TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Lütfü Savaş

İLKHABER-Gazetesi - Lütfü Savaş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lütfü Savaş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Lütfü Savaş'ın tefecilerden 32 Milyon TL aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü Haber

Lütfü Savaş'ın tefecilerden 32 Milyon TL aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü

Hatay'da 6 Şubat depremleri sonrasında büyük zarar gören şehir, yerel seçimlerde de sarsıcı bir olayla gündeme geldi. Seçimlerde AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, yüzde 44,48 oy alarak Hatay Belediye Başkanı oldu. Ancak seçim sonrası ortaya çıkan belgelere göre, önceki başkan Lüftü Savaş'ın seçim kampanyası için tefeciden 32 milyon TL para aldığı öne sürüldü. Bu iddia, Hatay'da büyük bir şok etkisi yarattı. MEHMET ÖNTÜRK, ''Artık bu aile şirketi devri sona erdi'' Başkan Mehmet Öntürk, "Seçim çalışmaları için 15 gün önce bir tefeciden 32 milyon TL para aldılar. Belgeleri inceledik ve kamuoyuyla paylaşacağız. Artık bu aile şirketi devri sona erdi" dedi. Belgelerin ortaya çıkmasıyla, Hatay'da iş insanı olarak tanınan bir kişi, belediyeye 8-13 Şubat tarihleri arasında "imar harcı bedeli" adı altında toplam 32 milyon TL havale yaptı. Ancak daha sonra bu kişi, parayı yanlışlıkla gönderdiğini iddia ederek belediyeden geri istedi. Yazılı bir talep sonrasında, belediye 32 milyon TL'yi 29 Şubat'ta iade etti. İddialara göre, bu para asfalt çalışması yapan müteahhit firmalara ödendi. Ayrıca Başkan Mehmet Öntürk'ün önümüzdeki günlerde CHP'li Lütfü Savaş döneminde yaşanan yolsuzluklarla ilgili açıklama yapacağı belirtildi. Eski Başkan Lütfü Savaş o iddiaları yalanlayarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan: "Giderayak deliller karartılıyor: Hırsızlığa, yolsuzluğa müsaade etmeyeceğiz" Haber

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan: "Giderayak deliller karartılıyor: Hırsızlığa, yolsuzluğa müsaade etmeyeceğiz"

31 Mart Yerel Seçimlerinde Hatay'da CHP'nin adayı Lütfü Savaş'ın seçimi 2. sırada tamamlamasının ardından, CHP Heyeti itirazlarda bulunmuştu.  Bugün İtibariyle  Ak Parti'den Mehmet Öntürk’ün Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı kesinleşti. AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan ise sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklamada bulundu. İşte detaylar; "31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde Adayımız Sayın Mehmet Öntürk’ün seçimi kazandığı kesinleşmiştir. Bunun için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Öntürk’e mazbatasının verilmesi için bugün İl Seçim Kuruluna başvurumuzu yapıyoruz.'' -''Asıl amaçlarının belediyede yıllardır süren hırsızlıkların, usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların üzerini örtmek''   ''Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden -daha sonra yapılacak incelemelerde ortaya çıkacak suçların delillerini karartmak için- bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığı, nakledildiği, içerikleriyle oynandığına ilişkin tarafımıza ulaşan bilgi, belge, fotoğraf vb dokümanları da içeren suç duyurumuzu bugün Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına yapıyoruz. Genel başkanları ve adayları başta olmak üzere kaybettikleri seçimi hazmedemeyenlerin, kamuoyunu ve adli makamları yalan yanlış basın açıklamaları ve itirazlarla oyalayıp, asıl amaçlarının belediyede yıllardır süren hırsızlıkların, usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların üzerini örtmek için zaman kazanmak olduğu ortaya çıkmıştır.'' -''Belediyede kurulu görgüsüz ve hunhar aile/kardeş/eş saltanatını bitireceğiz''   ''Hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Tek bir kuruş hırsızlığa ve yolsuzluğa müsaade etmeyeceğiz. Belediyede kurulu görgüsüz ve hunhar aile/kardeş/eş saltanatını bitireceğiz.   Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde hizmete başladığımız gün ilk yapacağımız iş, belediyenin ve bağlı iştiraklerinin tüm iş ve işlemlerinin en detaylı şekilde Sayıştay denetimini talep etmek, tespit edilen her kuruş yolsuzluğun da adli makamlar önünde hesabını sormak olacaktır.   Hemşerilerimiz koparılan yaygaraların sebeplerini çok iyi bilmektedirler. İl başkanları “adayları kazanamazsa istifa edeceğini” söylediğini kamuoyuna unutturmak için, bazı Milletvekilleri de seçimi kaybeden belediye başkanıyla ikili ilişkileri dolayısıyla mecbur oldukları için diyet ödemektedirler. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanan tüm Hatay halkıdır, kazanan demokrasidir, kazanan Mehmet Öntürk’tür.   Bizlere oy veren, vermeyen tüm kardeşlerimizin hukuku bize emanettir.   Kimsenin sandıktan çıkan irademizi çalmasına da belediyenin mallarını çalmasına da vaktimizi çalmasına da müsaade etmeyeceğiz."

