TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#TAV Havalimanları

İLKHABER-Gazetesi - TAV Havalimanları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, TAV Havalimanları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TAV Havalimanları ilk çeyrekte yüzde 22 büyüme kaydetti Haber

TAV Havalimanları ilk çeyrekte yüzde 22 büyüme kaydetti

Türkiye'nin dünyadaki lider havalimanı işletmeciliği markası TAV Havalimanları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 17,1 milyon yolcuya hizmet verdi. TAV'ın işlettiği havalimanlarında dış hat trafiği geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 arttı. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, yaptığı açıklamada kış döneminde yolcu trafiğinin uzayan turizm sezonu ve havalimanlarına uçan havayollarının filo genişletme stratejilerinden olumlu etkilendiğini söyledi. Kaptan, bu sayede birinci çeyrekte dış hat yolcularında yüzde 27, toplam yolcularında ise yüzde 22 büyüme kaydettiklerini belirtti. Kaptan, Antalya, Almatı ve Ankara Esenboğa havalimanları başta olmak üzere yatırımların da planladıkları şekilde ilerlediğini ifade etti. Almatı yatırımının yüzde 94 oranında tamamlandığını ve Haziran 2024'te yeni dış hat terminalinin açılışına hazırlandıklarını açıkladı. Kaptan, Antalya yatırımının 2025'in ilk çeyreğinde, Ankara yatırımının ise 2025'in son çeyreğinde tamamlanmasını planladıklarını da ekledi. TAV Havalimanları, Medine Havalimanı'nın kapasitesini yıllık 8 milyon yolcudan 18 milyon yolcuya çıkaracak ve iki etap halinde yapılacak olan ek yatırımlara da katılma kararı aldı. TAV Havalimanları'nın 2024 yılı için 430 milyon ile 490 milyon avro arasında FAVÖK beklediği, orta vadede ise 2018 yılında yakaladıkları tarihi en yüksek FAVÖK seviyesi olan 573 milyon avroyu geçme hedefi koyduğu ifade edildi. Kaptan, çalışanlarının gayretleri ve hissedarlarıyla iş ortaklarının destekleri sayesinde TAV Havalimanları'nı bir dünya markası haline getirmeyi başardıklarını ve orta vadeli hedeflerine de yakın zamanda birlikte ulaşacaklarına olan inancının tam olduğunu vurguladı.

Milas-Bodrum Havalimanı'nda sezonun ilk dış hat uçuşu karşılandı Haber

Milas-Bodrum Havalimanı'nda sezonun ilk dış hat uçuşu karşılandı

TAV Havalimanları tarafından işletilen Milas-Bodrum Havalimanı, yaz sezonuna SunExpress'in Almanya'dan gerçekleştirdiği uçuşlarla heyecanlı bir başlangıç yaptı. Dün (24 Mart) gerçekleştirilen uçuşlarla birlikte havalimanı, yaz sezonunu açmış oldu. SunExpress'in XQ 463 ve XQ 659 sefer sayılı uçuşlarıyla Frankfurt ve Düsseldorf'tan toplam 360 yolcu, Bodrum'a iniş yaptı. Terminalde düzenlenen karşılama törenine Milas-Bodrum Havalimanı DHMİ Başmüdürü Yücel Karadavut, TAV Milas-Bodrum GM İclal Kayaoğlu, uçuş ekibi ve havalimanı yetkilileri katıldı. SunExpress'in haftanın yedi günü olmak üzere Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Münih, Köln, Hannover, Berlin'den Bodrum'a karşılıklı uçuşlar gerçekleştireceği belirtildi. Bu uçuşlar, 26 Ekim tarihine kadar devam edecek. HAVALİMANI YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA TAV Milas-Bodrum Genel Müdürü İclal Kayaoğlu, sezonun ilk dış hat yolcularını karşılamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bodrum'da uçuş sezonunu uzatmayı ve farklı havayollarını şehre çekmeyi hedeflediklerini belirten Kayaoğlu, bu yaz Jet Time Airlines, Smartwings Slovakia S.R.O, Norwegian Air Shuttle gibi havayollarının Milas-Bodrum Havalimanı'na uçuş düzenleyeceğini söyledi. DIŞ HAT SEZONUNDA ARTAN UÇUŞ SAYISI Milas-Bodrum Havalimanı, 3 Kasım'a kadar devam edecek dış hat sezonunda toplamda 56 farklı havayolu ile 75 ayrı destinasyona uçuşlar düzenleyecek. Havalimanı, çeşitli havayolları aracılığıyla Liverpool, Belfast, Manchester, Köln, Krakow, Vilnius, Beyrut, St. Petersburg, Kopenhag ve Rotterdam gibi çeşitli destinasyonlara karşılıklı direkt uçuşlar gerçekleştirecek. YOLCU SAYISINDAKİ ARTIŞ Milas-Bodrum Havalimanı, 2023 yılında toplamda 4 milyon 134 bin yolcu ağırladı. 2024 yılının ilk iki ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre 'lük bir artışla 188387 yolcuya hizmet verdi.

