TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Vestel

İLKHABER-Gazetesi - Vestel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Vestel haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Vestel Elektronik'e Hollanda mahkemesinden 22.5 milyar tl tazminat Haber

Vestel Elektronik'e Hollanda mahkemesinden 22.5 milyar tl tazminat

Türkiye'nin önde gelen elektronik şirketlerinden Vestel Elektronik, Hollanda'da görülen tazminat davasında önemli bir başarı elde etti. Mahkeme, Vestel Elektronik lehine 684.4 milyon euro tazminat ödenmesine karar verdi. Bu miktar, yaklaşık olarak 22.5 milyar Türk Lirası'na denk gelmektedir. Vestel Elektronik'in şu anki piyasa değeri 22 milyar lira seviyelerinde bulunuyor. Şirketin sermayesi 335.4 milyon lira, özsermayesi ise 13.9 milyon lira düzeyindedir. Davanın kesinleşmesi durumunda, şirketin kasasına, toplam piyasa değeri kadar bir para girişi olacak. Ancak mahkemenin kararı, Vestel'in açtığı davada talep ettiği toplam tutarın sadece bir kısmını kapsıyor. Vestel'in asıl talebi, 2 milyar 53 milyon 200 bin euroydı. Mahkeme, bu miktarın sadece 684.4 milyon euro olan kısmının şirkete ödenmesine hükmetti. Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı henüz kesinleşmemiş durumda, bu nedenle dava tarafları, karara itiraz etme hakkına sahiptir. Vestel Elektronik, mahkemenin kararında yer almayan ve yaklaşık olarak 1.4 milyar euroya denk gelen kısmı da almak için itirazda bulunacak. Vestel'den KAP'a yapılan açıklama şöyle: "Özel Durumlar Tebliği madde 17'de düzenlenen haber ve söylentilerin doğrulanması yükümlülüğü kapsamında, bir kısım mecralarda çıkan haberlere istinaden, aşağıda yer alan açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür: Şirketimiz Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Vestel), 0 bağlı ortaklığımız Vestel Ticaret A.Ş. ve Vestel'in ilgili yurt dışı iştiraklerinin (Vestel Holland B.V., Vestel CIS Ltd., Vestel Trade Ltd., Vestel Electronica S.R.L., Vestel France S.A.S., Vestel Holland B.V. Sucursal En Espana, Vestel Holland B.V. Germany Branch Office ve Vestel Holland B.V. UK Branch Office) davacı sıfatıyla; Samsung, LG grubu şirketleri, Technicolr S.A., TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketlerinin ise davalı sıfatıyla taraf olduğu, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde görülen rekabet hukuku kaynaklı toplam 2.053.200.000 EUR tutarlı tazminat davasında, davanın kısmen kabulüne, kısmen reddine karar verilmiştir. Anılan karar uyarınca, davada iki davalının (TTD International S.A.S ve TDP SP. Z.O.O.) lehimize 684.400.000 EUR tutarında tazminat ödemesine hükmedilmiş; diğer davalılar yönünden ise, dava reddedilmiştir. Hollanda ilk derece mahkemesinin kararı ve kararda belirtilen tutarlar henüz kesinleşmemiş olup, dava taraflarının karara itiraz hakları mevcuttur. Şirketimizce kararın aleyhe hükmedilen kısmıyla ilgili itiraz hakkımız yasal süresi içerisinde kullanılacaktır."

