TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#TARSİM

İLKHABER-Gazetesi - TARSİM haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, TARSİM haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TARSİM Eksperliği temel eğitim programı başladı Haber

TARSİM Eksperliği temel eğitim programı başladı

24. Dönem Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Eksperliği Bitkisel Ürün Sigortaları Temel Eğitim Programı başladı. TARSİM açıklamasına göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ile TARSİM'in işbirliğinde Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nde risk inceleme ve hasar tespit organizasyonlarında görev alacak Tarım Sigortaları Havuzu eksperlerine yönelik eğitimler bu yıl, 28 Ekim'de yapılan TARSİM Eksperliği Ön Eleme Sınavı sonucunda başarılı olan 280 adaya yönelik olacak. Eğitimler, 27 Kasım-9 Aralık ve 18-30 Aralık tarihleri arasında iki farklı grupta gerçekleşecek. Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitim programının açılışına, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, SEDDK Grup Başkanı Ergin Kılıç, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü, Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel ve eksperler katıldı. Açıklamada, programın açılışındaki konuşmasına yer verilen Bekir Engürülü, değişen iklim koşulları ve artan doğal afetlere bağlı olarak, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik sağlayabilmek amacıyla Türkiye'de faaliyet gösteren TARSİM'in öneminin her geçen yıl arttığına değinerek, Türkiye'de olduğu kadar uluslararası arenada da takdir edilen sistemin, dünyadaki diğer ülkelere de tarım sigortacılığı alanında rol model olduğunu ifade etti. Kamil Özdemir de TARSİM'in, başarılarıyla ülkenin göz bebeği kurumlarından birisi olduğunu belirterek, söz konusu sistemin her geçen yıl artan başarısı ile gurur duyduklarını aktardı. Açıklamada aktarılanlara göre, eksper adayları, eğitim programı kapsamında, eksperlikte denetim, iş ve meslek etiği, iletişim ve beden dili, genel sigortacılık bilgisi, tarım sigortaları ile ilgili temel hukuki bilgiler, temel ürün çeşitleri için verim ve hasar tespit uygulamaları ve arazide gerçekleştirilecek hasar tespit teknikleri çalışmaları gibi başlıklarda ve 26 farklı oturumda dersler alacak. Eğitim sonunda başarılı olan adaylar, Türkiye çiftçisine hizmet etmeye başlayacak.  

TARSİM, Arnavutluk'ta "Sigorta Konferansı"na katıldı Haber

TARSİM, Arnavutluk'ta "Sigorta Konferansı"na katıldı

İSTANBUL (AA) - TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ve beraberindeki heyet, Arnavutluk'ta düzenlenen "Sigorta Sektörünün Gelişimi-Güneydoğu Avrupa'da Fırsatlar ve Zorluklar" başlıklı konferansa katıldı. Tarım Sigortaları Havuzu'ndan (TARSİM) yapılan açıklamaya göre, sigorta sektörünün gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Arnavutluk'un Tiran şehrinde, Arnavutluk Finansal Denetleme Kurumu (AFSA) ile Dünya Bankası Grubu (WBG) tarafından düzenlenen "Sigorta Sektörünün Gelişimi-Güneydoğu Avrupa'da Fırsatlar ve Zorluklar" başlıklı konferansa, ulusal ve uluslararası kurumlar ile sigorta şirketlerinin temsilcileri iştirak etti.Konferansa, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Kurul Üyesi Doç. Dr. Yusuf Dinç, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü ve beraberindeki heyet de katıldı.Arnavutluk Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakanı Anila Denaj'ın da konuşmacı olarak katıldığı "Tarım Sigortalarının Geliştirilmesinde Karşılaşılan Zorluklar" başlıklı panelde, Engürülü, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin kuruluşu, gelişimi ve elde edilen sonuçlar hakkında bilgilendirmede bulundu. TARSİM sisteminde devlet desteğinin önemine de değinen Engürülü, sistem ile ilgili tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.Arnavutluk Maliye ve Ekonomi Bakanı Ervin Mete'nin de konuşmacı olarak katıldığı, "Ülkelerin Afet Risk Yönetiminde Sigortanın Rolü" başlıklı panelde, SEDDK Kurul Üyesi Doç. Dr. Yusuf Dinç de Türkiye'de uygulanan Sigortacılık Mevzuatı ve 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin tecrübelerini paylaşarak, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TARSİM'den Azerbaycan'a ziyaret Haber

