TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#TBMM

İLKHABER-Gazetesi - TBMM haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, TBMM haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir özel defterine mesaj: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyoruz Haber

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir özel defterine mesaj: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutluyoruz

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Anıtkabir Özel Defteri'ne önemli bir mesaj bıraktı. Mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de kuruluşunun, bir bağımsızlık ve kurtuluş manifestosu olduğunu belirterek, milletin bir araya gelerek bir diriliş destanı yazdığını ifade etti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: “Bir bağımsızlık ve kurtuluş manifestosu olan bu kuruluş kararı, milli güçleri aynı çatı altında ve ortak amaç doğrultusunda toplamayı başarmıştı. Bundan 104 yıl önce milletimizi bir araya getirerek, bir diriliş destanı yazdınız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920’de hangi güç koşullar altında kurulduğunu, bugünlerde çok daha iyi idrak ediyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Meclisimizin dünya çapındaki saygın konumuyla kıvanç duyuyoruz. Milletimizden aldığımız emanetle Cumhuriyetimizin ikinci asrının Türkiye Yüzyılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır. Bu heyecan, şevk ve ilhamla milletimizi temsil etmek bizim için büyük bir onur, Cumhuriyetimizin ikinci asrında milli egemenlik ve tam bağımsızlık ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, önce insan ve vatan anlayışıyla demokrasi ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak kararlılıkla yoluna devam edecektir. Günümüzde savaş ve kriz bölgelerinde çocuk olmak ne yazık ki dünyanın en zor yüklerinden biri haline gelmiştir. Dileğimiz, ülkemizdeki ve yeryüzündeki çocukların yüzlerinin gülmesi, gülüşlerinin hiç eksilmemesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, bayram coşkusu ve sevinçlerini paylaşıyor, onların bilinçli, özgüvenli; vatanına ve medeniyetine bağlı bireyler olarak yetişmeleri için her türlü çabayı göstermeye devam ediyoruz. Milli egemenlik temeline dayalı demokrasimizin ve Cumhuriyetin toplumsal barış ve çocuklarımızın geleceğe güvenle bakışı için en büyük güvence olduğunun bilincindeyiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, çocuklarımızın ve milletimizin refahı için nice nice bayramlara erişmeyi temenni ediyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve 1. Meclisimizin fedakar milletvekilleri olmak üzere milli mücadelemizin kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi milletle yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun.”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor Haber

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 104. açılış yıl dönümü kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerle Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Tekin başkanlığındaki bakanlık bürokratları, öğretmen temsilcileri ve öğrencilerden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine geldi. Tekin'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Tekin, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, ebedi istirahatgahınız Anıtkabir'de huzurlarınızda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıl dönümü ve istiklalimiz için verdiğiniz büyük mücadelenin nişanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ve şükranla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 'Hâkimiyet, bila kaydü şart milletindir.' ilkesiyle şekillenen bağımsızlık mücadelemizin yarını, evlatlarımızın omuzlarında yükselmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası, bilimle, kültürle, sanatla ve en önemlisi manevi değerlerle bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Çünkü biliyoruz ki 'dehay-i millimizin inkişaf-ı ancak böyle bir kültür ile temin olunabilir.' Sizden aldığımız ilham ve aziz milletimizden aldığımız kuvvetle, bu cennet vatanı daha da ileriye taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun."

CHP Lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a emekliler için çağrıda bulundu Haber

