TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kolajen yaşlanmayı geciktiriyor

Düzenli kolajen takviyesi ile yaşlanma belirtilerinin ve birçok sağlık sorunun önüne geçmek mümkün.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2023 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kolajen yaşlanmayı geciktiriyor

NAZ ACERKOL 

ADANA(İLKHABER)- Kolajen, vücuttaki proteinin üçte birini oluştururken cildin dörtte üçünü oluşturduğundan vücutta bulunan en fazla protein olarak biliniyor. Dokuların bir arada tutulmasını sağlayarak âdeta tutkal görevi görüyor. Cilde esneklik kazandırmak, kemik ve eklemlere dayanıklılık kazandırarak iskelet oluşumunu desteklemek, kolajenin işlevleri arasında yer alıyor. Bununla beraber göz, diş, saç, tırnak sağlığında da büyük oranda etkisi olduğu biliniyor. 

KOLAJEN SEVİYESİ SAĞLIĞI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

İnsan vücudundaki kolajen seviyesinde 20'li yaşlar sonrası, her yılda 1-1.5 oranında azalma görülüyor. Uzmanlar, düşük kolajenin cilt sorunları, kırışıklık, kas ve eklemlerde ağrı, eklemlerde gevşeme gibi sorunlara yol açtığını belirtiyor. Daha genç ve canlı bir cilt görünümü isteyenler de kolajen ağırlıklı beslenmeye dikkat ediyor.  Sağlıksız beslenme, stres, sigara kolajen seviyesinin düşmesini hızlandırırken dengeli ve sağlıklı beslenme, c vitamini, çinko, bakır ağırlıklı beslenme kolajen üretimini destekliyor.

Günümüzde sağlıklı yaşam ve estetik algısına verilen önem giderek artıyor. Kolajenin önemini kanıtlayan araştırma sonuçları sonrası ise takviyelere ciddi oranda talep oluştu. Bununla beraber markalar kolajen takviyeleri üretip satışa sunmaya devam ediyor. İçeriğinde yoğun olarak ilikli kemik suyu ve çeşitli vitaminler olduğu bilinen bu ürünler, günlük kullanım için öneriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.