TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#kolajen

İLKHABER-Gazetesi - kolajen haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, kolajen haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Dr. Tuncel Ziylan Açıkladı: Kolajen Nedir? Faydaları Nelerdir? Kolajen Alırken Bunlara Dikkat Haber

Dr. Tuncel Ziylan Açıkladı: Kolajen Nedir? Faydaları Nelerdir? Kolajen Alırken Bunlara Dikkat

Kolajenin yapıştırıcı özelliği sayesinde cildin esnekliğini artırırken, aynı zamanda eklemlerin sağlığını, kasların ve kemiklerin dayanıklılığını desteklediğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Tuncel Ziylan kemiklerin dayanıklılığını sağlayan kolajenin 28 çeşit tipi bulunduğunu söyledi.  Başlıca bilinen beş tipi şunlardır: Tip 1: Vücuttaki toplam kolajenin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturan bu tip, cildin yanı sıra kemiklerin ve tendonların sağlığına destek olur. Tip 2: Eklemlerin kayganlığını artırarak daha sağlıklı hareket etmelerini sağlar. Tip 3: Atardamar organlarının sağlığına olumlu katkı sağlar. Tip 4: Cildin sağlığı üzerinde etkilidir. Tip 5: Gözlerde ve saçlarda sağlıklı bir yapı oluşturarak etkilidir. Kolajen Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Kolajen'in Faydaları Nelerdir? Uzm. Dr. Tuncel Ziylan'a göre, yaş ilerledikçe kolajenin parçalanmasının ve vücudun yeni kolajen üretiminin zorlaşmasının bir sonucu olarak, belli bir yaştan sonra dışarıdan kolajen takviyesi gerekebilir. Kolajen eksikliğinin başlıca belirtileri arasında ciltte gerginliğin azalması, kırışıklıkların artması, genel vücut yorgunluğu, kaslarda güçsüzlük ve eklem ağrıları bulunmaktadır. Proteinden zengin ve bol taze sebze ve meyve tüketiminin doğal kolajen üretimine destek olduğu bilinse de, eksiklik belirtilerinin görüldüğü durumlarda dışarıdan kolajen desteğinin önemli olduğunu vurgulamaktadır. Bu noktada, Tip 1, 2, 3 karışımının tercih edildiği ve günlük 1-3 gram olarak alındığında, ortalama sekiz haftalık bir destek sürecinin sonucunda daha gergin bir cilt, daha güçlü ve hareketli bir kas/iskelet sistemi gözlenebilir. Bu düzenli destek, kolajen eksikliğinin etkilerini azaltmaya ve vücudun sağlıklı işleyişini desteklemeye yardımcı olabilir. Kolajenin Faydaları ve Çeşitleri Protein Yapısı: Kolajen, vücut proteininin %30'unu oluşturan ve cilde, kaslara, tendonlara yapışan bir çeşit protein. Kolajen Takviyesi ve Eksikliği Eksiklik Belirtileri: Yaş ilerledikçe kolajen eksikliği görülür. Eksiklik belirtileri şunlardır: ciltte gerginlik azalması ve kırışıklık artışı, vücutta yorgunluk, kas güçsüzlüğü ve eklem ağrıları. Takviye Önerisi: Beslenme yoluyla alınan kolajen desteklenmeli. Özellikle tip 1, 2, 3 karışımı tercih edilmeli ve günlük 1-3 gram alınmalıdır. Kolajen Ürünleri ve Kullanımı Kolajen ve Cilt Sağlığı: Kolajen cildin elastikiyetini artırır, sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Ürün Seçimi: Ürün alırken eczane, klinik veya güvenilir ecza siteleri tercih edilmeli, ürün takip sistemi kontrol edilmelidir. Kolajen Tedavileri ve Uygulamaları Ciltte Kullanımı: Cilde uygulanan kolajen enjeksiyonları cildi doğrudan besler ve gençleştirir. Diğer Kullanım Alanları: Saç, tırnak, kas ve eklem sağlığı için de kolajen takviyeleri önerilir.