CHP Lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a emekliler için çağrıda bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a emeklilerle ilgili çağrıda bulunarak, "Erdoğan sana sesleniyorum, son hafta, 'Söz veririm' diyormuşsun, söze karnımız tok. Sana çağrı yapıyorum; hodri meydan. Haftaya pazartesi günü Meclis'i açalım salı günü emekliye zammı yapalım. Samimiysen gel" dedi. Yerel seçimler için çalışmalarına devam eden CHP lideri Özgür Özel, partisinin Giresun'da düzenlediği mitingte konuştu. Fındık üreticisine ÖTV'siz ve KDV'siz mazot verilmesi çağrısı yapan Özel, şunları, "Burası, dünyanın en kaliteli fındığının üretildiği yer. Ancak fındık üreticisinin derdi, tasası bitmiyor. 4 liralık mazot 19 lira olmuştu, 'Güvenin kardeşinize; dolar düşecek, mazot düşecek, enflasyon düşecek, girdi maliyetleri düşecek' diyorlardı. Mazot Burdur'dayken 40 liraydı, Isparta'daydım 41 liraydı, Antalya'da 42 oldu, dün Artvin'de 43'tü, bugün 44 liraya dayandı.Çiftçinin, köylünün artık bıçak kemiğine dayandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletin efendisi dediği köylüler, memleketin en büyük çilesini çekiyorlar. Buna Giresun'dan bir itiraz yükseltmek gerekiyor. 44 lira mazotla tarım olmaz." dedi. Emekli maaşına zam yapması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan CHP Lideri Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü" "Benimle kavga etmek istiyor. Sürekli sataşıyor, hakaretler ediyor, iftiralar atıyor. Ona şunu söyledim; tamam seninle kavga edeceğim ama senin o çok istediğin kibrit siyaseti üzerinden değil, mezhep siyaseti üzerinden de değil, o konudan, bu konudan değil. Seninle emekli için, emekçi için, esnaf için kavga edeceğim. Memlekette zam var, hayat pahalılığı var, yoksulluk var ama beyefendilerin derdi başka. Bizim işimiz, gücümüz; emeklidir, emekçidir, esnaftır, çiftçidir, namusuyla çalışan vergisini veren üreticidir. Emekli için seslendim; hiç duymadı şimdi hazırlık yapıyor. Şimdi de ‘Siz oyu bana verin seçimden sonra emeklinin durumuna bakacağım' diyor. Yok öyle yağma. Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da kameraların önünde sana sesleniyorum, son hafta, 'Söz veririm' diyormuşsun, söze karnımız tok. Sana çağrı yapıyorum; hodri meydan. Haftaya pazartesi günü Meclis'i açalım salı günü emekliye zammı yapalım. Samimiysen gel, hadi gel, bu yüzleri güldürelim. Eğer bu zammı seçimden önce yapacaksan gelip, yapacağız. Öbür türlü zammı yapacağım siz inanın dersen, artık bu insanların boş lafa da tutulmayacak sözlere de karnı tok. Başka tarafa kardeşim, başka tarafa" 

Gürer: Yoksulluk derinleşiyor Haber

Gürer: Yoksulluk derinleşiyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada yoksulluğun derinleştiğini vurguladı. Gürer, "Resmi verilere yansıyan rakamlara göre 4 milyon hane sosyal yardıma muhtaç, yaklaşık 16 milyon insan devlet desteği olmazsa artık yaşamını sürdürmekte sorun yaşıyor" şeklinde ifade etti. GELİR DARALDI, ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer” açlık sınırı 19 bin lira, asgari ücret 17 bin lira; bir de 2 kuruluşu var. Onun yanı sıra, en düşük emekli aylığı 10 bin lira. Alım gücü düşük olduğu için de vatandaş ihtiyacı olan gıdalara erişemiyor. Gittiği zaman çarşıda, markette, pazarda gerçek anlamda talep açacağı ürünlerin fiyatına bakıyor, önünden geçip gidiyor. Çünkü onun geliri o kadar düşmüş ki o ürünü almaya gücü yetmiyor.“dedi.  Gürer, “Ramazan  ayı geliyor; ramazan kolisini gittim, Tarım Kredinin marketinden aldım, 449 lira 90 kuruş ödedim; 2018 yılında 49 liraydı ramazan kolisi, aradaki farkı görmeniz için bu yeterli. Ya, eski ramazanlarda sofraya pastırma gelirdi, güllaç olurdu, yanında zeytini, peyniri, et yemeği bulunurdu ama bugünkü aldıkları ücretlerle insanların böyle bir olanağa ermeleri de kalmadı. 250 gram pidenin fiyatı 15 lira açıklandı, kilosu 60 lira. Fırıncı diyor ki: "Mayası, tuzu, unu, işçiliği arttı, benim maliyetimi kurtarmıyor." Vatandaş da diyor ki: "Ben bu pideyi 15 liradan nasıl alacağım?" 4 kişilik bir aile bu pideyi de ramazanda görmez duruma gelecek” dedi.    EKONOMİK UYGULAMALAR YOKSULLUĞU DERİNLEŞTİRİYOR  CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada sözlerine şöyle devam etti;“Yaratılan ekonomik uygulamaların olumsuzluğu yokluğu, yoksulluğu derinleştiriyor. Bir tarafın eli yağda, balda, bir tarafın yoksulluk içinde. Bakınız, bankalara vatandaşın kredi kartı ve kredi borcu 2 trilyon 849 milyar lira. Bazen ekonomik kriz var denilince bir savunma yapılıyor, deniliyor ki ‘Arabalara bakın, yollarda otomobiller var. Evler şöyle, geçim böyle.’ Borçla insanlar yaşıyor, onların çoğu borçla döngülerini sürdürmeye çalışıyorlar. UYAP üzerinden açılan, icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 21 milyon 502 bin. Yalnızca 1 Ocak ile 23 Şubat arasında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı 1 milyon 397 bin; bu da gösteriyor ki ödeme güçlüğü içine düşen yurttaşların kapısında bir icra var. Tüketici bir yanda gıdaya erişemiyor, bir yanda elindeki avucundaki olanlar da icra yoluyla elden gidiyor. Böylesi bir süreçte sanki hiçbir şey yokmuş gibi pembe tablolar çizerek vatandaşların yaşadığı sorun gösterilmemeye çalışılıyor. Esası şu olmalı: Siyasi iktidar bu sorunu görmeli, bu meclis araştırmalarına destek vermeli, ortaya çıkan tablodan da ders alıp ülkedeki yokluğu, yoksulluğu yenecek uygulamaları geliştirmeli. Artık aileler dağılıyor, gazete haberlerinde görüyorsunuz. Bir hemşehrim ‘Kira sorunu nedeni ile ben annemin evine, eşim de kendi annesinin evine gitti.’ diye anlatıyordu, şimdi neredeyse evler bölünerek oturulur hâle geldi.  Bu kadar derinleşen yoksulluğun çözümüne de Meclis, araştırma önergeleriyle yapacağı araştırmalarla yön ve yol verebilir.”

