TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Sözleşmeli Personel

İLKHABER-Gazetesi - Sözleşmeli Personel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Sözleşmeli Personel haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bakan Koca'dan Atama Müjdesi: Mülakatsız 27 Bin Personel Haber

Bakan Koca'dan Atama Müjdesi: Mülakatsız 27 Bin Personel

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fahrettin Koca, 27 bin personel alımıyla ilgili sürece ilişkin soruyu yanıtlarken ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını açıkladığını hatırlatarak "Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler" dedi. Canlı Yayında Kura Çekilişi Sağlık Bakanlığı, İş-Kur'a yapılan başvurular arasından kurayla 8 bin işçi alımı da yapacak. Koca, bu konuda şu açıklamayı yaptı: "Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve You Tube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız" diye konuştu. Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Sınavı sonuçlarının önümüzdeki günlerde ÖSYM tarafından açıklanacağını belirten Koca, "Son çıkan yasada yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacaklar. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar" dedi.

Aile Bakanlığından müjde: Başvurular 11 Mart'a kadar sürecek Haber

Aile Bakanlığından müjde: Başvurular 11 Mart'a kadar sürecek

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca gün gün destekler ile alakalı olan başvuru tarihleri ve ödeme tarihleri açıklandı. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelire sahip olan vatandaşlara yönelik olarak çok sayıda destek ödemesi gerçekleşiyor. Bunlar bireysel olarak ya da hane durumlarına yönelik olarak şekillenmekte olan destekler olarak ödenmektedir. Kadınlara, yaşlılara, çocuklara ve engellilere yönelik olarak gerçekleştirilecek. Toplum tarafından dezavantajlı olan kesim sağlanmakta olan destekler kesilmiyor. Bakanlık çoğu desteği  her ayın ikinci yarısı içerisinde banka hesaplarına aktarmaktadır. Aile desteği, yaşlı aylığı, SED desteği, engelli maaş ödemeeleri evde bakım maaşı gibi ödemeler pek çok destek bakanlık tarafınca Şubat taksitleri hesaplar içerisine aktarılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Manihur Özdemir Göktaş tarafından istihdam amaçlı olarak başvurular belirtiliyor. Aile Bakanlığı tarafından personel alımı gerçekleşek 2023 senesinin sonunda her bakanlık bütçe planlamasını yapmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçe görüşmeleri sonrasında Manihur Özdemir Göktaş tarafından 2024 senesinde bakanlığa personel alımları yapılacağı açıklanmıştı. Manihur Özdemir Göktaş yaptığı açıklama da 8000 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini belirtirken Merkez ve de taşra içerisinde çalıştırılmak açısından KPSS B grubu puanlarının esas alındığı ve herhangi bir sınav gerçekleşmeden de personel alımlarının tamamlanmış olmayacağı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çalıştırılmak açısından personel alınacak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı içerisinde çalıştırılmak açısından sözleşmeli olarak personel alımları ile ilgili nitelikler tablosu geçilen günler içerisinde açıklandı. Peki Bakanlık içerisinde çalıştırılmak açısından başvurular ne zaman başlayacak? Bakanlık tarafınca başvuru tarihleri ile ilgili olarak yapılan açıklama da dün itibari ile sistemin açıklanmış olduğu belirlenirken, 11 Mart tarihine kadar devam edeceği açıklandı. Manihur Özdemir Göktaş, şimdiye kadar alınan personel alımlarından en yüksek sayılarda personel alımlarını yaparken, sebeplerinin ise deprem bölgelerinde daha fazla istihdam olması açısından yapıldığını belirtti. Konu ile ilgili olan gelişmeler Aile Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden ya da sosyal medya platformlarında takibi gerçekleşecektir

Sağlık Bakanlığı, 27 Bin Sözleşmeli Personel Alımı İçin İlan Verdi Haber

Sağlık Bakanlığı, 27 Bin Sözleşmeli Personel Alımı İçin İlan Verdi

Başvuruların ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile gerçekleştirileceği belirtildi. ÖSYM veya Sağlık Bakanlığına posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listelerinin geçerli olmayacağı vurgulandı. SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KILAVUZU YAYINLANDI MI? Sağlık Bakanlığı personel alımı için kılavuz ÖSYM tarafından yayınlanacak. Henüz kılavuz erişime açılmadı, 21 Şubat 2024 Çarşamba günü gün içerisinde başvuru kılavuzunun erişime açılması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı branş dağılımı hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 15 bini hemşire, 8 bini sürekli işçi olmak üzere, çeşitli branşlarda 27 bin kişi alınacağını duyurdu. 27 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı için belirlenen unvanlar, branşlar, sayılar ve öğrenim düzeylerine göre dağılımlar şu şekilde: Biyolog: 20 (Lisans) Büro Personeli: 304 (Lisans) Çocuk Gelişimcisi: 40 (Lisans) Diğer Teknik Hizmetler Personeli (İstatistikçi): 25 (Lisans) Dil ve Konuşma Terapisti: 40 (Lisans) Diyetisyen: 250 (Lisans) Ebe: 2000 (Lisans) Fizyoterapist: 400 (Lisans) Gerontolog: 150 (Lisans) Hemşire: 13000 (Lisans), 2000 (Ortaöğretim) (Diğer unvanlar ve sayılar sıralanabilir) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda adaylara başarılar dileyerek, "Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilecek 27.000 sözleşmeli personelin Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle alımına ilişkin kılavuz yayınlandı. Adaylar, tercihlerini 21-28 Şubat arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapabilecek. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Kaynak: Resmi Gazete

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 Bin Personel Alımı İçin Şartlar Açıklandı Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 Bin Personel Alımı İçin Şartlar Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın imzaladığı kararname ile şimdiye kadar bakanlığımıza bir seferde alacağımız en yüksek personel alımını gerçekleştireceğiz. Deprem bölgesine daha fazla destek sağlamak ve hizmetlerimizin kalitesini artırmak için yakın zamanda 8 bin sözleşmeli personel daha alacak, büyük ailemizi daha da genişleteceğiz" dedi. AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO VE BRANŞLAR BELLİ OLDU MU? Sözleşmeli personel alımı kadro ve branş dağılımları, başvuru kılavuzu ile yayınlanacak. Ancak geçtiğimiz nisan ayında Aile sosyal destek personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, öğretmen, avukat, hemşire, diğer sağlık personeli, büro personeli, tekniker, teknisyen, koruma ve güvenlik görevlisi, yurt yönetim personeli ve destek personeli gibi kadrolar için alımlar yapılmıştı. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz. 8 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER? 2023 yılı mayıs ayında gerçekleşen personel alımında başvuru şartları şöyleydi; 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak, Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.), Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak, 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesine eklenen "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." şartını sağlıyor olmak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.