CHP Heyeti Antakya Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı: İtirazlarımız sürecek Haber

CHP Heyeti Antakya Seçim Kurulu önünde açıklama yaptı: İtirazlarımız sürecek

31 Mart Yerel Seçimlerinde Hatay'da CHP'nin adayı Lütfü Savaş'ın seçimi 2. sırada tamamlamasının ardından, partinin seçim sonuçlarına itiraz ettiği biliniyordu.  CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ile Murat Bakan Başkanlığındaki CHP Heyeti, Antakya Seçim Kurulu önünde basın açıklaması düzenledi. Hatay'daki seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk iddialarına dikkat çeken CHP'liler partinin hukuki mücadelesini sürdüreceklerini ve her bir oyun peşine düşeceklerini belirttiler. Gökçe Gökçen'in açıklamalarından satır başları şöyle:    "Baştan beri itirazlarımızı yapıyoruz. Maddi hataların düzeltilmesiyle birlikte fark 2535'e kadar gerilemiş durumda. Toplam geçersiz oy 38 bin 900 aradaki fark 2735.'' ''Van'da halkımız sahip çıktı demokrasiye ve YSK sesimizi duydu, mazbatayı verdi. Van için gösterilen hassasiyeti, dayanışmayı, hukuka saygı duyulmasına isteyen vatandaşlarımıza çağrımız var. Hatay Atatürk'ün benim şahsi meselemdir dediği yerdir, geçen sene onlarca vatandaşımızı kaybettiğimiz yerdir. O yüzden Hatay başka yere benzemiyor. Bu seçim bir parti meselesi değildir'' Açıklamada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, seçim sonuçlarına yapılan itirazların sonucunda oy dağılımında değişiklikler yaşandığını belirtti. Başlangıçta 3 bin 890 olan farkın, maddi hataların düzeltilmesi sonucunda 2 bin 735'e kadar gerilediğini ifade etti. Ayrıca geçersiz yazılan oyların varlığına ve bu oyların gerekçelerinin yazılmamasına dikkat çekti. Bunun yanı sıra Samandağ'da yapılan itirazların İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildiğini ve oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini ancak İl Seçim Kurulu'nun bu kararı durdurduğunu belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ise Hatay'da gerçekleştirdikleri 4 günlük ziyarette, siyasal boyutun seçim günü sona ermesi gerektiğini vurguladı. Devlet organlarının, mülki idarenin ve bakanların seçime müdahale etmemesi gerektiğini belirtti ve il valisinin tarafsızlığını koruması gerektiğine dikkat çekti. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de itiraz süreciyle ilgili bilgi vererek, kesin olmayan sonuçlara göre Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı'nın AK Parti'li adayı Mehmet Öntürk'ün kazandığını hatırlattı. FOTOĞRAF:AA

