TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü

İLKHABER-Gazetesi - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Kepez Belediyesi "Sağlığı Geliştiren Belediye" belgesi aldı Haber

Kepez Belediyesi "Sağlığı Geliştiren Belediye" belgesi aldı

ANTALYA (AA) - Sağlık Bakanlığının "Sağlığı Geliştiren Belediyeler Projesi" kapsamında Kepez Belediyesine "Sağlığı Geliştiren Belediye" belgesi verildi.Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi önünde düzenlenen sertifika takdim töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, Antalya'da ilk kez düzenlenen belgenin Kepez Belediyesine verildiğini söyledi.Başıbüyük, projenin bütüncül sağlık hizmetlerini baz aldığını ifade ederek, "Bu unvan sadece sağlık alanında değil yapılan yeşil alandan, kreş ve huzur evine kadar vatandaşın sağlığının gelişmesi için her türlü katkıyı sağlayan belediyelere veriliyor. Kepez Belediyesi sağlık konusunda tüm imkanlarını seferber etmiş durumda. Takdim edeceğimiz sertifika da bunu bir kez daha ortaya koymuş oluyor. Kepez Belediyesi ilimizde bu unvanı alan ilk belediye ve beraberinde Türkiye'de üçüncü iliz." diye konuştu.Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise yaşadıklarını gururu dile getirerek, göreve geldikleri günden bu yana sağlık alanında önemli işlere imza attıklarını dile getirdi.Tütüncü, 14 yılda ilçede 32 aile sağlığı merkezi, 16 hastane ve sağlık tesisini hizmete açtıklarını belirterek, sağlık alanında öncü olabilmek için çalıştıklarını aktardı.Gelinen noktada bunu başardıklarını ve hedeflerinin daha güzel işler yapmak olduğunu ileten Tütüncü, şunları söyledi:"Sağlık alanında yeni eserler kazandırmak, eserler zincirimize her yeni gün halkalar eklemek bizim en önemli özelliklerimizden biridir. Amacımız halkımıza daha güzel hizmetlerle yaşamaktan mutluluk ve onur duydukları bir şehri var etmek. Bu taltiflerde bizi çok mutlu ediyor. Bu hedefe ulaşmamızda doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve belediye personellerimizin çok büyük emekleri var. Verilen ödüller bu emeklerin motive edilmesi noktasında çok anlamdı. Sağlık Bakanlığımıza şükranlarımız sunuyorum."Konuşmaların ardından Başıbüyük, Tütüncü ve beraberindekilere "Sağlığı Geliştiren Belediye" belgesini takdim etti.

Antalya'dan gelen gönüllü aşçılar kazanlarını depremzedeler için kaynatıyor Haber

Antalya'dan gelen gönüllü aşçılar kazanlarını depremzedeler için kaynatıyor

KAHRAMANMARAŞ (AA) - DURMUŞ GENÇ/TEZCAN EKİZLER - Antalya'nın Kepez Belediyesinin Kahramanmaraş'taki ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da kurduğu sahra mutfağında 5 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek veriliyor.Elbistan'daki deprem nedeniyle evleri zarar görenler, yaşamlarını kurulan çadır kentlerde sürdürmeye çalışıyor.Kepez Belediyesi tarafından depremin hemen ardından Elbistan'a gönderilen ekipler, bir taraftan arama kurtarma çalışmalarına katılırken bir yandan da kurdukları sahra mutfağında yemek ihtiyacını gideriyor.Antalya'daki otellerde çalışan ve Elbistan'a gönüllü olarak gelen aşçılar, günde 3 öğün 5 bin kişilik yemek hazırlıyor.- Deprem bölgesinde 8 sahra mutfağıKepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AA muhabirine, depremin hemen ardından kurtarma çalışmalarına destek verdiklerini, yaklaşık 50 araç ve 150 personelle bölgede olduklarını söyledi.Yaklaşık 200 tır insani yardımı deprem bölgesine gönderdiklerini belirten Tütüncü, "Bunların ötesinde deprem bölgesine en önemli ihtiyaçlardan biri olan sıcak yemek, ekmek ikramında bulunmak düşüncesiyle proje uygulamaya koyduk. Deprem bölgesine 8 sahra mutfağı kurduk." dedi.Tütüncü, yemeklerin iyi bir restoran kalitesinde olmasını arzu ettiklerini, bu nedenle kendi aşçılarının yanı sıra 5 yıldızlı turistik tesislerde hizmet veren aşçıların da gönüllü olarak görev yaptığını ifade etti.Deprem bölgesindeki mutfakların 24 saat hizmet verdiğini aktaran Tütüncü, Antalya'da da bir sahra mutfağı kurduklarını kaydetti.- Mutfakta 30 kişi çalışıyorElbistan'daki sahra mutfağının sorumlusu Mehmet Akdemir, afetzedelerin acılarını bir nebze de olsa dindirmek için bölgede bulunduklarını söyledi.Usta aşçıların kazanları kaynattığını ifade eden Akdemir, burada 30 kişiyle hizmet verdiklerini belirtti.Antalya'dan gönüllü olarak bölgeye gelen profesyonel aşçı Celal Alpak, sabah kahvaltılık ve çorba, diğer öğünlerde 3 çeşit yemek hazırladıklarını dile getirdi.Antalya'da 5 yıldızlı otellerde yemek hazırladıklarını anlatan Alpak, bölge insanının acısını paylaşmak ve enkaz kaldırılmasına yardımcı olmak için geldiklerini ifade etti.Aşçılardan Zübeyir Yaba da televizyonda izlemek yerine bölgeye gelerek insanlara yardımcı olmak istediğini vurgulayarak, "Evimizde oturup zaten yemek yiyemiyoruz. Burada insanların acısına ortak olmak, onlara yemek sunmak bize iyi geliyor." diye konuştu.Depremzedeler de kendilerine bu hizmeti sunanlara teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.