, bitiyoruz. Yaklaşık 500 küçükbaş hayvanım var. Kozan sıcağından hayvanlarımızı buraya getiriyoruz ve 1700 rakımda Toroslar’da üretmeye devam ediyoruz. Toroslar’da ateşi yakan son göçeriz. Dağlarda 5 bin koyun vardı, şimdi bin koyun var. 10 çadırdık, 2 çadıra düştük. Asgari ücrete, günlük yevmiye ile gidip çalışıyorlar ama gelip 15-20 bin TL maaşla çobanlık yapacak kimse bulamıyorum. Zaman da yok, adam da yok. Akşam koyun yayarız, sabah 8’de geri geliriz. Dağlarda yatarız, hayvancılık şartları zor. Kurt gelmesin diye sabaha kadar ışık tutarız. Zorlu bir mesai” dedi. Hayvancılık yapan Hatice Özcan ise severek bu işi yaptıklarını belirterek, “Hayvanlarımızın yemeklerini hazırlıyoruz. Sütten peynir, yoğurt yapıyoruz. Kendi ürünlerimizi ekiyoruz” diyerek zorlu mesaisini aktardı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, göçerlerin zorlu mesaine ortak olarak 1700 rakımda Özcan ailesini ziyaret etti. Özgan, üretimin önemine dikkat çekerek, göçerlerin doğal ortamda ürettikleri süt ürünleri ve hayvancılığın ülke ekonomisine destek olmada önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

İşin Olsun ve ADASO bölgede istihdamı artırmak için iş birliği anlaşması imzaladı Haber

İşin Olsun ve ADASO bölgede istihdamı artırmak için iş birliği anlaşması imzaladı

ADANA(İLKHABER)-Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net ile Adana Sanayi Odası bölgede istihdamı artırmak amacıyla iş birliği anlaşması imzaladı. İş birliği kapsamında, Adana ve çevresinde yaşayanlar için Kariyer.net’in mavi yaka iş ve eleman aramayı dijital hale getiren İşin Olsun uygulaması sayesinde, iş arayan adaylara ve eleman arayan işverenlere hızlı istihdam fırsatları sunulacak. İşin Olsun uygulamasından Adana Sanayi Odası’nın iş arayanlara ve işverenlere rehberlik hizmeti sunan Mesleki Eğitim Birimine başvuranlar hemen yararlanabilecek. Kariyer.net bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin lokasyon bazlı ilk ve en büyük istihdam platformu olan İşin Olsun ile Adana Sanayi Odası, bölgedeki istihdama katkıda bulunmak amacıyla güçlerini birleştirdi. İş birliği kapsamında bölgede yaşayan ve iş arayan mavi yaka adaylarla çalışan arayan işverenlere, hem ücretsiz hem de hızlı istihdam fırsatları sunulacak.  İşin Olsun uygulamasıyla mavi yaka adaylar, il/ilçe/mahalle bazına kadar inerek iş araytıklayınızabilecek, işverenlere telefonla da direkt olarak ulaşabilecek. İşverenler ise ilanlarını kolayca yayınlayarak ihtiyaç duydukları elemanı hızlı bir şekilde bulabilecek. Adana Sanayi Odası ile İşin Olsun arasındaki iş birliği anlaşması, 02.06.2023 tarihinde Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen törenle gerçekleşti. İmzalar Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman ve Kariyer.net Türkiye Kamu Projeleri Yöneticisi Berat Duru tarafından atıldı. Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Bora Kocaman iş birliği ile ilgili şunları söyledi; “Kariyer.net ile yaptığımız bu iş birliği anlaşması, Adana ve çevresindeki istihdamı artırmak için önemli bir adımdır. İşin Olsun uygulaması sayesinde iş arayan adaylarımıza daha kolay, hızlı ve etkili bir şekilde iş bulma imkanı sunarken, işverenlerimize de ihtiyaç duydukları niteliklere sahip elemanları bulma konusunda destek sağlayacağız. Bu anlaşma ile iş arayanlar ve işverenler arasındaki bağlantıyı güçlendirerek, iş arayan ve iş vereni bir platformda buluşturuyoruz. Ayrıca, Adana Sanayi Odası olarak iş arayanlara ve işverenlere rehberlik hizmeti sunan Mesleki Eğitim Birimimize başvuran adaylarımız, hızlıca İşin Olsun uygulamasından faydalanabilecekler. Bu iş birliğiyle, bölgede istihdamı desteklemeye ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaya devam edeceğiz."   İşin Olsun Kariyer.net Türkiye Kamu Projeleri Yöneticisi Berat Duru, mavi yaka çalışan istihdamını Türkiye’nin her yerinde artırmak için kolları sıvadıklarını belirterek şu değerlendirmede bulundu: “Kariyer.net olarak misyonumuz istihdama katkı sağlarken doğru adayla doğru işi buluşturmak. Bu misyonla 2017 yılında hayata geçirdiğimiz İşin Olsun, Türkiye’nin ilk ve en büyük ücretsiz mavi yaka iş ve çalışan bulma platformu olma özelliğini taşıyor. Aylık 8 milyona yakın kişinin ziyaret ettiği platformumuza bugüne dek 81 milyondan fazla kişi iş başvurusunda bulundu. 700 binden fazla işveren çalışan ihtiyacını karşılamak için İşin Olsun’a ilan verdi. Adana ve çevresinde de yeni işe ihtiyaç duyan insanların iş arayışına, işverenlerin de aradıkları doğru adaylarla buluşmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Adana Sanayi Odası ile yaptığımız bu iş birliğinin bölgedeki istihdamı artırma anlamında önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz. İş birliğimizin herkes için hayırlı olmasını dileriz.”   Adana Sanayi Odası aday ve işverenleri İşin Olsun’a yönlendirecek! Yapılan iş birliği kapsamında Adana Sanayi Odası’na gelen aday ve işverenler İşin Olsun’a yönlendirilecek. İşverenler, ihtiyaç duydukları pozisyonları ilgili birime bildirecek ve iş ilanları İşin Olsun uygulamasında yayınlanacak. İş ilanları tüm Adana halkının başvurularına açık olacak. Yetkililer ilana başvuran adaylarla doğrudan iletişime geçebilecek, uygun adaylarla görüşme yaparak ilgili işverenlere yönlendirecek. İş arayan olarak başvuruda bulunan adaylar ise İşin Olsun uygulamasına yönlendirilerek üye olma ve süreç hakkında bilgilendirilecek. Kariyer.net hakkında: 1999’dan bu yana Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arayanlarla işverenleri internet ortamında yeni nesil teknolojilerle bir araya getiriyor. Kariyer.net’ in aday veri tabanında 28 milyonu aşkın özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 600 binden fazla firma, ihtiyaç duyduğu iş gücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor. Kariyer.net, 500’ü aşkın çalışanı ile Türkiye’nin 81 ilinde işveren ve adaylara hizmet veriyor.  Siteye Ulaşmak İçin tıklayınız