CHP, Hatay seçim sonuçlarına itirazda bulundu Haber

CHP, Hatay seçim sonuçlarına itirazda bulundu

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'ne Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak giren Lütfü Savaş, kesin olmayan sonuçlara göre seçimi 2. sırada tamamlamıştı. Seçimi 4 bin oydan az sayıda farkla geride tamamlayan CHP, sonuçlara itiraz etmek için İl Seçim Kurulu’na geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, milletvekilleri ve partililerinin katılımıyla itiraz öncesi bina önünde basın açıklaması yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, seçmenin iradesinin önemine değinerek, “CHP olarak Türkiye’de seçim zaferi yaşadık. Hatay’da arada az bir fark var. Biz yaptığımız itiraz neticesinde Hatay’da bu seçim zaferini taçlandıracağımızı düşünüyoruz. Burada genel başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimiz var. Biz tam anlamıyla örgüt olarak buradayız. Seçmenin iradesinin tecelli ettiği yer sandık. Bu sandık bizim için daha önemli çünkü burada var oluş mücadelesi veren bir yandan hayatını idame ettirmeye çalışan, çadırlarda ve konteynerlerde yaşayan insanlar oy kullandı. Tüm seçmenlerin iradesi önemli elbette ama Hatay seçmeninin iradesi bizim için çok daha önemli. O yüzden Hatay’daki seçmen iradesinin sonuca yansıması açısından üstümüze düşen vazifeyi yapmaya geldik. Sandık görevlisi arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevleri yerlerine getirdiler, elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Tüm hukuki müracaatlarımızı burada il ve ilçe seçim kurularına yağacağız. Yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Süreç sonlanıncaya kadar burada kalmaya devam edeceğiz” dedi. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, seçimi kazanacaklarına inandıklarını belirterek, “Bugün buraya verdiğimiz oylara sahip çıkmak için geldik. Her yerden bize destek vermek için telefonla, gerekse yanımızda bulunan Hatay halkına ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailesine teşekkür ediyorum. Avukatlarımız burada, genel merkezden avukatlarımız geldi ve onlar çalışıyorlar. 1 oy, 1 oy olarak bugün hepimiz Hatay’ın iradesine sahip çıkmak için adliyeye geldik. Hatalı olduğunu düşündüğümüz ve tespit ettiğimiz dilekçelerimizi verdik. İtirazlarımızı verdik. Biz bu seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Birçok noktada sorunlu olan noktalarda sıkıntılı olan evrakları teslim etti. Diğer ilçelerde itirazlarımız devam edecek. Hatay halkının iradesini sonuna kadar koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Hatay'da Mehmet Öntürk mü Lütfü Savaş mı? Başa baş bir mücadele Haber

Hatay'da Mehmet Öntürk mü Lütfü Savaş mı? Başa baş bir mücadele

Türkiye, 81 ilinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için sandığa gitti. En merak edilen illerden biri de Hatay. YSK seçim yasaklarının kaldırılmasının ardından Hatay'dan sonuçlar gelmeye başladı. Hatay'da seçim sonuçları merakla beklenirken, şu an için sandıkların yüzde 97,61'i açıldı. Verilere göre, AK Parti adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,16 oy alırken, CHP adayı Lütfü Savaş yüzde 44,04 oranında seyrediyor. Aradaki oy farkı 942 olarak görünüyor ve şu an için seçimi AK Parti adayı Mehmet Öntürk önde götürüyor. Hatay'da seçim sonuçlarının netleşmesi beklenirken, oy sayımı devam ediyor. LÜTFÜ SAVAŞ: ÖNDEYİZ CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabındanbir açıklama yaparak seçimlerde önde olduklarını belirtti. Savaş, "Biz sandıkta aldığımız bu seçimi algılara heba edemeyiz. Öndeyiz ve seçimi kazanıyoruz. Hiç kimse bu konuda bir şüpheye düşmesin" ifadelerini kullandı. Ancak, Anadolu Ajansı verilerine göre, Hatay'da sandıkların yüzde 97,61'i açıldı ve AK Parti adayı Mehmet Öntürk yüzde 44,16 oy alırken, CHP adayı Lütfü Savaş yüzde 44,04'de seyrediyor. Aradaki oy farkı 942 olarak görünüyor ve şu an için seçimi AK Parti adayı Mehmet Öntürk önde götürüyor. Hatay'da seçim sonuçlarının henüz netlik kazanmadı, oy sayımı devam ediyor. HATAY SEÇİM SONUÇLARI Hatay'da resmi olmayan verilere göre AK Parti adayı Mehmet Öntürk, 338.731 oy alarak %44.3'lük bir oy oranı elde etti. CHP adayı Lütfü Savaş ise 336.402 oy alarak %44'lük bir oy oranına ulaştı. Açılan Sandık: %98.27 Toplam Seçmen: 1.078.130 Kullanılan Oy:800.409 Geçerli Oy: 764.525

