TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde bulunan Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullandı. Sevgi ve destekle karşılanan İmamoğlu, oy kullanma işlemleri öncesinde vatandaşlarla sohbet etti ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oyunu kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü ilçesindeki Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu kullandı.

İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ve çocuklarıyla birlikte saat 12.40 civarında Emin Yükseloğlu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne geldi. Burada sevgi ve destekle karşılanan İmamoğlu, yurttaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Oyunu kullanmak için sınıfa giren İmamoğlu, eşi ve oğluyla birlikte kimliklerini sandık görevlilerine verdi.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İmamoğlu, "Hayırlı uğurlu olsun. Şehrimiz, ülkemiz, ilçemiz, bütün beldeler, bütün ilçeler, bütün iller, bütün büyükşehirler... Milletimizin huzuru, barışı, bir arada yaşama mutluluğu; inşallah bolluğa, berekete vesile olur" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun oy kullanma süreci basının ve vatandaşların yoğun ilgisiyle geçti.

İMAMOĞLU, OY KULLANMASININ ARDINDAN SEÇİM GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oy kullandıktan sonra okul çıkışında yaptığı açıklamalarda seçim güvenliğine önemli bir vurgu yaptı.

İmamoğlu, açıklamalarında şunları söyledi: "Bugün Türkiyemizin her yerinde yerel seçim yaşıyoruz. Ramazan ayındayız, dilerim ve isterim ki bugün ramazanın bütün güzel duygularının yaşandığı, hem oykullanma esnasında hem de sonrasında hiçbir sıkıntının olmadığı, sandık iradesinin kimsenin hakkına sıkıntı gelmeden, sonuç neyse vatandaşımız kime oy kullanmışsa onun en doğru şekliyle sonucun ilanıyla göreve başlamasının, ülkemizin demokrarisi, birlik ve beraberliği açısından çok önemlidir ve bu duygularla bu seçimin problemsiz geçmesini diliyoruz."

İmamoğlu, ailecek oy kullandıklarını belirtirken şu ifadeleri kullandı: "Bugün ailemizle, eşimle ve iki oğlumla birlikte oyumuzu kullandık. Oy demokraside vatandaşlarımızın kutsal hakkıdır ve bu hakkın sandığa atıldığı an itibarıyla korunması da şarttır. Elbette bunun korunması ve muhafaza edilmesiyle ilgili kurumlar bellidir ama Türkiyemizde ne yazık ki bazı konulardaki eksiklikler giderilmediği için sandığın muhafaza edilmesi şahitliğin ötesinde görev alan vatandaşlarımızla birlikte yürütülmekte."

Son olarak, seçim sürecini il başkanlığında koordineli bir şekilde takip edeceğini belirten İmamoğlu, seçimin demokrasi ve birlik beraberlik açısından sorunsuz geçmesini temenni etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.