"Açık Mutfak", Vestel Müşteri Hizmetleri'ne ödül getirdi Haber

"Açık Mutfak", Vestel Müşteri Hizmetleri'ne ödül getirdi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vestel Müşteri Hizmetleri, sürdürülebilir gelecek için iş dünyasının ekonomik, çevresel ve sosyal etki yaratan projelerini ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde "Çalışan Katılımı" kategorisinde ödül aldı. Vestel Müşteri Hizmetleri, her yıl 16 farklı kategoride dağıtılan ve bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen ödüllerde, multidisipliner inovasyon ekibi "Açık Mutfak"la ödüle layık görüldü. Açık Mutfak ekibi, Vestel Müşteri Hizmetleri'nde inovasyon, yenilenme ve yaratıcılık kültürünü desteklemek, fikir üretilen ortamlar tasarlamak, moderasyon ve kolaylaştırıcılık ile tüm fikir üretme süreçlerini güçlendirmek, metotlar ile geliştirmek ve yaygınlaştırmak, projelerin sonuç odaklı ve çevik şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla 2017'de kurulmuştu. Her yıl 12 ila 15 kişiden oluşan yeni bir ekiple çalışmalarını yürüten Açık Mutfak ekibi, üst yönetimle yapılan değerlendirme sonucunda oluşturuldu. Açık Mutfak ekibi, vizyoner, yenilikçi, iletişim gücü yüksek, organizasyon yönetimine ve takım çalışmasına yatkın, multifonksiyonel kişiler arasından seçiliyor. Kurulduğu günden bu yana pek çok çalıştay ve fikir yarışması düzenleyen Açık Mutfak Ekibi, 2022'de "TİK TAK" projesi ile 900 yenilikçi fikir geliştirdi, 2023'ün ilk yarısında ise 575 yenilikçi fikir ortaya çıkarttı. 2023'te Açık Mutfak faaliyetleriyle üretilen fikir sayısı Vestel Müşteri Hizmetleri'nde üretilen tüm fikirlerin yüzde 57'sini oluşturuyor. Vestel Müşteri Hizmetleri, Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde daha önce 2019'da da "Fikirler Fora" fikir üretim platformu ile yine "Çalışan Katılımı" kategorisinde ödül almıştı.

Vestel ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden kadına şiddete karşı iş birliği Haber

Vestel ve Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'nden kadına şiddete karşı iş birliği

İSTANBUL (AA) - Vestel, Kadın Destek Uygulaması'nın (KADES) yaygınlaştırılması konusunda Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliğine giderek, kadın çalışanlarının toplumdaki güvenliklerine dikkati çekti.Vestel'den yapılan açıklamaya göre, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesi ile kadın istihdamını güçlendiren uygulamalara imza atan, kadın sporunu destekleyen Vestel, kadın çalışanlarının güvenliği konusunda da önemli bir iş birliğine imza attı.Hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini benimseyen Vestel, KADES uygulamasını Manisa Vestel City'deki kadın çalışanlarına tanıttı. Vestel bu kapsamda, insan kaynakları departmanı liderliğinde KADES uygulaması hakkında kadın çalışanlarını SMS ile bilgilendirdi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de bu tanıtımda hazır bulundu.- "Kadına El Kalkamaz"Vestel City'de gerçekleşen KADES tanıtımında fabrika çalışanları "Kadına El Kalkamaz" broşürleriyle destekte bulundu. Sadece kadınların değil erkek çalışanların da bilgilendirildiği toplantıda KADES uygulaması detaylı bir şekilde anlatıldı.Kadınların acil durumlarda yardım çağırmalarını kolaylaştıran KADES uygulaması, akıllı telefonlara indirilebiliyor. Uygulamada yer alan acil butonuna basılması halinde, polis ekiplerine anında konum bilgisi gönderiliyor ve kadının yardıma ihtiyacı olduğunu bildiriliyor.

Stevie Ödülleri'nden Vestel'e 3 ödül Haber

Stevie Ödülleri'nden Vestel'e 3 ödül

İSTANBUL (AA) - Vestel, dünyanın en prestijli iş ödüllerinden biri olarak gösterilen Stevie Ödülleri'nde 1 altın ve 2 bronz madalya kazandı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin teknoloji devi Vestel, Stevie İş Ödülleri'nde müşteri hizmetleri alanlarında bir altın, iki bronz madalya olmak üzere 3 ödülün sahibi oldu. Vestel Müşteri Hizmetleri "Beyaz Eşya Analitiği" projesiyle altın ödül, "Beyaz Eşya Ürünlere Yazılım Yükleme: Veslink" ve "Sinyal Yok" projeleriyle bronz ödüle layık görüldü.Vestel'in altın madalya kazandığı "Beyaz Eşya Analitiği" projesi, IOT ürünlerden gelen verileri analiz ederek müşterilere bakım önerileri sunarken, ürün ömrü ve servis maliyetini azaltıyor. Ayrıca, proaktif hizmetler sayesinde müşteri memnuniyeti artırılırken, ürün tasarım süreçlerine bölgesel girdi sağlanıyor. "Beyaz Eşya Analitiği" projesiyle toplanan veriler, müşteri hizmetleri için iş değeri oluşturuyor.Vestel'in bronz ödüle layık görülen "Beyaz Eşya Ürünlere Yazılım Yükleme: Veslink" projesi de Vestel'in üretmiş olduğu beyaz eşya ürünlerinde yazılım kaynaklı elektronik kart arızalarına yedek parça değiştirmeden yazılım güncelleyerek çözüm sunuyor. Ayrıca, Veslink projesi, donanım olarak aynı yazılımı farklı olan yedek parça kodlarını tekilleştirip kart ortaklaştırma sürecini devreye alarak teknolojiyle bütünleşen yenilikçi, daha hızlı ve daha verimli hizmetler sunuyor.Vestel'in bronz ödüle layık görülen diğer "Sinyal Yok" projesi ise televizyonlarda karşılaşılan sinyal yok arızalarının tespitini kolaylaştırıp ürün ve kart değişiminin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu proje sayesinde Vestel müşterileri, hiç zahmete girmeden televizyonun arka kapağını dahi açmadan anakartın voltaj testi ile altyapı uydu kablosunun testini gerçekleştirebiliyor.

