TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Konyaaltı

İLKHABER-Gazetesi - Konyaaltı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Konyaaltı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Yerlikaya, teleferik kazasındaki tahliye işlemini tamamlayan ekiplere teşekkür etti Haber

Bakan Yerlikaya, teleferik kazasındaki tahliye işlemini tamamlayan ekiplere teşekkür etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'daki teleferik kazasındaki tahliye işlemini tamamlayan ekiplere teşekkür etti. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birinin henüz belirlenemeyen nedenle devrilmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğu kazada mahsur kalan vatandaşların bulunduğu 25 kabinde tahliye işlemi yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, tahliye operasyonun tamamlandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti. "Dün akşam Antalya Konyaaltı’nda Sarısu teleferik hattında meydana gelen kazada maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Teleferikte mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarma çalışmaları ise tamamlanmıştır. Mahsur kalan 24 kabindeki 274 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımızdan 23’ü kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 Jandarma Genel Komutanlığına ait 4, TSK ya ait 1, OGM ye ait 1 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmıştır. Bölgeye AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye, Sahil Güvenlik, Emniyet, Jandarma, MSB, OGM, Aile ve Sos. Hiz., 112 Sağlık, UMKE, Kızılay, STK ekiplerinden toplam; 607 arama kurtarma personeli (2.202 personel), 10 helikopter 1 askeri kargo uçağı ve 1 keşif uçağı 315 araç, 11 ambulans ile 2 drone görev yapmıştır. Kurtarma çalışmalarını gece gündüz aralıksız sürdüren, fedakarca görev yapan tüm kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Kurtarılan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." Kazada Memiş Gümüş'ün (54) öldüğü belirlenirken, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu, Akmaral Abdyldaeva ve 3 kişi de tahliye işlemi sırasında yaralanmıştı.

AKUT, teleferik kazasındaki kurtarma operasyonuna destek verdi Haber

AKUT, teleferik kazasındaki kurtarma operasyonuna destek verdi

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birinin devrilmesi sonucu mahsur kalan kişilerin kurtarılmasına yönelik operasyona destek verdi. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle dün devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekiplerin 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını kazanın ardından, 25 teleferik kabininde mahsur kalan vatandaşları kurtarma operasyonu başlatılmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, tahliye işlemi sırasında 3 kişinin daha yaralandığını açıklamıştı.  AFAD, Sahil Güvenlik, JAK, Emniyet ekipleri ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerinin çalışmalarında 19 kabinde mahsur kalan 1️3️7️ kişi başarıyla tahliye edilirken, 5️ kabinde 2️9️ kişinin tahliyesine de devam edildiği bildirildi. AKUT, tahliye çalışmalarına destek verdi Arama Kurtarma Derneği (AKUT) de tahliye çalışmalarına destek verdi. AKUT Acil Durum Yönetimi kurularak, AKUT Antalya, AKUT Alanya, AKUT Kaş-Kalkan ve AKUT Fethiye ekiplerinden toplam 29 gönüllü olay yerine intikal etti. AKUT İzmir, AKUT Manisa, AKUT Mersin, AKUT Marmaris, AKUT Bodrum ve AKUT Kuşadası ekipleri de ihtiyaç halinde destek vermek üzere hazır beklerken, AKUT Denizli ekibinden 4 gönüllü daha operasyona dahil oldu. AKUT ekipleri ip teknikleri ile bir kabinden tahliye çalışmalarına başladı. Ekipler, ip teknikleriyle 8 kişinin tahliyesine destek verdi.

Teleferik kazasındaki yaralı sayısı arttı, 60 kişi tahliye edilmeyi bekliyor Haber

Teleferik kazasındaki yaralı sayısı arttı, 60 kişi tahliye edilmeyi bekliyor

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin yaşamını yitirdiği Tünektepe Teleferik Tesisi'ndeki kazada yaralı sayısı 10'a yükseldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaklaşık 60 kişinin kurtarılmayı beklediğini söyledi. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekiplerin 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını kazanın ardından, 25 teleferik kabininde mahsur kalan vatandaşları kurtarma operasyonu başlatılmıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek: 112 kişi kurtarıldı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dün saat 17.28'de yaşanan talihsiz kazada 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. Kazada 7 kişinin yaralandığını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, "Daha sonra tahliye sırasında 3 vatandaşımız daha yaralandı. Yaralı sayısı 10 oldu. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, 10 vatandaşımıza da acil şifalar diliyorum. Şu anda 15 kabinden 112 vatandaşımızı kurtardık. Kurtarma çalışmaları hızla devam edecek. Şu anda uzakta olan bölgedeki 9 kabinde tahliye devam devam ediyor. Orada vatandaşlarımızı da en kısa zamanda kurtaracağız inşallah." dedi. Başkan Muhittin Böcek, 2017 yılında hizmete açılan teleferik tesisini Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir şirketinin işlettiği bilgisi vererek, şunları kaydetti: "Biz yılbaşı itibariyle teleferik sisteminin ağır bakımını yaptırdık. Aynı zamanda rutin bakımlar da yapılıyor. Burası bu firma, Antalya ve Uludağ gibi yerlerin de bakımını yapan bir firma. Biz de 5 Mart'ta bu ağır bakımı yaptırdıktan sonra hizmete açtık. Mahsur kalan 60'a yakın vatandaşımızın hızla kurtarılması yapılacak. Daha sonra da adli konular, diğer soruşturma yapılacak. Zaten ilgili kurum ve makamlar da bununla ilgili gereğini yapacak."