Adana'da alıkonulup paraları gasbedilen 2 işçi mimikleri sayesinde kurtuldu Haber

Adana'da alıkonulup paraları gasbedilen 2 işçi mimikleri sayesinde kurtuldu

ADANA (AA) - İş aramak için gittikleri Adana'nın Kozan ilçesinde, alıkonulup paraları gasp edilen 2 inşaat işçisi, gaspçıların kendilerini götürdüğü bir akaryakıt istasyonundaki çalışanlardan mimikleriyle yardım isteyerek polislerce kurtarıldı.Merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun çalışanları, polisi arayarak 2 kişinin kendilerinden yardım istediğini bildirdi.İhbar üzerine akaryakıt istasyonuna giden ekipler, Nurullah Ç. (23) ve arkadaşı Uygar A'yı (23) alıkoyduğu iddiasıyla yanlarındaki Miraç E. (20), Muhammet Erkan I. (20) ve Veysel Osman Y'yi (18) gözaltına aldı.Kurtarılan Nurullah Ç. ve Uygar A, polislere Malatya'da ikamet ettiklerini, inşaatlarda iş aramak için Adana'ya geldiklerini anlattı.Kalacak yerleri bulunmadığı için tanıdıkları bir kişinin yönlendirmesiyle konaklamak için Kozan ilçesinde yaşayan Beyza Ö'nün evine gittiklerini belirten iki arkadaş, bir süre sonra eve Beyza Ö'nün arkadaşları Miraç E, Muhammet Erkan I. ve Veysel Osman Y'nin gelip silah çekerek 12 bin liralarına el koyduğunu öne sürdü.İki arkadaş, daha sonra zanlıların Beyza Ö'yü evde bırakıp, kendilerini zorla bindirdikleri otomobilde darbederek akaryakıt istasyonuna götürüldüklerinde mimikleriyle buradaki görevlilerden yardım istediklerini ve görevlilerin durumu polise bildirdiğini belirtti.Mağdurların yaşadıklarını anlatması üzerine Beyza Ö. de evinde polis ekiplerince yakalandı.- Yakınlarına mesaj gönderip 79 bin lira toplamışlarPolis yaptığı araştırmalarda, zanlıların alıkoydukları iki arkadaşın cep telefonlarından yakınlarına iş aramak için gittikleri ilçede zor durumda kaldıkları ve paraya ihtiyaçları olduğu yönünde mesaj gönderip, Beyza Ö'nün banka hesap bilgilerini de bu kişilere ileterek 79 bin lira daha aldıklarını belirledi.Şüphelilerin, ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri, Nurullah Ç. ve Uygar A. ile aralarında alacak meselesi bulunduğunu öne sürdü.Adliyeye sevk edilen zanlılardan Beyza Ö, Miraç E. ve Muhammet Erkan I. nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, Veysel Osman Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.