Vestel, sürdürülebilir geleceğin teknolojilerini CES Fuarı’nda tanıttı Haber

Vestel, sürdürülebilir geleceğin teknolojilerini CES Fuarı’nda tanıttı

İSTANBUL (AA) - Vestel, Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından CES’e katıldı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vestel, Las Vegas’ta CES Fuarı’nda 350 metrekarelik standında sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunan ve hayatı kolaylaştıran teknolojilerini dünya pazarlarına tanıttı. Dünyanın önde gelen teknoloji markalarının yer aldığı fuarda Vestel’in e-mobilite vizyonu, her ölçekte elektronik üretim hizmeti sunduğu otomotiv uygulamaları, herkes için akıllı hayat perspektifi, sektöre öncülük ettiği elektrikli araç şarj çözümleri ve hayatı kolaylaştıran ürünleri büyük ilgi gördü. Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Üst Yöneticisi (CEO) Turan Erdoğan, CES gibi dünyanın teknoloji devlerini buluşturan bir fuarda Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Vestel olarak, deneyimimiz, vizyonumuz, entelektüel gücümüz ve teknolojik yetkinliklerimizle küresel bir oyuncu olarak varlığımızı pekiştirmeye; sürdürülebilir karlılığa, verimliliğe ve tasarrufa odaklanarak daha iyi ve yaşanabilir bir dünyaya daha fazla katkı sunmaya devam ediyoruz. Küresel bir teknoloji şirketi olma vizyonumuzu, HCA gibi platformlar ve CES gibi dünya genelinde teknolojiye yön veren organizasyonlar ile güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.- "Akıllı şehir ve akıllı ev sistemleriyle pazardaki güçlü oyunculardan biriyiz"Vestel’in nesnelerin interneti konusundaki etki alanını ürün, dijital hizmet, iş birlikleri ve organizasyon katılımları ile genişletmeye devam ettiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:"Yapay zeka yazılımları ve IoT konusundaki yetkinliklerimizle geliştirdiğimiz akıllı şehir ve akıllı ev sistemleriyle pazardaki güçlü oyunculardan biri olarak IoT alanında standartların oluşması için de sorumluluk almayı sürdürüyoruz. Bu yolculukta HCA yönetim kurulu üyeliğimiz bize önemli katkılar sağlıyor. Birlikte çalışabilirlik, akıllı ve bağlantılı bir yaşam deneyiminin temel değerlerinden biridir. Bu nedenle diğer şirketlerle iş birliği yapıyor ve IFTTT ekosisteminde senaryolar hayata geçiriyoruz. Ayrıca, uzun ömürlü ev aletleri sektöründe lider diğer markalarla birlikte çalışabilirlik ve enerji tasarrufu çözümleri sunmak için Home Connectivity Alliance Yönetim Kurulu'na katıldık. Herkes için daha akıllı yaşam perspektifiyle tüketicilerimize ve iş ortaklarımıza benzersiz deneyimler yaşatmaya devam edeceğiz."Erdoğan, akıllı hayat deneyimi sunan Veezy uygulamasını HCA ekosistemine entegre etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.Her akıllı ürün ve dijital hizmeti, son kullanıcılara kusursuz bir akıllı ev deneyimi sunmak için geliştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Akıllı televizyonlarla başlayan yolculuğumuzda şimdi akıllı beyaz eşyalar ve onlara eşlik eden dijital hizmetleri de en son teknolojiyle sunuyoruz. Ayrıca, birinci önceliğimiz olan siber güvenlik konusunda sektör lideri girişimlere ve gelişmelere yakın olmak için de Connectivity Standards Alliance'a (CSA) katıldık. Bağlantılı cihazlar tüketiciler için yeni bir olasılıklar dünyasının kapılarını açıyor. Sürdürülebilirlik farkındalıkla başlıyor. Bu bakış açısıyla bağlantılı cihazlarla tüketicilere daha önce hiç olmadığı kadar enerji ve su tüketimi iç görülerini sunabiliyoruz. Ayrıca enerji tasarrufuna katkıda bulunan uzun ömürlü ürünlere odaklanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.- Kişiye özel batarya çözümleriCES Fuarı’nda son teknoloji ürünlerini gözler önüne seren Vestel, yedek akü tasarımını, çeşitli tiplerde e-bisiklet akülerini ve akü şarj cihazı çözümlerini sergiledi. Kişiye özel batarya çözümleri sunan Vestel, AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği tıbbi cihazlar, ev aletleri, elektrikli araçlar ve telekom endüstrisi için Li-Ion batarya paketleri sunuyor. Vestel, mobilitenin büyümesi için kritik öneme sahip olan yüksek kaliteli e-bisiklet akülerine yönelik artan talebi karşılamak için de bisiklet endüstrisindeki iş ortaklarına EN50604-1 sertifikalı üst düzey akü çözümleri geliştiriyor.Enerji Depolama Sistemleri pazarına da giren Vestel, telekomünikasyon sektöründe kullanılan lityum iyon yedek depolama bataryalarının seri üretimine 2023'te başlayacak. Zorlu sıcaklıklarda çalışabilmesi için akıllı bir ısıtıcı ile tasarlanan ürün, daha kolay servis için uzaktan kumandanın yanı sıra hırsızlık önleyici GPRS modülü ile birlikte geliyor.