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, saldırganın ailesini teskin etmeye çalıştığı görüntüler ortaya çıktı Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, saldırganın ailesini teskin etmeye çalıştığı görüntüler ortaya çıktı

Hatay’da 2 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Lütfü Savaş, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde yürütüyor. Başkan Savaş’ın geçtiğimiz gün Samandağ ilçesi Yaylıca Mahallesi’nde halka hitaben konuştuğu esnada istenmeyen bir olay yaşanmış ve bipolar bozukluk yaşayan A.G. (39) tarafından sahnede saldırıya uğramıştı. Kendisine saldıran şahıstan şikayetçi olmayan Başkan Savaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kendisinin de doktor olduğunu hatırlatarak, vatandaşın tedavisi için elinden geleni yapacağını ifade etmişti. Olayla ilgili ortaya çıkan yeni görüntülerde olay sonrası A.G. isimli şahsın yakınlarının Başkan Savaş’tan özür dilediği ve olayın kasıtlı olarak yapılmadığını anlattığı görüldü. Görüntülerde Başkan Savaş’ın kendisine saldıran şahsın ailesini teskin etmeye çalışması ise takdir topladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Yaylıca Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısında kendisine yönelik yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Savaş, “Ailemiz lütfen üzülmesin, ben onların üzülmesini istemiyorum. Bu kardeşimiz rahatsız. Ehliyeti olmayan bir kişiye yönelik suç duyurusunda bulunmak hem bir insan hem de bir doktor olarak bize yakışmaz. Aksine hem vatandaşımızın tedavisine hem de tedavi süresince ailesine destek olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Yaylıca Mahallesi'nde yaptığı konuşma sırasında yaşananları anlatan Başkan Savaş, “Konuşmaya en son ben çıktım ve konuşmanın tam ortasında, bir vatandaş beni itti. Ailesi, annesi, kız kardeşi oradaydı. Kız kardeşi ‘başkanım kardeşim ruh hastası tedavi görüyor’ dedi. Ben o arada tekrar platforma çıktım ve 'lütfen kimse dokunmasın, bu kardeşimiz rahatsızmış, biz mitinge devam ediyoruz' dedim ve devam ettik. Bu arkadaşımız için yapacağımız tek şey, tedavisinin düzenli olarak yapılması, doktora gitmesi, kontrollerinin yaptırılması ve ailesine yardımcı olmaktır. Başka yapacak bir şey yok. Bu olay başkasının da başına gelebilirdi. Ben olayda bir kasıt aramıyorum, bu kardeşimizin tedavisine destek olacağız inşallah” diye konuştu. Savaş sözlerinin sonunda, bu olayı unuttuklarını ve kaldıkları yerden seçim çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, kalan 9 günlük sürede Hatay’a ve Hataylılara yaptıkları ve yapacakları hizmetleri anlatarak seçimi kazanacaklarını, bundan hiç şüpheleri olmadığını kaydetti.