TARSİM'den Azerbaycan'a ziyaret

İSTANBUL (AA) - Tarım Sigortaları Sistemi modelinin Azerbaycan'da geliştirilmesi için rehberliğini sürdüren TARSİM, 2023 yılı değerlendirme toplantısını gerçekleştirmek üzere Aqrar Sigorta Fondu'nu ziyaret etti. TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Yardımcısı ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, SEDDK Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Barış Taşkesen ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Bekir Engürülü'nün katıldığı program kapsamında, Aqrar Sigorta Fondu Genel Müdürü Fuad Sadigov ve beraberindeki heyet ile 2023 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Sadigov, TARSİM heyetinin ziyaretinden ve rehberliğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Yıldız'a, Başkan Yardımcısı Gençosmanoğlu'na ve Genel Müdür Engürülü'ye plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından Yıldız, Azerbaycanlı basın mensuplarına iki ülke arasındaki iş birliği ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, soruları yanıtladı. Yıldız, Azerbaycan ile Türkiye arasında tarım sigortaları alanındaki iş birliğinin zaman içinde geliştiğini ve Azerbaycan'da tarım sigortası mekanizmasının başarıyla uygulandığını, Türk devletleri arasında ortak bir Tarım Sigortası Sistemi kurulması için Özbekistan'da da çalışmalara devam ettiklerini belirtti. TARSİM heyeti toplantının ardından, Azerbaycan Tarım Bakan Yardımcısı İlhama Gadimova ile temaslarda bulundu. Görüşmede, tarımın ve toprağın önemi vurgulanarak, Türk dünyasında beraber hareket edilmesinin ve üretim potansiyelinin artırılmasının önemine işaret edildi. İlerleyen dönemlerde lisanslı depoculuk ve ticaret borsalarının Azerbaycan'da da geliştirilmesi ve Gelir Koruma Sigortası'nın hayata geçirilmesi için destek verilebileceğini belirten heyet temsilcileri, Azerbaycan'da Kuraklık Verim Sigortası'nın oluşturulabilmesi ve TARSİM'in tecrübelerinden faydalanabilmesi için Azerbaycan Heyeti'ni Türkiye'ye davet etti. TARSİM heyeti aynı gün, Bakü Türk Şehitliği'ni de ziyaret ederek Bakü Muharebesi'nde şehit olan askerleri andı.

TARSİM'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız oldu Haber

TARSİM'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız oldu

İSTANBUL (AA) - TARSİM Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Dr. Osman Yıldız'ın atandığı bildirildi.TARSİM’den yapılan açıklamaya göre, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, 24 Temmuz tarihi itibarıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Osman Yıldız'ın atandığı belirtildi. Açıklamada, 16 Eylül 2022 tarihinden itibaren TARSİM Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Burhan Demirok'a katkılarından ötürü teşekkür edilirken Yıldız'a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunuldu.Verilen bilgiye göre, Kayseri doğumlu olan Yıldız, ilk, orta ve lise öğrenimini de Kayseri'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi'nden Gıda Mühendisi ve Ziraat Mühendisi ünvanı alarak derece ile mezun oldu. Anadolu Üniversitesi İİBF Kamu Yönetimi Bölümü'nden de lisans derecesi mevcut olan Yıldız, AÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans yaparak "Yüksek Mühendis" ve Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı’nda Doktora programını tamamlayarak "Dr. Bilim Uzmanlığı" ünvanını aldı. Çalışma hayatına Türkiye İstatistik Kurumu'nda başlayan Yıldız, daha sonra Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaparken, Ekim 2019 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı Yönetim Bilgi Sistemleri ve İstatistik Daire Başkanı olarak atandı. Yıldız, Strateji Geliştirme Başkanı (SGB) olarak görev yaptı. Mayıs 2020 tarihinde IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı olarak atanan Yıldız, 3 Haziran 2020 tarihli ve 31144 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2020/253 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. Nisan 2020-Ocak 2021 tarihleri arasında vekaleten, 9 Ocak 2021 tarihli ve 31359 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, 2021/37 Cumhurbaşkanlığı Kararı ile asaleten Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Temmuz 2023'ten itibaren Tarım Reformu Genel Müdür Vekili olarak görev yapıyordu.2010-2019 yılları arasında, TÜKAS, TBS, TARBİL, Tarım Sayımı, istatistik analizleri, proje yönetimi, tahmin ve karar verme yöntemleri, projeksiyon ve sektör analizleri konularında Tarım ve Orman Bakanlığı'nda çalışmalar yürüterek, danışmanlık yaptı. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ve Eğiticisi olan Yıldız'ın ulusal ve uluslararası makale ve bildirileri bulunuyor. İngilizce bilen Yıldız, evli ve bir çocuk babası.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.