- Araç içi eğlence ve bilgi ekranlarını bir araya getiriyorVestel, CES'te 2 araç içi ekran çözümünü ve elektronik üretim hizmetlerini de sergiledi. Vestel'in tüm araç içi ekran çözümleri, müşterilerin ihtiyaçlarına göre farklı uygulama ve yazılım çözümleriyle kullanıcılara sunulabiliyor.Araç içi ekran çözümleri, telematik, elektronik kontrol üniteleri tasarlayıp üretebiliyor ve çeşitli uygulamalar için elektronik üretim hizmetleri sunuyor. Bu ürünlerde tüm mekanik ve elektronik bileşenleri, gerekli yazılım çözümleri ve ekranlarda kullanılan arayüzlerin tasarımları Vestel mühendisleri tarafından yapılıyor. Hem sürücüler hem de yolcular için en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak amacıyla kullanıcılara daha geniş bir ekran deneyimi sunan ilk kokpit çözümünü sunan Vestel, araç içi eğlence ve bilgi ekranlarını bir araya getiriyor.Kullanıcılar araç içi ekranlardan Veezy ile evdeki klimayı çalıştırabiliyor, en yakın elektrik şarj istasyonunun nerede olduğunu kontrol edebiliyor. Vestel, ikinci kokpit çözümünde ise dijital cluster ve bilgi-eğlence ekranı ile birleştirilmiş 3D Artırılmış gerçeklik HUD sistemini sunuyor.- En iyi pişirme deneyimiVestel, CES’te sergilediği Be A Chef dijital servisi ile de kullanıcılara ünlü şefler tarafından hazırlanan tarifler ve ipuçları ile şef gibi yemek yapma fırsatı sunuyor. Be A Chef'in arkasında çalışan adım adım pişirme algoritması sayesinde tüketicilere şeflerin mutfaklarında kullandıkları pişirme teknikleri sunularak en iyi pişirme deneyimi yaşatılıyor.Vestel’in bağlantılı ürünleri, tüketicileri manuel olarak kontrol edilen fiziksel ürünleri kullanmanın sınırlamalarına bağlamadan yeni olasılıklar dünyasının kapılarını aralıyor. Yıkayıcı grubu akıllı ürünler için "İndir ve Kullan" dijital hizmeti ile son kullanıcılara ürün kontrol panelinde verilenlerden daha fazla programa erişim imkanı sunan Vestel, akıllı çamaşır makinesi ve akıllı çamaşır kurutma makinesi After Wash dijital servisleri ile de son kullanıcılar için birbirine bağlanabilirliğin keyfini yaşatıyor. Kullanıcılar, çamaşır makinesi programı bittikten sonra, VeeZy uygulaması ile o yük için en uygun çamaşır kurutma makinesi programını görebiliyor.Verilen bilgiye göre, Vestel, dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ile de imzaladığı lisans anlaşmalarıyla EVC ürünlerini 158 ülkeye ulaştırıyor. UL sertifikalı Vestel EVC04 serisi, OCPP aracılığıyla tüm uzaktan yönetim işlevlerine uyacak şekilde LTE, Wi-Fi, Ethernet ve RS485 dahil olmak üzere en iyi bağlantı seçenekleri sunuyor. Ayarlanabilir güç kontrolü, kurulum sahasında özelleştirilmiş güç ayarını desteklemek için esneklik sağlıyor. Üründeki Dinamik Yük Yönetimi ise elektrik şebekesinin güç sapmalarını dengelemeye yardımcı oluyor ve sürekli olarak sorunsuz ve kesintisiz şarj sağlıyor. Vestel EVC05 serisi, ayarlanabilir çift 22 kW gücü ile Ethernet, RS485, Wi-Fi, LTE gibi farklı bağlantı özellikleri sunuyor. MCB ve RCCB gibi tüm koruma cihazlarını içeren yere monteli ürün ile kullanıcılar OCPP ara yüzü üzerinden şarj istasyonu yönetim sistemine bağlanabiliyor. Vestel bu ürünüyle kamuya açık alanlarda son kullanıcıya AC şarj hizmeti veriyor.Profesyonel çift soketli AC serisi, küçük ve orta ölçekli işletmeler için geleceğe dönük ve bakımı kolay çözümler sunuyor. EVC10, tek bir elektrikli aracın 22kW ile şarj edilmesini sağlıyor. Eşzamanlı şarj için her bir soket 11 kW güç çıkışı sağlarken, Avrupa Tip 2 konnektör kullanılabiliyor. EVC10, daha ince 7,1 inç ekranıyla daha kompakt, duvara monte bir tasarımla sunuluyor.Vestel EVC06 kompakt DC şarj cihazı, 60 kW maksimum gücü ve konfigüre edilebilir kablo özelliği ile hızlı şarj hizmeti sunuyor. Şehir uygulamaları için ideal olan EVC06, daha küçük boyutları ile Wi-Fi ve LTE gibi bağlantı özelliklerine sahip. EVC06, OCPP arayüzü üzerinden tüm uzaktan kumanda sistemleri ile de yönetilebiliyor.

