TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Zarar

İLKHABER-Gazetesi - Zarar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zarar haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Hortumun zarar verdiği plastikleri örtüleri yeniden yapacak işçi bulamıyorlar Haber

Hortumun zarar verdiği plastikleri örtüleri yeniden yapacak işçi bulamıyorlar

Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir’den edinilen bilgiye göre, Kumluca ilçesinde meydana gelen hortum afetinde 6 mahallede etkili olmak üzere toplam 10 mahallede 365 dönüm alanda 111 çiftçi etkilendi. Hortum afetindin ardından yaralarını sarmaya çalışan çiftçiler, seralarını tamir etmeye başladı. Kumlucalı çiftçiler hortumun yırttığı plastik örtülerin yerine yenisini örtmek için işçi bulamadıklarını belirttiler. “Komşuluk hatırı bitmiş, her şey para olmuş” Üretici Recep Özkan (51), “Hortum nedeniyle yırtılan plastik örtülerimizin yerine yenini örttürmek için işçi ekibi bulamıyoruz. Birçok çiftinin serasını yırtıldığı veya yıkıldığı için işçi bulamıyoruz. Bizden önce diğer çiftçiler ekipleri almış. Bizde sıra bekliyoruz. Sıra ile seralarımızın üstünü plastik örtü ile kaplatacağız. Eskiden komşular arasında yardımlaşma vardı şimdi o yok. Artık her şey para. Dönümü 10 ise 20 veriyoruz. Plastik örtüyü çektiriyoruz. Kimse kimseye yardım etmiyor artık” dedi. Sera sahibi Ramazan Atıcıoğlu ise, “İki gün önce yaşayan fırtınadan zarar gördük. Yaklaşık 12 - 13 dönüm seramız yıkıldı. Cam seralarda kırılmalar var. Tamir etmeye çalışıyoruz ama nafile. Bu seramız 2 dönüm bir yer. Buranın bir dönümü gitti. Bu serayı tamir edeceğiz. Öbür tarafta 9 dönüm bir yer var. Orası yerle bir oldu. Orası bu yıl sezonu bitirdi. Yani yeniye müracaat edeceğiz artık. Seralarımızın bazı yerleri yerle bir oldu. Bazı yerleri yer yer yırtıldı. Ama seralarımızın tamamını söküp yeniden yapacağız. Bu sezon bizim için bitti artık. İnşallah devletimiz bize yardım eder. Kulun yapacağı bir iş yok. Güç yetmez bu seraları yeniden kurmaya. Bu seraların işçiliğini ortaklar yapıyordu. Onlar da ağlıyor” diye konuştu. “Çiftçiler güncelleme sorunu ile karşı karşıya kaldı” Üretici Veysel Devecioğlu da, “Seralarımızın Mart ayının sonuna kadar TARSİM sigortası vardı. Birinci ürünümüz sigortalıydı. İkinci ürünümüz güncellenmediği için hak talep edemiyoruz. Ekim ayında bu seramıza salata diktik. Sigorta yaptırdık. Sigortamız Mart ayı sonuna kadar devam ediyordu. Biz öyle biliyorduk. Ama ikinci ürün olarak domates diktiğimizde TARSİM’e söylenecekmiş. Mart ayı sonunda söyleriz dedik ama başımıza böyle bir şey geldi. Bir hak talep edemiyoruz şimdi. Başka geçim kaynağımız yok ortada kaldık” ifadelerini kullandı.

Dilan Polat ‘Devlet daha fazla zarara uğrayacak’ Haber

Dilan Polat ‘Devlet daha fazla zarara uğrayacak’

Kanal D Haber, Dilan Polat soruşturmasında çok önemli bir detaya ulaştı. Polat Ailesinin şirketlerinin aranacağı sabah soruşturma savcısına bir ihbar yapıldığı ortaya çıktı. Polat çiftinin bazı evrakı şirketlerden kaçırdığı iddia edildi. İhbarcı dosyaların götürüldüğü adresi de verdi. O adreste Dilan Polat'ın kayınpederinin yaşadığı villa olduğu öğrenildi. Polis villanın bahçesini kazarak toprak altında evrak aradı. Dilan Polat soruşturmasında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Kanal D Haber'in haberine göre Dilan Polat'ın şirketlerine baskın yapıldığı anda savcılığı da çok önemli bir ihbar ulaştı. O ihbarda Polat ailesinin şirketlerdeki bazı evrakları apar topar kaçırdığı iddia edildi. İhbarcı adres de gösterdi. Evrakların Dilan Polat'ın kayınpederinin evine götürüldüğünü söyledi. VİLLANIN BAHÇESİ KAZILDI Savcı talimatı verdi, polis de soluğu Dilan Polat'ın kayınpederinin yaşadığı villada aldı. O villa da Sancaktepe'deki bir sitenin içerisinde yer alıyor. Kaçakçılık ekipleri arama kararını gösterip Sezgin Polat'ın villasına girdi. Polisler önce evin içinde bir arama yaptı ama herhangi bir delile rastlanmadı. Ekipler bu seferde savcının izni ile kaçırıldığı iddia edilen evrakları bulmak için villanın bahçesinde kazı çalışmasına başladı. Fakat polis hiçbir bulguya rastlamadı. Dilan Polat soruşturmasında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Kanal D Haber'in haberine göre Dilan Polat'ın şirketlerine baskın yapıldığı anda savcılığı da çok önemli bir ihbar ulaştı. O ihbarda Polat ailesinin şirketlerdeki bazı evrakları apar topar kaçırdığı iddia edildi. İhbarcı adres de gösterdi. Evrakların Dilan Polat'ın kayınpederinin evine götürüldüğünü söyledi. Devlet Daha Fazla Zarara Uğrayacak Dilan Polat eşi Engin Polat'la birlikte sosyal medyadan bir açıklama yaparak "Aşırılıklarımız, şımarıklıklarımız ve gösterişlerimiz olmuştur. Haddimizi aştığımızı bu süreçte daha iyi idrak ettik" dedi. Açıklamanın devamında Polat, "Tüm banka hesaplarımıza tedbir konuldu. Bu süreç daha fazla devam ederse devletimizin vergi geliri olarak uğrayacağı zarar, soruşturmadan elde edilecek menfaatten katbekat fazla olacaktır" ifadelerini kullandı.

