TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Refik Anadolu'nun 'Mercan Rüyaları' Adana’da sergileniyor

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Adana'da sergilenen dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol'un sergisi Kuruköprü Anıt Müzede ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 11:31
Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Adana'daki Portakal Çiçeği Karnavalının renkli etkinlikleri arasında yer alan dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol'un eserinin sergisi Kuruköprü Anıt Müze ziyaretçileri bekliyor.

Refik Anadol’un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" adlı eseri, iklim değişikliğinin aciliyetini vurgulayan bir yapay gerçeklik simülasyonudur. Sanatçı, Dünya Ekonomik Forumu'nda 2023 yılında sergilenen bu Veri Heykeli'ni, okyanus ekosistemlerinin ve mercan resiflerinin tehlikeli durumundan ilham alarak ortaya çıkarmıştır. Anadol, eseri oluşturmak için yaklaşık 100 milyon mercan görüntüsünden oluşan kapsamlı bir veri kümesini kullanmıştır. Amacı, iklim değişikliğinin mercan ölümleri üzerindeki etkisine dikkat çekmek ve mercanların korunmasına vurgu yapmaktır.

mercan rüyaları

Bu disiplinlerarası girişim, son teknoloji veri görselleştirme ve makine öğrenme tekniklerinden yararlanarak gerçek mercanlara çok benzeyen üç boyutlu Yapay Zeka Veri Heykelleri oluşturmayı hedeflemektedir. Ayrıca, bu tekniklerin kullanılmasıyla okyanus ekosistemlerinin restorasyonuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Sergi Detayları:

Tarih: 13-21 Nisan
Saat: 10:00 - 22:00
Yer: Kuruköprü Anıt Müze, Kuruköprü, Ziyapaşa Blv. No:118, 01060 Seyhan/Adana

refik anadol

Refik Anadol Hakkında:

Refik Anadol, 1985 yılında İstanbul’da doğmuş bir medya sanatçısı ve tasarımcıdır. Kadıköy Anadolu Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde eğitim almış ve fotoğraf ve video alanında çift ana dal yaparak sanat dünyasına adım atmıştır. Ayrıca, ABD’de Kaliforniya Üniversitesi Medya Sanatları Okulu’nda ziyaretçi araştırmacı olarak çalışmış ve ikinci yüksek lisans derecesini elde etmiştir.

refik anadol

Sanat ve Yapay Zeka

Sanatçı, eserlerinde sanatı ve teknolojiyi bir araya getirerek yapay zeka ile sanatın sınırlarını zorlamıştır. Medya sanatları, veri bilimi ve yapay zeka alanlarını bir araya getirerek benzersiz projelere imza atmış ve yapay zekâ sanatının gelişmesine büyük katkılarda bulunmuştur.

refik anadol mercan kayalar

En Bilinen Eseri

Refik Anadol’un en bilinen eserlerinden biri “Sonsuzluk Odası” adlı geçici yerleştirmesidir.

kuruköprü anıt müze

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü

2023 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü alan Refik Anadol, sanat alanındaki üstün katkılarını ve başarılarını tescillemiştir.

Kaynak: SARE ALİYE AKÇAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.