TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karnavalın renkleri 'Çocuklar'

Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalında minik misafirler renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalde çocuklar, eğlenceli etkinliklerle dolu bir gün geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 13:40
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY
Karnavalın renkleri 'Çocuklar'

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali projesine dahil edilen ve bu yıl Adana'da 12. kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, tüm coşkusuyla devam ediyor. Festivalde, çocukların keyifli ve unutulmaz bir deneyim yaşaması için birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleniyor.

portakal çiçeği karnavalı

Çocuklar karnavalın tadını doyasıya çıkarıyor

Festival alanı olan Merkez Park'ta kurulan çiçek stantları, festivalin gözde noktalarından biri haline geldi. Başlarına festivalin simgelerinden olan taç takan minikler, renkli karnavalın en canlı katılımcıları olarak dikkat çekiyor.

portakal çiçeği karnavalı

Minik festival katılımcısı Ebrar Özdemir karnavalda çok eğlendiğini söyleyerek, ''Anne ve babam ile karnavala geldim. Burada olmaktan çok mutluyum, çok eğleniyorum ''dedi.

adana karnavalda çocuklar

Karnavalda çocuklara yönelik etkinlikler

Merkez parkta kurulan çocuk köyü de, festivalin en renkli noktalarından birini oluşturdu. Çocuk tiyatroları, aktivite oyunları, atölye çalışmaları ve yarışmalar, minikleri bekliyor. Festival boyunca her gün saat 16:00 ile 21:00 saatleri arasında çocuklar burada doyasıya eğleniyorlar.

Adana Müzesi'nde 18 Nisan Perşembe ve 19 Nisan Cuma günleri saat 11:00 ve 14:00 saatleri arasında "Ağustos Parkı" adlı çocuk tiyatrosu gösterilecek. Burada çocuklar, keyifli vakit geçirirken eğlenceli oyunlar izleyecekler.

Gezici Çocuk Kütüphane Şenliği ise 13 Nisan ile 21 Nisan tarihleri arasında festival boyunca çocukları saat 11:00 ile 17:30 saatleri arasında bekliyor. Burada çocuklar, kitap okuma ve etkinliklere katılma fırsatı bulacaklar.

Festivalin son günü olan 21 Nisan Pazar günü ise Atatürk Parkı'nda çocuklar için özel etkinlikler düzenlenecek. Saat 10:30 ve 11:00'da Adanus Minikler Korosu sahne alacak, 11:30'da "Çocuk Gösterileri" adlı spor etkinliği düzenlenecek ve 13:30'da bir kez daha çocuk korosu seyircilerle buluşacak.

festival

Fotoğraflar: Sare Aliye Akçay

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.