Vestel'den İstanbul'a 3 yeni mağaza Haber

Vestel'den İstanbul'a 3 yeni mağaza

İSTANBUL (AA) - Vestel, İstanbul’da 3 yeni mağaza daha açtı.Şirket açıklamasına göre, yaygın mağaza ağı ile Türkiye'nin 81 ilinde tüketicisine ulaşan Vestel, yeni mağaza açılışları ile büyümesini sürdürüyor. Yeni açılan mağazalarla birlikte Vestel, Türkiye genelinde 150 ekspres mağazaya ulaştı. Tüketicilerin istediği ürünü anında bulma, ürün ve fiyat karşılaştırma, aynı gün teslimat gibi hayatı kolaylaştıran hizmetler sunan Vestel Ekspres mağazaları fiziki alışveriş ile dijital deneyimi birleştiriyor.Eyüp-Kemerburgaz, Sarıyer-İstinye ve Kağıthane-Hamidiye'de yeni açılan Vestel Ekspres mağazalarında açılışa özel tüm ürünlerde yüzde 10 indirim uygulanırken, tüketiciler Vestel'in kasım ayına özel kampanyalarından da faydalanabilecek.Kağıthane-Hamidiye Ekspres mağazasında ise tüm kampanyalara ek olarak, 21 Kasım'da tüm ürünlerde yüzde 20 indirim geçerli olacak. Vestel, aynı zamanda açılış öncesi dağıtılacak anahtarlarla çeşitli ürün gruplarından birçok hediyenin yanı sıra yüzde 30 indirim yakalama fırsatı da sunacak. Müzik ve DJ performansının olacağı açılışta ikramlar da sunulacak.Vestel'in tüm ürün gruplarının teşhir edildiği 55 metrekarelik Vestel Ekspres'lerde tüketiciler satışların büyük kısmının yapıldığı dijital ekranlardan tüm ürünlerin özelliklerine ve karşılaştırmalarına ulaşabiliyor. Vestel Ekspres mağazaları, müşteriye istediği ürünü anında bulma ve hızlı karşılaştırma imkanı tanıyor. Ayrıca Vestel Ekspres sayesinde müşteriler aynı gün teslimat ve montaj hizmetine ulaşıyor.Yeni mağaza adres bilgileri şu şekilde:"Eyüp Kemerburgaz Ekspres: Mimar Sinan Mah. Abdülhamit Han Cad. No: 60/A Eyüpsultan/İstanbul. Sarıyer İstinye Ekspres: İstinye Mah. Çayır Cad. No 28 B Sarıyer/İstanbul. Kağıthane Hamidiye Ekspres: Hamidiye Mah. Girne Cad. No:39 B Kağıthane/İstanbul."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.