Sümer: Millet borçtan kafasını kaldıramıyor Haber

Sümer: Millet borçtan kafasını kaldıramıyor

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Vatandaşların her geçen gün aşırı borçlanmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Millet borçtan kafasını kaldıramıyor” dedi Sümer, “Ne yazık ki her hafta açıklanan rakamlarda vatandaşın borcunun katlanarak arttığını görüyoruz. Özellikle yüksek enflasyon ve geliri harcamasına yetmeyen vatandaşlar kredi kartlarıyla harcayarak borçlanmaya devam ediyor. Bankaların vadesinde tahsil edemediği için icra takibine aldığı batık krediler 196,8 milyar Lira” şeklinde konuştu. SÜMER: BATIK TÜKETİCİ KREDİLERİNDE YIL BAŞINDAN BU YANA 6,3 MİLYAR LİRALIK ARTIŞ GÖZLENDİ Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacaklarını 743 milyon Lira daha artarak 51,7 milyar liraya çıkardıklarını dile getiren Sümer, “Batık tüketici kredilerinde yıl başından bu yana 6,3 milyar liralık artış gözlendi” diye konuştu. SÜMER: ALMANYA’DA EMEKLİLERİN MAAŞI 1.700 EURO Orhan Sümer açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Almanya’da emeklilerin maaşı 1.700 Euro. Bizde en düşük emekli maaşı olan 10.000 lira 298 Euro ediyor. Alman maaşıyla 242 kilo kıyma alabiliyor. Bizim emeklilerimiz ise kilosu 400 liradan 25 kilo kıyma alabiliyor. Türkiye’nin yüksek enflasyon sürecine sokulduğu Eylül 2021’de 100 liraya satın alınan bir gıda sepetinin Şubat 2024’teki fiyatı 755 liraya kadar çıktı. Uzaya çıkacağız diyenler ekonomik çöküşte gerçekten Türkiye’yi uzaya çıkardı. Vatandaş kara kışta halk ekmek kuyruklarında titreye titreye ucuz ekmek sırası bekliyor.” SÜMER: İCRA DAİRELERİNDE DERDEST BULUNAN DOSYA SAYISI 23 ŞUBAT İTİBARİYLE 21 MİLYON 502 BİNE YÜKSELDİ 1 Ocak- 23 Şubat 2024 günleri arasında icra dairelerine UYAP üzerinden gelen yeni dosya sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 oranında artarak 1 milyon 397 bin olduğuna dikkat çeken Sümer, şu şekilde konuşmasını noktaladı: “Aynı günlerde 1 milyon 203 bin dosya da ya sonuçlandırıldı ya da işlemden kaldırıldı. Dolayısıyla UYAP üzerinden açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 23 Şubat itibariyle 21 milyon 502 bine yükseldi.”

TBMM, 8. Yargı Paketi içeriği ve maddeleri neler? Haber

TBMM, 8. Yargı Paketi içeriği ve maddeleri neler?

