TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Maden ocağı

İLKHABER-Gazetesi - Maden ocağı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Maden ocağı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Erzincan'daki maden faciasında kayıp 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor Haber

Erzincan'daki maden faciasında kayıp 9 işçiyi arama çalışmaları devam ediyor

Erzincan'ın İliç ilçesinde dün altın madenindeki toprak kayması sonucu kaybolan 9 madenciyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgeye giderek çalışmaları inceledi. Erzincan'ın İliç ilçesinde Çöpler Köyü yakınlardaki altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. AFAD açıklamasında, 9 ilden personel sevk edildiği bildirilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ilk açıklamasında 9 işçiye ulaşılamadığı bilgisi verdi. Adana Barosu Avukatlarından İsmail Hakkı Atal, felaket yaşanan altın madeninin bölgede geniş bir çevrede insan yaşamına ve doğaya zarar verecek boyutta olduğunu iddia etti. İsmail Hakkı Atal, söz konusu madenin ruhsatının iptal edilmesi ve 66 milyon ton olan zehirli atık havuzunun 200 milyon tona çıkarılmak istenmesine karşı hukuk mücadelesi başlattıklarını ifade ederek, "Malatya, Tunceli, Tunceli'deki Munzur Çevre Koruma Bölgesi, bunların hepsini yok edecek şekilde madeni geliştirmek istiyorlar. Bizim bu konuyla ilgili hukuk mücadelemiz başlayalı 3 yıl oldu. Bu madende atık havuzu kapasitesi arttırılmış olsaydı daha büyük bir felaket yaşanacaktı" dedi. Atal, maden ocağının fay hattı üzerinde olduğunu da vurgulayarak, altın madeni ocağının biran öne kapatılması gerektiğini savundu. Arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor Bu arada bölgedeki kayıp 9 madenciyi arama ve kurtarma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgeyi ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı ve incelemede bulundu. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, kayan kütlenin toplam hacminin 10 milyon metreküp, hareket hızının ise saniyede 10 metre olduğunu söyledi. Bölgede 827 personel ve 562 araçla arama-kurtarma çalışmaları yürütülüyor. AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339 arama-kurtarma personeli, 562 araç, 5 dron, 2 kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 metale duyarlı radar cihazı ve 5 kurtarma köpeği ile çalışmalara destek veriyor. Bölgede yeni bir kayma ihtimaline karşı mobil takip sistemleri ve yer radar gibi ekipmanlar kuruldu. Sahada dekontaminasyon ve mobil koordinasyon TIR'ları da görevlendirildi.

Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçiden 1’i sağ olarak çıkartıldı Haber

Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçiden 1’i sağ olarak çıkartıldı

Edinilen bilgiye göre olay akşam 21.00 sıralarında Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi’nde Akkurt Madencilik Şirketi tarafından işletilen özel bir maden ocağında göçük meydana geldi.Göçük altında kalan Erdem Yıldız ve Murat Çetinkaya isimli madencileri ilk olarak mesai arkadaşları kurtarma çalışması başlattı. Göçük ihbarı üzerine olay yerine Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekipleri ile AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.AFAD ve tahlisiye ekipleri göçükte kalan iki işçiyi kurtarma çalışması başlattı. Göçükten yaklaşık bir buçuk saat sonra Erdem Yıldız sağ olarak ekiplerce kurtarılarak yer üstüne çıkartıldı. Yıldız, ilk müdahalesinin ardından ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vali Hacıbektaşoğlu, “Diğer işçimizin de sağ olduğunu, ses alındığını biliyoruz." Öte yandan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Cezmi Yalınkılıç, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör maden ocağına gelerek şirket yetkilisi Alaaddin Kurnaz’dan göçüğe ilişkin bilgi aldı. Vali Hacıbektaşoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Değerli arkadaşlar geçmiş olsun. Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi mevkisinde 35 işçinin bulunduğu bir vardiyadaki ayakta iki işçinin çalıştığı saat 21.00 sıralarında bir göçük meydana geldi. Saat 21.30 gibi yetkililere bildirildi. Olay yerine AFAD, sağlık ekipleri Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekipleri sevk edildi. İki madenci arkadaşımızdan biri sağ olarak bilinci açık şu an çıkarıldı. Diğer işçimizin de sağ olduğunu ses alındığını biliyoruz. Şu anda vardiyadaki diğer arkadaşları iki işçimiz göçüğe maruz kaldı. Çalışma yapılıyor. Dışarıdan da takviye yapıldı. Bütün tahlisiye ekiplerimiz burada. İnşallah kısa zamanda da ona ulaşmalarını bekliyoruz. Şu an için inşallah diğer işçimiz de sağ salim kurtulur” dedi.

