TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#yatırımcı

İLKHABER-Gazetesi - yatırımcı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, yatırımcı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Antalya'da 9 ayda 666 yabancı ortaklı şirket kuruldu Haber

Antalya'da 9 ayda 666 yabancı ortaklı şirket kuruldu

Ziyaretçi sayısında, en fazla turistin ağırlandığı 2019'u aşan kent, son yıllarda bilişim, tarım, emlak ve inşaat gibi alanlarda yatırım yapan yabancıların da gözdesi haline geldi. Küresel salgın ve Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası yabancıların yoğun ilgi gösterdiği kentte, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına (ATSO) kayıtlı yabancı ortaklı şirket sayısı da arttı. Antalya'da geçen yıl 5 bin 695 olan yabancı sermayeli şirket sayısı, bu sene 9 ayda 6 bin 108'e yükseldi. - En çok Ruslar şirket kurdu ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, AA muhabirine, kentte turizmin dışında tarım, sanayi ve ticarette de önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Odaya kayıtlı 35 bin faal firma bulunduğunu belirten Bahar, bunun 6 bin 108'inin yabancı ortaklı şirket olduğunu kaydetti. Geçen yıla göre yabancı ortaklı şirket sayısının arttığına işaret eden Bahar, "En çok yabancı ortaklı şirket kurulan illerden birisi haline geldik, İstanbul'dan sonra ikinci sıradayız. 1224 şirket ile Rusya ilk sırada yer alıyor. Rusya'yı 751 ile Almanya, 676 ile İran ve 302 ile Azerbaycan takip ediyor. Listenin 5'inci sırasında ise 270 şirket ile Ukrayna bulunuyor." diye konuştu. - "Yatırımların daha da artacağını öngörüyoruz" Yılın 9 ayında 666 yeni yabancı ortaklı şirket kurulduğunu belirten Bahar, daha önce kurulan 253 şirketin ise faaliyetine ara verdiğini bildirdi. Hemen hemen her sektörde yabancı ortaklı şirket görmeye başladıklarını anlatan Bahar, "Yabancıların daha çok ilgi gösterdiği şirket iştigallerin başında bilişim, tarım, emlak ve inşaat geliyor." dedi. Yatırımların ekonomi politikalarında önemli yer tuttuğunu vurgulayan Bahar, "Yabancılar fiyat istikrarının olduğu bir ortam görmek istiyor. Bu açıdan Türkiye'ye ve Antalya'ya ilginin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Yatırımların daha da artacağını öngörüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Gram altında hareketlilik sürüyor Haber

Gram altında hareketlilik sürüyor

Ahmet Akdeniz ADANA (İLKHABER)-Son günlerde gram altında inişli çıkışlı tablo devam ediyor. 1647 TL seviyesine kadar düşen gram altın gün ortasından sonra ise artışa geçmeye başladı. Yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altında son haftalarda ciddi bir düşüş yaşanda 1715 TL seviyelerine kadar çıkan gram altında son günlerde aşağı yönlü bir eğilim başladı. 1647 TL seviyelerine kadar düşen gram altında tekrar ileri yönlü hareketlenme başladı. Gün ortasından sonra 1655 TL seviyelerine çıkan gram altında yükseliş devam ediyor. ABD Merkez Bankası ( FED) Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 25-26 Temmuz'da düzenlenen toplantısına ilişkin tutanaklarda, enflasyonun hala Banka'nın uzun vadeli hedefinin oldukça üzerinde olduğuna işaret edilmesi dikkati çekti. Analistler, tutanaklardaki sinyaller dikkate alındığında Fed'in henüz enflasyonla mücadelesinde sona gelinmediğinin hissedildiğini aktararak, son dönemde açıklanan verilerin de ekonomik aktivitenin güçlü kalmaya devam ettiğini işaret etmesiyle piyasalarda risk algısının arttığını vurguladı.  Analistler, tutanakların ardından doların küresel piyasalarda değer kazandığını belirterek, altının ons fiyatının da 15 Mart'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1.885 doları test ettiğini söyledi. Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi, haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve CB öncü göstergeler endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların direnç, 1.885 doların destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

Yatırımcıdan gelen taleple Antalya'da ikinci serbest bölge açılacak Haber

Yatırımcıdan gelen taleple Antalya'da ikinci serbest bölge açılacak

ANTALYA (AA) - HATİCE ÖZDEMİR TOSUN - Antalya'da yerli ve yabancı çok sayıda firmanın faaliyet gösterdiği serbest bölgenin yeni yatırımcıların taleplerine karşılık veremez duruma gelmesi, kentte ikinci bir serbest bölgenin kurulması çalışmalarını hızlandırdı.Elektronikten medikale, tekstilden tarım sektörüne kadar 30'u yabancı sermayeli 88 firmanın bulunduğu Antalya Serbest Bölge'de, ihracata yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.Almanya, Hollanda ağırlıklı olmak üzere ABD, İtalya, İsviçre ortaklı firmaların yer aldığı bölgede, yat sektörü önemli bir potansiyel oluşturuyor. Özellikle bölgede geçen yıl hizmete giren 560 ton taşıma kapasiteli vinç, Antalya'nın Akdeniz çanağında en çok tercih edilen tersanelerden biri olmasını sağladı.İtalya'dan İngiltere'ye, ABD'den Rusya'ya ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar dünyanın birçok yerinden lüks yat siparişinin artması, başta yat olmak üzere diğer sektörlerde de yatırımcı taleplerini hareketlendirdi.- Bölge, geçen yılı 1 milyar 129 milyon dolarlık ticaret hacmi ile kapattıAntalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, AA muhabirine, bölge olarak ülke ekonomisine üretim, istihdam ve ihracatta önemli katkılar sağlamaya devam ettiklerini söyledi.Verimli bir yıl geçirdiklerini belirten Gürses, "2021'de 996 milyon dolar olan ticaret hacmimiz, 2022'de 1 milyar 129 milyon dolara ulaştı. Yüzde 13'lük bir artış gerçekleşti. Bu artış ağırlıklı olarak bölgemizdeki yat, medikal, elektrik ve elektronik sektörlerinde kaydedildi." dedi.Geçen yıl 87 yatın tamamlanarak sahiplerine teslim edildiğini anlatan Gürses, özellikle yat ve elektronik sektörlerinin hızlı büyüme kaydettiğini vurguladı.İstihdamda da ciddi artış yaşandığını aktaran Gürses, 2021'de 5 bin 750 kişinin çalıştığı bölgenin, geçen yıl 6 bin 500 kişiye istihdam sağladığını bildirdi.- İkinci serbest bölge talebiAntalya Serbest Bölge'ye yurt içinden ve yurt dışından çok ciddi talep olduğunu dile getiren Gürses, yer bulma noktasında sıkıntı yaşandığını kaydetti.Yatırımcıların önünü açmak için önemli yatırımlar yaptıklarını, bunun da bölgeyi cazip hale getirdiğini ifade eden Gürses, şunları söyledi:"Gerek altyapı hizmetleri gerekse kentin coğrafi konumu yat sektörü başta olmak üzere yerli ve yabancı yatırımcıları bölgemize çekiyor. Neredeyse her hafta 2-3 yeni yatırımcı ile görüşme halindeyiz. Antalya'da ikinci bir serbest bölge açılması konusunda Ticaret Bakanlığına dosya sunduk, bu konuda çalışmalarımız var. İnşallah kısa süre içinde ikinci serbest bölgeyi Antalya'ya kazandıracağız."Gürses, her sektörden talep aldıklarını, seçici davrandıklarını ve katma değeri yüksek sektörleri bölgeye kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.