TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lütfü Savaş'ın tefecilerden 32 Milyon TL aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü

Hatay'ın eski belediye başkanı Lütfü Savaş'ın seçim kampanyası için tefeciden 32 milyon TL aldığının ortaya çıktığı iddiası gündemde yerini aldı. Belgeler, parayı geri istediğini iddia eden iş insanının belediyeden talep ettiği iadenin ardından gün yüzüne çıktı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 11:11
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Lütfü Savaş'ın tefecilerden 32 Milyon TL aldığı iddiası gündeme bomba gibi düştü

Hatay'da 6 Şubat depremleri sonrasında büyük zarar gören şehir, yerel seçimlerde de sarsıcı bir olayla gündeme geldi. Seçimlerde AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk, yüzde 44,48 oy alarak Hatay Belediye Başkanı oldu. Ancak seçim sonrası ortaya çıkan belgelere göre, önceki başkan Lüftü Savaş'ın seçim kampanyası için tefeciden 32 milyon TL para aldığı öne sürüldü. Bu iddia, Hatay'da büyük bir şok etkisi yarattı.

MEHMET ÖNTÜRK, ''Artık bu aile şirketi devri sona erdi''

Başkan Mehmet Öntürk, "Seçim çalışmaları için 15 gün önce bir tefeciden 32 milyon TL para aldılar. Belgeleri inceledik ve kamuoyuyla paylaşacağız. Artık bu aile şirketi devri sona erdi" dedi.

Belgelerin ortaya çıkmasıyla, Hatay'da iş insanı olarak tanınan bir kişi, belediyeye 8-13 Şubat tarihleri arasında "imar harcı bedeli" adı altında toplam 32 milyon TL havale yaptı. Ancak daha sonra bu kişi, parayı yanlışlıkla gönderdiğini iddia ederek belediyeden geri istedi. Yazılı bir talep sonrasında, belediye 32 milyon TL'yi 29 Şubat'ta iade etti. İddialara göre, bu para asfalt çalışması yapan müteahhit firmalara ödendi.

Ayrıca Başkan Mehmet Öntürk'ün önümüzdeki günlerde CHP'li Lütfü Savaş döneminde yaşanan yolsuzluklarla ilgili açıklama yapacağı belirtildi.

Eski Başkan Lütfü Savaş o iddiaları yalanlayarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

lütfü savaş tefeci

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.