Maden ocağındaki göçükte bir kişi yaşamını yitirdi Haber

Maden ocağındaki göçükte bir kişi yaşamını yitirdi

(İLKHABER) - Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen göçükte işçilerden biri hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağında eksi 450 kotunda tavan çökmesi sonucu göçük oluşmuştu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, sağlık, UMKE, AFAD ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Göçük sebebiyle 1 işçi hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralı kurtarıldı.  Hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bakan Işıkhan: Uzman müfettişler görevlendirildi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili açıklama yaptı. Işıkhan, "Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Vefat eden işçimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı; yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler görevlendirilmiş olup, olay yerine intikal etmişlerdir." dedi. Patlama olmadı Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, bölgeye gelerek inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı. Vali Hacıbektaşoğlu, "Herhangi bir patlama söz konusu değil, göçük. Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum da olmadığı belirtildi." diye konuştu.

TBB'ye Akbelen için 'daha etkin mücadele' çağrısı Haber

TBB'ye Akbelen için 'daha etkin mücadele' çağrısı

ALİ GÜRELİ ADANA (İLKHABER) - Adana Barosu avukatlarından İsmail Hakkı Atal, Akbelen ormanında termik santrallere kömür ocağı açmak amacıyla başlatılan ağaç kesimine karşı Türkiye Barolar Birliği'ne 'daha etkin mücadele' çağrısında bulundu. İsmail Hakkı Atal,  yaptığı açıklamada, Akbelen ormanında Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak için açılacak maden sahasındaki ormanlık ve zeytinlikleri korumak için çevrecilerle İkizköy halkının başlattığı nöbetin iki yılı geçtiğini anımsattı. Son 2 haftada ormanlık alanda ağaçların kesimine karşı yaptıkları protestoların kararlılıkla sürdüğünü belirten Atal, "Ormanı korumak adına yaptığımız hukuki girişimler sürüyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi Akbelen'de maden ocağı açılırsa Adalet Bakanlığı önünde cübbemi yakıp avukatlığı bırakacağım." dedi. Akbelen'de daha etkin mücadele için tüm çevre hareketi avukatlarına ve kent çevre avukatları grubuna mesaj gönderdiğini kaydeden Atal, şunları söyledi: "Bundan sonra Akbelen'in maden olmaması için mücadelenin dozunu arttıracağımıza göre, alana fiili avukat desteği daha önemli hâle geldi. Son 2 yılın 7 ayını gece gündüz alanda nöbet tutarak geçirdim ama artık orman kesimi sonrasındaki sürecin evrildiği durum, ben ve meslektaşım Arif Cangı ile birlikte 2 avukat olarak sürdürülebilirlik sınırlarımızı aştı. Akbelen mücadelesi, Türkiye'nin ekoloji mücadelesi için bir devrilme noktası niteliğinde. Alanda sürekli avukat olması  idarenin elini zorlaştırıyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan,  Aydın, İzmir, Muğla, Adana ve Bursa baroları başkanlarına bunu net bir şekilde ifade ettim. Artık TBB'nin görevini yerine getirmesi ve daha etkin bir mücadele vermesi gerekiyor."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.