Cildi olumsuz etkileyen alışkanlıklar Haber

Cildi olumsuz etkileyen alışkanlıklar

İbrahim Baysal (İLK HABER)- Cildimiz en büyük organımızdır.Dış etkenlerden ayrı olarak günlük yapılan bazı hatalar da cildi olumsuz yönde etkiler.Peki nedir bunlar ? Medikal Estetik Hekimi Dr.Cenk Gül konu ile ilgili bilgiler verdi. Buhar Banyosu Cilt bakımı ve temizliği düşünüldüğü zaman akla gelen yüzü fazla yıkamak ve yüze buhar banyosu uygulamak gelir.Fakat sık uygulanan buhar banyosu yüzü çok fazla ısıtır buna bağlı olarak cildin asit ve su dengesinde bozulma meydana gelir.Böyle olunca da cilt egzaması gibi rahatsızlıklara zemin hazırlar yada alevlendirebilir. Sık buhar banyosu uygulamasından kaçınılması uygun olacaktır Sigara Sigara tüm vücut sağlığını olumsuz etkilediği gibi cilt sağlığını da olumsuz yönde etkiler.Sigara tüketimi cildi hızlı yaşlandırır,elastikiyetini kaybetmesine neden olur ve cilt kuruluğuna zemin hazırlar.Ciltte renk değişimlerini de yol açan sigara,cilt için en az güneş kadar zararlıdır. Cilt Temizliğini Önemsememek Cilde uygun olan ürün kullanmamak nasıl ciltte problemlere yol açıyorsa cildi düzenli temizlememekte sorunlara zemin hazırlar. Cildin temizlenmesi akne oluşumunu,cildin yaşlanma sürecini,mat görünmesini engellemeye yardımcı olur. Gözleri Şiddetli Ovuşturmak Gözleri ovuşturmak göz sağlığı için zararlı bir durumdur.Ancak aynı zamanda göz çevresindeki deri için de zarar teşkil eder.Gözleri ovuşturmak göz çevresindeki ince cilde zarar verir ve esnemesine ayrıca sarkmasına neden olur. Düzensiz Uyku Vücudun kendini yenilediği en önemli zamanlar uyku esnasında olur.Düzensiz uyku tüm vücudu olumsuz etkilediği gibi ciltte bundan etkilenir. Yeterli ve dengeli bir uyku sağlıklı bir cilt için büyük önem taşımaktadır. Güçlü bir antioksidan olan melatonin hormonu salgılanımı uyku sırasında meydana gelir.Yine gece uykusunda HGH (insanlarda büyüme hormonu) artış gösterir.Bu da vücut dokularının tekrar inşasına katkı sağlar ve hasar meydana gelmiş hücrelerin yerini alması için fazlalaşan hücre üretimini teşvik eder.Buna bağlı olarak cildin genç,diri,parlak ve nemli kalmasında yardımcı olur. Şeker Tüketimi Şekerli gıdalar kolajen yıkımını arttırır bu durumda da cildin yaşlanma hızı artar ve akne oluşumu meydana gelebilir. 

Kolajen yaşlanmayı geciktiriyor Haber

Kolajen yaşlanmayı geciktiriyor

NAZ ACERKOL  ADANA(İLKHABER)- Kolajen, vücuttaki proteinin üçte birini oluştururken cildin dörtte üçünü oluşturduğundan vücutta bulunan en fazla protein olarak biliniyor. Dokuların bir arada tutulmasını sağlayarak âdeta tutkal görevi görüyor. Cilde esneklik kazandırmak, kemik ve eklemlere dayanıklılık kazandırarak iskelet oluşumunu desteklemek, kolajenin işlevleri arasında yer alıyor. Bununla beraber göz, diş, saç, tırnak sağlığında da büyük oranda etkisi olduğu biliniyor.  KOLAJEN SEVİYESİ SAĞLIĞI DOĞRUDAN ETKİLİYOR İnsan vücudundaki kolajen seviyesinde 20'li yaşlar sonrası, her yılda 1-1.5 oranında azalma görülüyor. Uzmanlar, düşük kolajenin cilt sorunları, kırışıklık, kas ve eklemlerde ağrı, eklemlerde gevşeme gibi sorunlara yol açtığını belirtiyor. Daha genç ve canlı bir cilt görünümü isteyenler de kolajen ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyor.  Sağlıksız beslenme, stres, sigara kolajen seviyesinin düşmesini hızlandırırken dengeli ve sağlıklı beslenme, c vitamini, çinko, bakır ağırlıklı beslenme kolajen üretimini destekliyor. Günümüzde sağlıklı yaşam ve estetik algısına verilen önem giderek artıyor. Kolajenin önemini kanıtlayan araştırma sonuçları sonrası ise takviyelere ciddi oranda talep oluştu. Bununla beraber markalar kolajen takviyeleri üretip satışa sunmaya devam ediyor. İçeriğinde yoğun olarak ilikli kemik suyu ve çeşitli vitaminler olduğu bilinen bu ürünler, günlük kullanım için öneriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.