Adalet Bakanı Akın Gürlek duyurdu: Faili meçhul dosyalar için özel birim kuruldu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, toplumda infial uyandıran faili meçhul vakalar ve takipsizlik kararı verilen dosyaların yeniden incelenmesi için Bakanlık bünyesinde özel bir ekip oluşturulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2026 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2026 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
Adalet Bakanı Akın Gürlek duyurdu: Faili meçhul dosyalar için özel birim kuruldu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarıyla bir araya gelerek yargı gündemindeki kritik başlıklara dair önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Gülistan Doku soruşturması ve faili meçhul kalan dosyalar üzerindeki yeni stratejiyi paylaşan Bakan Gürlek, adaletin tecellisi için teknik ve idari tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı.

ADALET BAKANLIĞI BÜNYESİNDE YENİ BİRİM MESAİYE BAŞLADI

Bakanlığın yeni bir yapılandırmaya gittiğini duyuran Akın Gürlek, kurulan özel birimin görev alanına dair şu detayları paylaştı: "Biz bir birim kurduk. İşte faili meçhuller, daha önce takipsizlik falan verilen tüm dosyalar tek tek inceleniyor. İncelenip eksik ve aksak noktalar var mı diye bakılacak. Özellikle toplumda böyle hassasiyet oluşturan, infial oluşturanlar. Tabii herkesin davası kendi için önemli ama toplumda hassasiyet oluşturan davalara ilişkin bir birim kurduk, oraya çektik bunları. Şimdi bir de tecrübeli gözlerin bakması farklı olur. Gülistan'dan sonra tabii bir beklenti var ama her dosya illa öyle olacak diye bir şey yok yani. Ama kararlılıkla ve titizlikle üstüne gidilecek."

GÜLİSTAN DOKU SORUŞTURMASINDA KRİTİK EŞİK: 11 TUTUKLU

Tunceli'de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin yürütülen soruşturmadaki son durumu da aktaran Bakan Gürlek, gelinen aşamanın altını çizdi. Soruşturma kapsamında hali hazırda 11 şüphelinin tutuklu bulunduğunu belirten Gürlek, dönemin mülki amirine yönelik hukuki sürecin de devam ettiğini dile getirdi. Bakan Gürlek, "Soruşturma devam ediyor. Başsavcımız takip ediyor" diyerek sürecin yargı kontrolünde hassasiyetle ilerlediğini ifade etti.

"ÖNEMLİ OLAN CESEDİN YERİNİ TESPİT ETMEK"

Genç kadının naaşına ulaşılıp ulaşılmadığı yönündeki sorulara da yanıt veren Adalet Bakanı Gürlek, teknik çalışmaların bu noktaya odaklandığını söyledi. Gürlek, arama ve inceleme faaliyetlerine dair "İşte önemli olan bu mezarın yerini bulmak. Cesedin yerini tespit etmek. Çalışma yürütüyor arkadaşlar" ifadelerini kullanarak, tüm birimlerin sahada titiz bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. Faili meçhul dosyaların tozlu raflardan indirilmesiyle birlikte, Rabia Naz Vatan ve Rojin Kabaiş gibi kamuoyunun yakından takip ettiği dosyaların da bu birimin merceği altında olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.