Antalya'daki teleferik kazasında 14 kabinde tahliye işlemi yapıldı Haber

Antalya'daki teleferik kazasında 14 kabinde tahliye işlemi yapıldı

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birinin henüz belirlenemeyen nedenle devrilmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğu kazada mahsur kalan vatandaşların bulunduğu 25 kabinden 14'ünde tahliye işlemi yapıldı. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekipler, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını belirlemişti. Kazada Memiş Gümüş'ün (54) öldüğü belirlenirken, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde 184 kişi mahsur kaldığı olayla ilgili Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Mahsur kalan vatandaşların bulunduğu 14 kabin tahliye edildi  Antalya Büyükşehir Belediyesi de teleferik hattında yaşanan talihsiz kazada 25 kabin havada mahsur kaldığını, şu ana kadar Antalya Valiliği başkanlığında, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak AFAD, Sahil Güvenlik, JAK, Emniyet ekipleri ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri ile 14 kabinde tahliye işlemi gerçekleştirildiği açıkladı. Açıklamada, diğer kabinlerdeki  tahliye işlerimleri için çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

Antalya'daki teleferik faciasına inceleme başlatıldı Haber

Antalya'daki teleferik faciasına inceleme başlatıldı

Antalya Konyaaltı’nda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı teleferik faciası ile ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi. Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrilmiş, devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düşmüştü. Bölgeye ulaşan ekipler, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını belirlemişti. Kazada Memiş Gümüş'ün (54) öldüğü belirlenirken, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde 184 kişi mahsur kaldığı olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Bugün Antalya Konyaaltı’nda yaşanan teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu maalesef 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.;Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir." dedi. Adli soruşturma başlatıldı  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Teleferik kabinlerinde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için çalışmalar büyük bir dikkat ve hassasiyetle devam etmektedir. Önceliğimiz vatandaşlarımıza bir an önce ulaşılmasıdır. Hepimizi üzen olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

Antalya'da teleferik faciası: Ölü ve yaralılar var. 184 kişi için kurtarma operasyonu başlatıldı. Haber

Antalya'da teleferik faciası: Ölü ve yaralılar var. 184 kişi için kurtarma operasyonu başlatıldı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'si çocuk 7 kişinin de yaralandığını belirledi. Olayda yaşamını yitiren kişinin Memiş Gümüş (54) olduğu belirlenirken, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Akmaral Abdyldaeva yaralandı  Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde 184 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için çalışma yürütülüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. Bakan Yerlikaya şunları kaydetti: "Bugün Antalya Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi sonucu vagonlardan biri kayalık bölgeye düşmüş; teleferikte bulunun 1 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştır. AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri kurtarma çalışmalarını yürütürken, Sahil Güvenlik helikopterimiz vagonda mahsur kalan 5 kişiyi tahliye etmiş; 2 yaralının da tahliye çalışmaları devam etmektedir.  Gece uçuş kabiliyetine sahip bir Jandarma helikopterimiz ise 25 kabinde bulunan toplam 184 kişinin tahliyesi için saat 20.00’de Aydın’dan bölgeye intikal etmek için havalanmıştır.  Antalya’da çalışmaları koordine etmek üzere Arama Kurtarma Daire Başkanımız 20 kişilik Dağcı ekibiyle birlikte helikopterle bölgeye hareket etmiştir.  Olaya; Antalya İl AFAD, İtfaiye, 112 Sağlık, UMKE, Emniyet ve 2 sahil güvenlik helikopteri ile toplam 110 kişiyle müdahale edilmektedir.  Ayrıca Bursa İl AFAD ve JAK’tan 30 profesyonel Dağcı ekibiyle;  Erzurum İl AFAD ve JAK’tan 25 Dağcı ekibinin havayolu ile bölgeye sevki sağlanıyor. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu, Antalya'da katılacağı yüzme yarışmasını değerlendirdi: Haber

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu, Antalya'da katılacağı yüzme yarışmasını değerlendirdi:

İngiltere ve Fransa'yı ayıran Manş Denizi'ni üçüncü ve en hızlı geçen Türk kadını ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Antalya'da katılacağı yarışı okyanus hedefinde bir ayak olarak nitelendirdi. ABD'de Catalina Adası ile Los Angeles'i bağlayan 34 kilometrelik Catalina Kanalı'nı solo olarak aşan ilk Türk kadını da olan ve Oceans Seven (7 okyanus) olarak adlandırılan Okyanus'un Yedilisi'ndeki diğer 5 parkuru aşmayı isteyen Avcı, Antalya'da 25 Kasım Cumartesi günü ikincisi gerçekleştirilecek "Uluslararası Antalya An Aqua Swimming Race" yarışına katılacak. Konyaaltı Belediyesinin düzenleyeceği organizasyonun Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi'ndeki basın toplantısında konuşan Bengisu Avcı, "Çok güzel bir atmosferde yüzeceğimize inanıyorum. Bu sporu uzun yıllardır sürdürüyorum. Okyanus hedefimde burası benim için bir ayak olacak." değerlendirmesinde bulundu. - Gece etabında ışıklı yüzme balonlarıyla yüzecekler Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de yarışmaya Ukrayna, Rusya, İran, Fas, Bulgaristan, İngiltere, Almanya ve Türkiye'den 400 sporcunun katılacağını bildirdi. Açık deniz yüzme yarışmasında sporcuların 500, 1500, 3000 ve 4500 metrelik parkurlarda mücadele vereceğini belirten Esen, "Yarış kapsamında 500 metrelik gece yarışı etabı yapılacak. Sporcularımız ışıklandırılmış yüzme balonları ile yüzecek. Bu onların hem can güvenliği hem de görünür olmalarını sağlayan bir yöntem olacak. Ayrıca hepimiz için güzel bir görsel şov sunacak." bilgisini verdi. Toplantıya, milli sporcu Mert Onaran, yarışma organizatörü Ali Cem Aktaş ve Fiberli Aydınlatma Yönetim Kurulu Üyesi Kutlu Çağan Şentürk de katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.