Seçim anketleri Ankara, İzmir ve Hatay'da ne diyor? Sonuçlar belli oldu Haber

Seçim anketleri Ankara, İzmir ve Hatay'da ne diyor? Sonuçlar belli oldu

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara, Hatay ve İzmir ile ilgili son durumu kamuoyuyla paylaştı. Yerel seçimler öncesi, siyasi partilerin seçim çalışmaları hızla devam ederken, saha çalışmalarının sonuçları da merakla bekleniyordu. Gerçek Gündem'den Miray Tamer'in haberine göre, CHP'li başkanların yönetimindeki bu üç il, muhalefet arasındaki tartışmalar nedeniyle, İstanbul'un ardından en çok merak edilen iller arasındaydı. Mehmet Ali Kulat'ın açıklamasına göre, Ankara'da Mansur Yavaş'ın açık ara kazandığı, Hatay'da Lütfü Savaş'ın zafer elde ettiği ve İzmir'de 'küskün' seçmenin tavrının belirlendiği ortaya çıktı. Kulat, eldeki verilere dayanarak Yavaş'ın bu seçimi rahatça kazanacağı görüşünü dile getirdi. Ankara'da AK Parti'li rakibi Turgut Altınok ile arasında yaklaşık 6 puanlık bir fark olduğunu belirtti. Ankara'nın ilçelerinde de CHP'nin oylarını artırdığını ifade eden Kulat, Mansur Yavaş'ın referansıyla genel bir oy artışı yaşandığını belirtti. Özellikle Gölbaşı, Keçiören ve Mamak gibi ilçelerde oy artışının gözlendiğini vurguladı. İzmir'de CHP seçmeni kırgın Hatay'da ise CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, tartışmalı bir sürecin ardından ana muhalefet tarafından yeniden aday gösterildiğini aktardı. Kulat, Savaş'ın bu yeni durumunun avantaj sağladığını dile getirdi. Öte yandan, İzmir'de uzun süre Tunç Soyer'in aday gösterilmemesi tartışıldı ancak Kulat, CHP'nin İzmir'deki üstünlüğünü vurgulayarak, CHP adayının seçimi rahatça kazanacağını belirtti. Ancak Soyer dönemindeki oranlara göre bir düşüş beklediğini ve CHP içindeki kırgın ve kızgın seçmenin oy oranlarını biraz düşürebileceğini ifade etti.

Gökhan Zan ses kayıtlarında ne diyor?  3 milyon dolarlık teklif iddiaları hakkında açıklama yaptı Haber

Gökhan Zan ses kayıtlarında ne diyor? 3 milyon dolarlık teklif iddiaları hakkında açıklama yaptı

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan,dün akşam avukatıyla İskenderun Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, son bir haftadır yoğun tehdit ve şantajla karşılaştığını dile getirerek bu durumun daha önce de yaşandığını ifade etti. Zan, "Daha önce adaylıktan çekilmem için 'Lütfü Savaş adına geldiklerini, çekilmezsem bana ve aileme zarar vereceklerini, sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını' söyleyenlerin şantajına maruz kaldım. Bu tehdit ve şantajlara boyun eğmedim. şeklinde konuştu. Gökhan Zan: Lütfü Savaş adına gelip tehdit ediyorlar İskenderun Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Gökhan Zan, son bir haftadır yoğun tehdit ve şantaja maruz kaldığını öne sürdü. Zan, "Daha önce adaylıktan çekilmem için 'Lütfü Savaş adına geldiklerini, çekilmezsem bana ve aileme zarar vereceklerini, sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacaklarını' söyleyenlerin şantajına maruz kaldım. Bu tehdit ve şantajlara boyun eğmedim. Durumu parti genel merkezimle ve genel başkanımla paylaşmıştım. Partim bu tür şantajların kesilmeyeceğini, boyun eğmemem gerektiğini ve yanımda durduklarını söylediler" şeklinde konuştu. Gökhan Zan: Adayım ve çekilmiyorum! Konuşmasında "Adayım ve çekilmiyorum! TİP'in beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim!" ifadelerini kullanan Zan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında da "Yoluma ve adaylığıma halkımla birlikte daha azimli ve güçlü bir şekilde devam edeceğim" diyerek adaylığa devam mesajını verdi. Hatay'da CHP'nin Lütfü Savaş'ı aday göstermesine tepki olarak TİP'in adayı olan Gökhan Zan hakkındaki iddialar ortalığı karıştırdı. Ses kayıtlarının da iddialara konu olduğu süreçte hem TİP hem de Gökhan Zan ile görüşen gazeteci İsmail Saymaz şantaj, montaj, tehditlerin karıştığı iddiaları canlı yayında anlattı. Tip'ten açıklama geldi TİP'ten dün akşam gelen açıklamada “Hatay İttifakı'nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" deniyordu. Gökhan Zan'ın ise iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını TİP'e ilettiği, yine de adaylığının geri çekildiği ifade edilmişti. Bu açıklama geceye damgasını vururken Gökhan Zan'dan da açıklama gecikmedi. Gökhan Zana: 5 olmaz mı? Süreçle ilgili iddiaları gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV canlı yayınında aktardı. Hem TİP hem de Gökhan Zan ile konuştuğunu belirten İsmail Saymaz, Zan ile AK Parti adına temas kuran Turgay Kocakaya adlı kişi arasında 3 milyon dolar karşılığında adaylığın çekilmemesi yönünde bir pazarlık olduğu iddiasını dile getirdi. İddiaya göre Zan ise "5 olmaz mı?" diye sordu. Bu görüşmenin ses kaydına alındığı, Zan'ın şantaj yapıldığını savunduğunu belirten Saymaz bir görüşme daha olduğunu ifade etti. Ses kayıtları Hatay'da dolaşıyor Kocakaya ile Zan arasındaki ikinci görüşmede ise Zan'ın seçim sonrası televizyon kanallarında, özellikle TRT'de spor yorumculuğu yapmak istediğine dair konuşmalar geçtiği öne sürülüyor. Saymaz, "Bu iki ses kaydı Hatay'da dolaşıma sokulmaya başlıyor. Lütfü Savaş'ın eline ve TİP'e de ulaşıyor" dedi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Projelerini Açıkladı: "7 bin 643 konutun temellerini atacağız" Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Projelerini Açıkladı: "7 bin 643 konutun temellerini atacağız"

