TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Karabük Üniversitesi

İLKHABER-Gazetesi - Karabük Üniversitesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karabük Üniversitesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karabük Üniversitesinden HIV iddialarına yalanlama Haber

Karabük Üniversitesinden HIV iddialarına yalanlama

KBÜ’den yapılan yazılı açıklamada, sosyal medya başta olmak üzere çeşitli medya araçlarında birçok üniversite ile birlikte Karabük Üniversitesine ilişkin de gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı belirtilerek, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün de açıkladığı üzere şehirde hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında bir artışın yaşanmadığı kaydedildi. Yapılan açıklamada, "Ayrıca asayiş açısından da Karabük ili son derece güvenli bir şehirdir. Öğrencilerimiz Karabük’te eğitim-öğretimlerine huzurlu bir şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp, tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur. Karabük Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne akademik çalışmalar başta olmak üzere araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve uluslararası çalışmaları ile dünyadaki üniversiteler arasında saygın bir konuma yükselmiştir. Öğrencilerimiz de akademik gelişimleri ve girdikleri pek çok yarışmada elde ettikleri başarıları ile Türkiye ve dünya çapında öne çıkmaktadır" denildi. Karabük Üniversitesinin Türkiye yükseköğretiminin uluslararasılaşma politikasına uygun şekilde hareket ederek uluslararası bir üniversite olma başarısı gösterdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu kapsamda Amerika'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Türk Devletleri'ne, Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya dünyanın her tarafından 104 ülkeden en başarılı öğrenciler seçilerek üniversitemizde okumaları sağlanmaktadır. Bu öğrencilerimiz Türkçe öğrenmekte, Türk kültürünü öğrenmekte, Türkiye'nin gönüllü elçileri olarak ülkelerine dönmektedir. Karabük Üniversitesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da milletimize, devletimize, insanlığa faydalı hizmetler üretmeye, ülkemizi bilimde öncü kılacak çalışmalar yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” Paylaşım yapanlar hakkında yasal süreç başlatıldı Yapılan paylaşımlarla ilgili yasal sürecin başlatıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Üniversitemiz, öğrencilerimiz, üniversite personelimiz ve huzur kenti Karabük ile ilgili yapılan paylaşımlarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, bilgi ve belgeye dayanmayan iddialara itibar edilmemesi, ayrıca bu asılsız paylaşımları yapan failler hakkında ‘halkı yanıltıcı bilgileri alenen yayma suçu’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçları’ gibi adli suçlar kapsamında gerekli cezai ve idari yaptırım süreçleri başlatılmış olup, bu süreçlerin takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun takdirlerine saygı ile duyurulur.”

Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı öğrencilere yönelik şok iddialar... Karabük'de yabancı öğrenci krizi! Haber

Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı öğrencilere yönelik şok iddialar... Karabük'de yabancı öğrenci krizi!

Karabük Üniversitesi'nde son dönemde yaşanan yabancı öğrenci artışıyla ilgili ciddi endişeler ortaya atıldı. Üniversitenin resmi verilerine göre, yabancı öğrenci sayısındaki bu hızlı artış, kamuoyunda kriz olarak nitelendiriliyor. Özellikle Afrika kökenli öğrencilerin sayısındaki göze çarpan fazlalık, dikkatleri üzerine çekiyor. Karabük Üniversitesi'nde okumaya gelen Afrikalı öğrenci sayısının artmasıyla birlikte, özellikle "Yağmur Park" olarak bilinen bölgede kadın öğrencilere tacizlerde bulunulduğu ve erkek öğrencilere tehditler savrulduğu iddia ediliyor. REKTÖRÜN 2022'DEKİ İDDİALI AÇIKLAMALARI AKILLARDA Eski Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat'ın 2022 yılında yaptığı bir röportajda dile getirdiği iddialar, şu anda daha fazla önem kazanıyor. Polat, o dönemde üniversitede bulunan 1300'den fazla Çadlı öğrenci olduğunu belirtmiş ve uluslararası öğrenci sayısının 12 bini aştığını ifade etmişti. Polat'ın bu açıklamaları, şu an yaşanan durumu hatırlatması bakımından dikkat çekici. ÜNİVERSİTE VE ŞEHİR İÇİN BÜYÜK KATKILAR MI, YOKSA KRİZ Mİ? Karabük Üniversitesi'nin, yabancı öğrencilerin artan sayısıyla birlikte şehre ve üniversiteye büyük katkılar sağladığına dair görüşler bulunuyor. Ancak, son dönemdeki artışla birlikte ortaya çıkan kriz iddiaları, bu durumu sorgulatıyor. Özellikle Afrikalı öğrencilerin çokluğu, üniversite yönetiminin ve şehrin geleceği hakkında endişelere yol açıyor. YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR Yaşanan bu iddia ve kamuoyuna rağmen üniversite yönetimi ve ilgili kurumlar, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Öğrenciler, beklenen açıklamanın bir an önce gelmesi ve iddialar ve yaşanan soruna dair çözüm bulunması gerektiğini vurguluyor.