TBMM, 8. Yargı Paketi yeni hafta gündemi, Adalet Komisyonu’nda başlayarak, sağlık alanında düzenlemeleri içeren kanun teklifi ve akabinde, Turist Rehberliği Meslek Kanunu’nda değişiklik görüşülecek. Gündem konusu ile alakalı bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz... TBMM GÜNDEMİ ADALET KOMİSYONU’YLA BAŞLAYACAK TBMM, 8’inci Yargı Paketi’nin görüşmeleri, 20 Şubat’ta Adalet Komisyonu’nda başlayacağı bilgisi verilirken, Adalet Komisyonu’nda Salı günü 8. Yargı Paketi kapsamında görüşülecek konu detayları şu şekilde; 8’inci Yargı Paketi’nin Adalet Komisyonu’ndaki görüşme teklifleri içerisinde, “makul sürede yargılanma hakkının ihlali” ile ilgili görüşmelerin yer alacağı bilgisi verilirken, teklife göre, Anayasa Mahkemesi’nden önce Tazminat Komisyonu’na başvurulacak. Düzenleme kapsamında, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlarına itiraz yolu açılmış olacak. Anayasa Mahkemesi’nin iptal gerekçeleri baz alınarak Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklik kapsamında, terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme fiili ise müstakil suç olarak düzenlenecek. Emekli vatandaşlar tarafından heyecanla beklenen, Emekli bayram ikramiyesine yüzde 50 zam ile ilgili düzenlemeyi içeren teklifinde 8’inci Yargı Paketi’nde yer alacağı bilgisi verildi. Ayrıca Meclis’te Salı ve Çarşamba günleri siyasi partilerin grup toplantılarına yer verilecek. TBMM, YENİ HAFTA GÜNDEMİNDE YER ALACAK DİĞER MADDELER NELER? TBMM, Genel Kurulu’nda bu hafta, sağlık alanında düzenlemelerin yer aldığı teklifin görüşmeleri devam edeceği bilgisi verilirken, sağlık alanında düzenlemeleri içeren, 14 maddesi dahilinde, kabul edilen teklif içerisinde, sözleşmeli sağlık personeli sayısı 27 binden 36 bine yükseltilmesi, yan dal uzmanlığını teşvik etmek adına tavan ücret artırılması ve normal doğumun özendirilmesi adına ebelerin görev tanımının güncellenmesi yer alacak. TBMM, gündeminde “Turist Rehberliği Meslek Kanunu” teklif görüşmelerine yer verilecek. Söz konusu değişiklik kapsamında, öngören teklifin bu hafta Meclis Genel Kurul’da ele alınması  bekleniyor. Ayrıca, sanat tarihi ve arkeoloji mezunlarının turist rehberi olmalarının kolaylaştırılması adına görüşmeler yapılacak.