Patlayan su borusu tekstil mağazasında 3 milyon zarara yol açtı Haber

Patlayan su borusu tekstil mağazasında 3 milyon zarara yol açtı

ANTALYA(İLKHABER)- Mağazada tamamen zarar görmeyen, kısmen ıslanan giyim eşyaları, kurumaları için kaldırımda güneş altına serildi. Olay, Evrenseki Mahallesi Sahil Caddesi Deniz mevkiinde bulunan AVM’nin önündeki su borusunun patlaması sonucu meydana geldi. Alınan bilgiye göre; patlamanın ardından Sezai Siverek isimli vatandaşa ait tekstil mağazasının zemin katını su bastı. Su borusunun daha önce de aynı şekilde patladığı ve mağazaya zarar verdiğini belirten mağaza çalışanlarından Ahmet Demirbaş, “Bugün sabah saat 08.30 sıralarında iş yerine geldiğimiz zaman mağazanın zemin katının belimize kadar su altında olduğunu ve suyun oluk oluk akmaya devam ettiğini gördük. Zemin katta bulunan tezgahların ilk 3-4 basamağındaki tüm ürünler suya ve çamura bulanmıştı. Biz elimizden geldiğinde az zarar gören ürünleri kurtarmaya, yukarı çıkarıp kuruması için sermeye başladık. Çağırdığımız vidanjör vasıtasıyla su tahliyesi yapılıyor. Gördüğünüz gibi mağazamızda zarar çok büyük. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Burada yaklaşık 2,5-3 milyon lira dolayında zararımız var” dedi. Patlayan borunun inşaat aşamasında şantiye suyu olarak alınan suyun borusu olduğu, daha sonra başka yerden su bağlanmasına rağmen bu borunun bağlantıdan kapatılması yerine kör tıpa ile kapatılmasından kaynaklandığı belirlendi.

Hatay ve Osmaniye'de depremde zarar gören vakıf eserler onarılıyor Haber

Hatay ve Osmaniye'de depremde zarar gören vakıf eserler onarılıyor

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen Hatay ve Osmaniye'de zarar gören vakıf eserlerinin onarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. "Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde Hatay ve Osmaniye'de yıkılan, hasar alan aralarında cami, kilise ve türbenin de bulunduğu 27 vakıf eseri, yeniden ayağa kaldırılıyor. Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, AA muhabirine 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli ve 20 Şubat'taki Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen depremlerden sonra birçok vakıf kültür varlığının hasar aldığını söyledi. - Hatay'da 24, Osmaniye'de 3 vakıf eserine restorasyon Aksu, depremlerin ardından hızla sahada hasar tespitleri gerçekleştirerek hemen çalışmalara başladıklarını belirtti. Hatay ve Osmaniye'de zarar gören vakıf eserlerinin en kısa zamanda yenileneceğini aktaran Aksu, şöyle konuştu: "Sahadaki tespit çalışmalarımızdan sonra Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı Hatay'da 24 ve Osmaniye'de 3 eserin restorasyon çalışmalarına başlanma kararı alındı. Bununla ilgili ihale süreçleri gerçekleştirildi ve yer teslimlerine başlandı. Eserlerin büyüklüğüne ve işin hacmine göre 1-2 yıl içinde mülkiyetimizde bulunan eserlerin restorasyonlarını tamamlamayı planlıyoruz." Aksu, Hatay'da Habib-i Neccar Camisi, Antakya Ulu Cami, Sarımiye Camisi, Rum Katolik Kilisesi, Süryani Katolik Kilisesi, Bayezid-i Bestami Türbesi başta olmak üzere eserlerin restorasyon çalışmalarına bu hafta itibarıyla başlanacağını dile getirdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde binası ağır hasar alan ve yıkımı gerçekleştirilen Vakıflar Hatay Bölge Müdürlüğünün, aynı yerinde prefabrik binada faaliyetlerine devam ettiğini aktaran Aksu, depremden etkilenen illerde çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.