CHP'nin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, Antakya Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkesi amfi tiyatroda düzenlenen proje tanıtım toplantısında Hatay'ın yüzünü değiştirecek projelerini açıkladı. HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay için hazırlanan 'İyileşme Rehberi' ve 'Hızlı Yanıt Planı'nı tanıttı. 6 Şubat depreminin ardından şehrin yeniden inşası için büyük projeler ve sosyal tesislerin yanı sıra, Samandağ'dan Hassa'ya raylı sistem projesi ile ulaşımda devrim yapılacağı açıklandı. "7 bin 643 konutun temellerini atacağız" Yeni yapılacak konutların konforlu, güvenli ve sağlıklı sitelerden oluşacağını belirten Başkan Savaş, "Antakya’da Hollandalılar ile birlikte hibe ve kredi kaynağı ile 450 konut ve 84 ticari alan yapacağız. Saraycık ve Günyazı mahallelerinde toplamda 959 daire, Akasya ve Saraykent mahallelerinde 2 bin 340 konut ve 157 iş yeri, Defne ilçesi Çekmece ve Esentepe mahallelerinde 3 bin 334 daire ve 250 ticari alan, Kırıkhan’da 560 konut olmak üzere ilk etapta 7 bin 643 konutun temellerini atacağız” dedi. Hatay'ın 'Hızlı Yanıt Planı” hazır Hatay için bir “Hızlı Yanıt Planı” da hazırladıklarını belirten Başkan Savaş, "Bu kapsamda altyapı, enerji, kırsal kalkınma, kent güvenliği, ulaşım, eğitim, sağlık ve spor gibi hedef alanlarda 200’den fazla proje geliştirdik. Bunların bir bölümünün kaynağı onaylandı. Ulusal ve uluslararası bazı kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu. Ana hedef Samandağ'dan Hassa'ya raylı sistem Samandağ ilçesinden başlayarak Hassa’ya kadar bir raylı sistem ulaşımını hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Savaş, "Raylı sistem projemiz, ilçelerimiz arasındaki ulaşımın hızlanmasını, konforlu olmasını sağlayacak, ilimize ticari ve turistik yeni hareketlilikler kazandıracak, gençlerin üniversiteye ulaşımını kolaylaştıracak ve şehrimize büyük değer katacak" dedi. Emeklilere kendi işletecekleri sosyal tesisler Zor dönemler yaşayan emekli ve yaşlılar için işletmesini de kendilerinin yapacağı sosyal tesisleri ilçelere kuracaklarını belirten Başkan Savaş, "Burada okuma odaları, hobi merkezleri, atölyeler bulunacak. Bakıma muhtaç büyüklerimize gıda, ilaç desteğinde bulunup, evde bakım çalışmalarımıza devam edeceğiz. Emeklilerin, yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması uygulamasını devam ettirecek, onlar için tur organizasyonu, çeşitli etkinlikler düzenleyerek yaşlılarımızın evlere, konteynerlere hapsolmasını engelleyeceğiz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.