TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İstanbul Büyükşehir Belediye

İLKHABER-Gazetesi - İstanbul Büyükşehir Belediye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi iç borçlanma dosyalarını kabul etti Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi iç borçlanma dosyalarını kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu İBB Meclisi Başkan vekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane’deki İBB binası meclis salonunda yapıldı. İETT'nin 2023 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü mecliste iç borçlanma talepleri 160’ı kabul, 97’si ret oyuyla kabul edildi. Mecliste, İBB Başkanlığı Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Finansman Şube Müdürlüğünün imar, çevre, kültür, kentsel dönüşüm, sosyal belediyecilik ile toplu ulaşım ve benzeri birçok alandaki yatırım ve hizmet faaliyetlerinde kullanılmak üzere 950 milyon lira iç borçlanma talebi konuşuldu. Plan ve Bütçe Komisyonu görüşünde, 2019 yılından bu yana komisyonda bekleyen 950 milyon lira iç borçlanma talebi için yapılan oylama sonrasında İBB Başka Ekrem İmamoğlu’na tam yetki verildi. ‘2 milyar 250 milyon lira iç borçlanma talebi oy birliğiyle kabul edildi’ İkinci oturumda oylama sonrası borçlanma talebi görüşülen Meclis toplantısında Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Finansman Şube Müdürlüğünün, köprü ve kavşak inşaatları, atık yakma ve enerji üretim tesisleri, termal bertaraf tesisi ile kentsel dönüşüm projelerinin etkinlik ve verimlilik çerçevesinde ilerlemesi ve yeni yatırımların yapılması için 2 milyar 250 milyon lira iç borçlanma talebi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu oylamasında 2020 yılından itibaren komisyonda bekleyen 2 milyar 250 milyon borçlanma talebi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tam yetki verilmesi oylama sonucu kabul edildi. ‘1 milyar lira iç borçlanma oy birliğiyle kabul edildi’ Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Finansman Şube Müdürlüğünün yapılan yatırım ve hizmet çalışmalarını Kovid-19 salgınına rağmen kesintisiz sürdürülebilmesi, halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ve bozulan nakit akışının iyileştirilmesi için 2024 yılı bütçesi çerçevesinde 1 milyar lira iç borçlanma maddesi de gündemde görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu, görüşünde 2021 yılından bu yana komisyonda bekleyen 1 milyar lira iç borçlanma isteği için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tam yetki verilmesi de oylama ile kabul edildi. Öte yandan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki 5 yılda İBB’nin borçlarının 26 milyar 760 milyon 454 bin liradan 150 milyar 837 milyon 391 liraya çıktığı olduğu öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü ilçesindeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullandı. İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve çocuklarıyla birlikte saat 12.40 civarında Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geldi. Burada sevgi ve destekle karşılanan İmamoğlu, yurttaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Oyunu kullanmak için sınıfa giren İmamoğlu, eşi ve oğluyla birlikte kimliklerini sandık görevlilerine verdi. Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Hayırlı uğurlu olsun. Şehrimiz, ülkemiz, ilçemiz, bütün beldeler, bütün ilçeler, bütün iller, bütün büyükşehirler... Milletimizin huzuru, barışı, bir arada yaşama mutluluğu; inşallah bolluğa, berekete vesile olur" ifadelerini kullandı. Ekrem İmamoğlu'nun oy kullanma süreci basının ve vatandaşların yoğun ilgisiyle geçti. İMAMOĞLU, OY KULLANMASININ ARDINDAN SEÇİM GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oy kullandıktan sonra okul çıkışında yaptığı açıklamalarda seçim güvenliğine önemli bir vurgu yaptı. İmamoğlu, açıklamalarında şunları söyledi: "Bugün Türkiyemizin her yerinde yerel seçim yaşıyoruz. Ramazan ayındayız, dilerim ve isterim ki bugün ramazanın bütün güzel duygularının yaşandığı, hem oykullanma esnasında hem de sonrasında hiçbir sıkıntının olmadığı, sandık iradesinin kimsenin hakkına sıkıntı gelmeden, sonuç neyse vatandaşımız kime oy kullanmışsa onun en doğru şekliyle sonucun ilanıyla göreve başlamasının, ülkemizin demokrarisi, birlik ve beraberliği açısından çok önemlidir ve bu duygularla bu seçimin problemsiz geçmesini diliyoruz." İmamoğlu, ailecek oy kullandıklarını belirtirken şu ifadeleri kullandı: "Bugün ailemizle, eşimle ve iki oğlumla birlikte oyumuzu kullandık. Oy demokraside vatandaşlarımızın kutsal hakkıdır ve bu hakkın sandığa atıldığı an itibarıyla korunması da şarttır. Elbette bunun korunması ve muhafaza edilmesiyle ilgili kurumlar bellidir ama Türkiyemizde ne yazık ki bazı konulardaki eksiklikler giderilmediği için sandığın muhafaza edilmesi şahitliğin ötesinde görev alan vatandaşlarımızla birlikte yürütülmekte." Son olarak, seçim sürecini il başkanlığında koordineli bir şekilde takip edeceğini belirten İmamoğlu, seçimin demokrasi ve birlik beraberlik açısından sorunsuz geçmesini temenni etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.