TAV Havalimanları’ndan 1,3 milyar euro ciro Haber

TAV Havalimanları’ndan 1,3 milyar euro ciro

TAV Havalimanları, 2023 yılı finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Şirket, önceki yıla göre yüzde 22 artışla 96 milyon yolcuya hizmet vererek, 2023 yılını 1,3 milyar euro ciroyla tamamladı. Yolcu sayısındaki artış ve finansal performansındaki güçlü büyümeyle birlikte TAV, 2025 beklentilerini yukarı yönlü revize etti. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, 2023'ün başarılı bir yıl olduğunu belirterek, "96 milyon yolcuya hizmet sunarak yılı 2022'nin yüzde 22, 2019'un da yüzde 7 üstünde kapadık. Dış hat yolcusundaki güçlü artışın yanı sıra, ana pazarlarımızdan Almanya, Birleşik Krallık, Polonya ve BAE'de de önemli büyüme gördük" dedi. TAV'ın 2023 yılında cirosunu yüzde 22 artırarak 1,3 milyar euroya çıkardığını açıklayan Kaptan, şirketin net karının ise 2022'ye kıyasla yüzde 104 büyüyerek 249 milyon euro olduğunu belirtti. Bu büyümenin, özellikle Medine hisse satışından elde edilen gelir ve enflasyon muhasebesi kaynaklı ertelenmiş vergi geliri etkisiyle oluştuğunu ifade etti. 2023'te gerçekleştirdikleri tahvil ihracına da değinen Kaptan, yatırımcılardan yüksek talep gören tahvile dört kat talep geldiğini ve bu durumun şirketin sahip olduğu bilgi sermayesinin bir sonucu olduğunu vurguladı. 2024 beklentilerine de değinen Serkan Kaptan, şu açıklamalarda bulundu: "2024 yılında hizmet verdiğimiz yolcu sayısının 100 ila 110 milyon arasında, ciromuzun 1,50 milyar ila 1,57 milyar euro arasında, FAVÖK'ümüzün ise 430 ila 490 milyon euro arasında gerçekleşmesini bekliyoruz." TAV Havalimanları'nın yatırım projelerine de değinen Kaptan, Antalya Havalimanı'ndaki yeni terminalin açılmasıyla havalimanının yıllık kapasitesinin 35 milyondan 65 milyon yolcuya çıkacağını ve ticari alan büyüklüğünün de üç katına çıkacağını belirtti. Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki yatırımların 2025 yılında tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Son olarak, karbon salınımını azaltma stratejileri doğrultusunda Ankara, Bodrum ve İzmir'de toplam 18.4 MW gücünde güneş enerjisi santrali kurma başvurularını yaptıklarını ve şirketin 2021'den beri yoğun bir yatırım programına başladığını belirten Kaptan, bu program çerçevesinde 2025'e kadar 1,2 milyar euroluk altyapı yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

TAV'ın 6 havalimanı Skytrax listesine girdi Haber

TAV'ın 6 havalimanı Skytrax listesine girdi

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları tarafından işletilen 6 havalimanı Skytrax tarafından düzenlenen ve yolcu oylarıyla belirlenen "Dünya Havalimanı Ödülleri 2023" listesinde en iyiler arasında yer aldı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV'ın işlettiği Antalya, Almatı, Batum, Medine, Tiflis ve Zagreb havalimanları Skytrax-Dünya Havalimanı Ödülleri listesine girdi. Ödüller, Amsterdam'da düzenlenen ve 130 ülkeden 10 binden fazla sektör temsilcisini buluşturan Passenger Terminal Expo'da (PTE) açıklandı.Antalya Havalimanı, 30-40 milyon yolcuya hizmet veren havalimanları arasında ilk 10'a girerken, Almatı, Orta Asya'nın en iyi ikinci bölgesel havalimanı olarak gösterildi. Medine Havalimanı "En İyi 100 Havalimanı" sıralamasında yer alırken, Orta Doğu'nun en iyi ikinci bölgesel havalimanı seçildi. Tiflis, Batum ve Zagreb havalimanları da Doğu Avrupa bölgesinde ilk 10 içinde yer buldu. - "Ödülleri almaktan dolayı mutluyuz"Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, 8 ülkede 15 havalimanı işlettiklerini, servis şirketleri ile birlikte yolcuların ihtiyaç ve beklentilerine en iyi şekilde yanıt vermek için entegre bir iş modeli uyguladıklarını bildirdi.Kaptan, "Kovid-19 sonrasında talebin hızla döndüğü bir yılda yolcu tercihlerine göre belirlenen bu ödülleri almaktan dolayı mutluyuz. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve paydaşlarımıza teşekkür ederim." açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.