2 Şubat Resmi Gazete Kararları Haber

2 Şubat Resmi Gazete Kararları

2 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 2 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında neler var? HSK üyeliğine yapılan seçim, afet yeniden imar fonu, vergi usul kanunu, EPDK kararı, AYM kararları ve ilanlar… Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi yayın organıdır. Resmi Gazete’de, yasama, yürütme ve yargı organlarının aldığı kararlar, yönetmelikler, tebliğler, kurul kararları, anayasa mahkemesi kararları ve ilanlar yayımlanır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Hâkimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine yapılan seçim, afet yeniden imar fonu, vergi usul kanunu, enerji piyasası düzenleme kurulu kararı, anayasa mahkemesi kararları ve çeşitli ilanlar yer almaktadır. YASAMA BÖLÜMÜ TBMM KARARI 1403 Hâkimler ve Savcılar Kurulu Üyeliğine Yapılan Seçime Dair Karar: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Hâkimler ve Savcılar Kurulu üyeliğine aday gösterilen 14 kişiyi oylamaya sunmuş ve 7 kişiyi HSK üyesi olarak seçmiştir. Seçilen isimler şunlardır: Ahmet Berberoğlu, Ayşe Neşe Gül, Burhan Özdemir, Cengiz Aydın, Mehmet Akif Ekinci, Mustafa Kemal Özçelik ve Zehra Ayla Perktaş. YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ YÖNETMELİK Afet Yeniden İmar Fonunun Yapısı ve İşleyişi Hakkında Yönetmelik: Bu yönetmelik, afetler nedeniyle zarar gören veya risk altında olan yapıların yeniden imar edilmesi için oluşturulan Afet Yeniden İmar Fonunun yapısı, işleyişi, gelir ve giderleri, denetimi ve diğer hususları düzenlemektedir. Yönetmelik, afet bölgesi ilan edilen yerlerde, afetzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi, afet riski taşıyan yapıların dönüştürülmesi, afetlere karşı dayanıklı ve güvenli yapıların inşa edilmesi amacıyla fonun nasıl kullanılacağını belirlemektedir. TEBLİĞ Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 559): Bu tebliğ, Vergi Usul Kanunu’nun 298. maddesi uyarınca, 2024 yılı için uygulanacak yeniden değerleme oranını açıklamaktadır. Buna göre, 2024 yılı için yeniden değerleme oranı %22,58 olarak belirlenmiştir. Bu oran, Vergi Usul Kanunu’nda yer alan bazı değerlerin, maktu had ve tutarların, ceza ve gecikme faizlerinin belirlenmesinde kullanılacaktır. KURUL KARARI Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 01/02/2024 Tarihli ve 12404 Sayılı Kararı: Bu karar, elektrik piyasasında faaliyet gösteren lisans sahibi tüzel kişilere, 2024 yılı için uygulanacak elektrik dağıtım ve perakende satış hizmet bedellerini belirlemektedir. Karar, elektrik dağıtım bölgelerine göre farklılaşan hizmet bedellerini, tüketici gruplarına göre ayrıntılı olarak göstermektedir. YARGI BÖLÜMÜ ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI Anayasa Mahkemesinin 30/11/2023 Tarihli ve E: 2022/90, K: 2023/201 Sayılı Kararı: Bu karar, Anayasa’nın 148. maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davaya ilişkindir. Anayasa Mahkemesi, dava konusu hükümlerin, Anayasa’nın 104. ve 106. maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar vermiştir. Anayasa Mahkemesinin 30/11/2023 Tarihli ve E: 2023/106, K: 2023/205 Sayılı Kararı: Bu karar, Anayasa’nın 148. maddesi uyarınca, Türkiye Barolar Birliği’nin, Avukatlık Kanunu’nun Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davaya ilişkindir. Anayasa Mahkemesi, dava konusu hükümlerin, Anayasa’nın 2., 10., 36., 68. ve 135. maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar vermiştir. Anayasa Mahkemesinin 20/9/2023 Tarihli ve 2018/13643 Başvuru Numaralı Kararı: Bu karar, Anayasa’nın 148. maddesi uyarınca, bir başvurucunun, hakkında verilen tutuklama kararının, Anayasa’nın 19. maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkına aykırı olduğu iddiasıyla yaptığı bireysel başvuruya ilişkindir. Anayasa Mahkemesi, başvurucunun tutuklanmasına gerekçe gösterilen delillerin, makul şüphe oluşturmadığı, tutuklamanın orantısız ve zorunlu olmadığı, tutuklama süresinin makul olmadığı ve tutukluluğun incelenmesinde etkili bir yargı denetimi yapılmadığı gerekçeleriyle, başvurucunun kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar vermiştir. Anayasa Mahkemesinin 20/9/2023 Tarihli ve 2019/21704 Başvuru Numaralı Kararı: Bu karar, Anayasa’nın 148. maddesi uyarınca, bir başvurucunun, hakkında verilen beraat kararının, Anayasa’nın 38. maddesinde güvence altına alınan masumiyet karinesi hakkına aykırı olduğu iddiasıyla yaptığı bireysel başvuruya ilişkindir. Anayasa Mahkemesi, başvurucunun beraat kararının gerekçesinde, suçun işlendiğine dair şüphelerin ortadan kalkmadığı, ancak bu şüphelerin sanığın aleyhine yorumlanamayacağı ifadelerinin yer aldığı, bu ifadelerin, başvurucunun masumiyet karinesine zarar verdiği gerekçesiyle, başvurucunun masumiyet karinesi hakkının ihlal edildiğine karar vermiştir. İLÂN BÖLÜMÜ a - Yargı İlânları Bu bölümde, yargı mercilerince verilen ilanlar yer almaktadır. Bu ilanlar, tebligat, haciz, iflas, miras, vasiyet, tescil, tasfiye, ihale, dava açma, davet, ihtar, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, icra takibi, konkordato, konkordato mühleti, konkordato projesi, konkordato kesin mühleti, konkordato tasdiki, konkordato feshi, konkordato iptali, konkordato sona ermesi gibi konuları içermektedir. b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları Bu bölümde, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan artırma, eksiltme ve ihale ilanları yer almaktadır. Bu ilanlar, mal ve hizmet alımı, yapım işleri, arsa satışı, kiralama, devir, irtifak hakkı, işletme hakkı, taşınmaz tahsisi, taşınmaz tahliyesi, taşınmaz değer tespiti, taşınmaz satışı, taşınmaz alımı, taşınmaz devri, taşınmaz kiralanması, taşınmaz bağışlanması, taşınmaz trampası, taşınmaz ipotek edilmesi, taşınmaz rehin edilmesi gibi konuları içermektedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.