TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esendemir: Meslektaşlarımızı kaybettik, acımız sonsuz

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. Depremde çok sayıda insan hayatını kaybetti. Gazetecilerin de hayatını kaybettiği depremle ilgili Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, duygularını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2024 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 13:53
Kaynak: CANSU ERSOY
ilkhaber-gazetesi.com
Esendemir: Meslektaşlarımızı kaybettik, acımız sonsuz

6 Şubat depremlerinin üzerinden tam 1 yıl geçti. 11 ilde yıkıma sebep olan depremlerde genç, yaşlı, kadın, erkek çok sayıda insanın hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında gazeteciler de yer aldı. Depremde hayatını kaybeden gazetecilerle ilgili Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Başkan Esendemir, “Öncelikle 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden başta gazeteci arkadaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Gerçekten çok kötü bir faciaydı” dedi.

Bugüne kadar birçok deprem olayı yaşadığını ve gördüğünü ama bu kadar uzun süreli sarsıntının devam ettiği bir depremi hiç yaşamadığını söyleyen Esendemir, “Depremden sonra bölgenin tamamını bizzat gezdim. Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak Teknik yardımlar başta olmak üzere birçok yardımda bulunduk. Özellikle Adıyaman'daki arkadaşlarımız başta olmak üzere çok sayıda meslektaşımızı kaybettik” şeklinde konuştu.

Esendemir, “Bir süre öncesine kadar oradaki meslektaşlarımız çadırlarda yaşamları sürdürüyorlardı ve çadırlardan canlı yayın yapıyorlardı. Umut ediyorum ki insanlarımız önce konteynerlerine sonrasında da kalıcı binalarına kavuşmuş olurlar en kısa sürede” cümlelerini kullandı.

ESENDEMİR: ACIMIZ SONSUZ

Adıyaman'da çok büyük bir zayiat verdiklerini dile getiren Başkan Esendemir, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“İnsanları, gazetecileri kaybettik. Bu yüzden orada acımız çok büyük. Hatay'da, Maraş’ta gazeteci dostlarımızı kaybettik. Adana'da gazeteci yakınlarını kaybettik. Bir üyemizin eşini, torunlarını, çocuklarını kaybettik. Tabii ki acımız sonsuz. Bu gibi felaketlerin bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Bunun için de herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini, depreme dayanıklı konutlar yapılmasını istiyoruz. İmar düzenlemelerinin buna göre yapılmasını istiyoruz. Ve herkesin vicdan sahibi olması gerektiğini, bu depremin bir gün kendi başına gelebileceğini düşünerek daha vicdanlı davranmalarını istiyoruz. İnsanlarımızın depremzedelere kucak açmalarını ve onlara imkan yaratmalarını temenni ediyorum.”

ESENDEMİR: CEMİYETİMİZİ AYNI GÜN GAZETECİLERİN, GAZETECİ AİLELERİNİN VEYA KOMŞULARININ VEYA YER BULAMAYANLARIN HİZMETİNE AÇTIK

Deprem sonrası cemiyet olarak yaptıklarından da bahseden Esendemir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’ni depremin ilk gününden itibaren hizmete açtıklarını söyledi.

“Depremin olduğu gün sabah en erken saatte tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza WhatsApp mesajıyla ulaştık. Sonrasında hemen cemiyetimiz sosyal tesislerini depremden zarar gören veya deprem dolayısıyla binalarında oturamayan insanlarımıza açmak istediğimizi söyledim. Tüm yönetim kurulu üyelerimizin tamamı da bunda iyimser davrandılar ve hemen ‘Açalım başkanım’ diyerek bize destek verdiler. Biz de cemiyetimizi aynı gün gazetecilerin, gazeteci ailelerinin veya komşularının veya yer bulamayanların hizmetine açtık. Burada bizim kalıcı hiçbir şeyimiz yoktu. Yatağımız, yorganımız, battaniyemiz yoktu. Eldeki imkanlarla insanları rahat ettirmeye çalıştık” diyen Esendemir, orada kalanların üşümemesi için klimalarını da açtıklarını ve bir nebze de olsa konforlu bir alan yaratmaya çalıştıklarını vurguladı.

ESENDEMİR: BİR DAHA DEPREM VEYA BUNA BENZER FELAKETLERİN SADECE ÜLKEMİZDE DE DEĞİL, DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YAŞANMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Zaman içerisinde çeşitli kurumlardan battaniye, yatak, yorgan veya bunlara benzer gerekli şeyleri temin ettiklerinin altını çizen Başkan Esendemir, cümlelerini şöyle devam ettirdi:

“İlk önceleri yerde yatanlar bir yatakta çift kişi yatmaya başladılar. Çünkü yatak sayımız azdı. Daha sonra yatacak yer sayımızı artırdıktan sonra daha düzenli ve tek yatmaya başladılar. Her gün çeşitli kurumlardan sağladığımız imkanlarla kahvaltı ve akşam yemeği veriyorduk. Bu durumu 2 ay boyunca sürdürdük. Bize destek veren herkese ben teşekkür ediyorum. Yardımseverlik böyle zamanlarda ortaya çıkar, belli olur.”

Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, “Bir daha deprem veya buna benzer felaketlerin sadece ülkemizde de değil, dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamasını temenni ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.