Karabük Üniversitesi öğrencileri sahne tır modülü Turna'yı inceledi Haber

Karabük Üniversitesi öğrencileri sahne tır modülü Turna'yı inceledi

ANKARA (AA) - Yıldızlar Tanıtım Organizasyon tarafından tasarlanan ve saatler süren etkinlik hazırlıklarının dakikalar içinde yapılmasını sağlayan profesyonel mobil sahne sistemi "Süper Sahne Tır Modülü Turna", Karabük Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, üniversiteli gençler, Yıldızlar Tanıtım Organizasyonun merkez ofisinde gerçekleştirilen "Kariyer Sohbetleri" etkinliğinde, firmanın AR-GE mühendisleri tarafından tamamen yerli olarak tasarlanıp üretilen Süper Sahne Tır Modülü Turna'yı yakından inceleme fırsatı buldu.Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Genel Müdürü Hasan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Turna gibi teknolojik projelerin önemine dikkati çekti. Yıldız, şu değerlendirmede bulundu:"Ülkemizin geleceği olan üniversiteli genç kardeşlerimizi firmamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Dünyada teknoloji her geçen gün hız kesmeden ilerliyor ve gelişiyor. Bizler de kendi sektörümüzde teknolojiyi takip ederek yenilikleri hayata geçiriyoruz. Bugün de dünyada ilk ve tek olan, her türlü hava koşulunda kurulabilen, konser, festival, tören konuşmaları, tanıtım, miting, açık hava sinema gösterileri, tiyatro, özel gün kutlamaları ve törenler gibi etkinliklerde son derece güvenli şekilde, sahne kurulumunda emek ve zamandan tasarruf sağlayan Süper Sahne Tır Modülü Turna'yı Karabük Üniversitesi gençleriyle buluşturduk. Dilerim buradaki gençlere de ışık olmuşuzdur."- "Sadece iki teknik personelle 15 dakikada kuruluyor"Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Genel Koordinatörü Eyyup Yıldız da Turna'yı tasarlayıp üreterek Türkiye'ye ait olan ve Türk markası denilebilecek bir proje ortaya çıkardıkları için gurur duyduklarını bildirdi. Yıldız, "Bu sektöre adım attığımız günden bu yana çok sayıda başarılı organizasyonun altına gururla imzamızı attık. Sadece iki teknik personelle 15 dakikada kurulan Süper Sahne Tır Modülü Turna, zaman ve insan gücünden tasarruf vadediyor. Turna, daha pek çok artı özelliğiyle hem sektörün büyük bir açığını kapatacak hem de gelecek nesillerin de ufkunu açan bir proje olacak." ifadelerini kullandı.Karabük Üniversitesi Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bayram da bu ziyaretin gençlere büyük katkı sağlayacağını belirterek şunları kaydetti:"İletişim alanında hem teknik hem de donanım olarak ekipmanların taşınması noktasında bir sahne ihtiyacı söz konusu oluyor. Firma, bunu mobil hale getirerek jeneratörü, ses sistemleri ve ışık sistemleriyle çok rahatlıkla kullanılabilecek bir sahne yapmış. Ülkemize önemli bir ürün kazandırmışlar."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.