Adana'da çocuklarının gözü önünde eski eşini vuran zanlı tutuklandı

Adana'nın Çukurova ilçesinde çocuklarını okula götüren eski eşi Dilan Öztürk'ü tabancayla yaralayan Ali K., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2026 23:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2026 23:40
Kaynak: AA
Adana'da çocuklarının gözü önünde eski eşini vuran zanlı tutuklandı

Adana'nın merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde dehşet dolu anlar yaşandı. 33 yaşındaki Dilan Öztürk, sabah saatlerinde 5 yaşındaki A.K. ve 7 yaşındaki Ş.K. isimli çocuklarını okula götürmek üzere evinden ayrıldı. Öztürk, bu sırada yaklaşık 3 yıl önce yollarını ayırdığı eski eşi 34 yaşındaki Ali K. ile karşılaştı. Yanındaki ateşli silahı çıkaran saldırgan, çocuklarının gözü önünde Öztürk'ü bacaklarından yaraladı. Çevredeki vatandaşların duruma müdahale etmesi üzerine saldırgan olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine bölgeye intikal eden sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralı kadını hastaneye sevk etti. Ameliyata alınan Dilan Öztürk'ün hastanedeki tedavisi devam ediyor.

ADLİ SÜREÇ VE TUTUKLAMA KARARI

Olayın ardından polis merkezine giderek teslim olan Ali K.'nın yapılan incelemelerde alkollü olduğu tespit edildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Ali K.; boşandığı eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs, silahla tehdit ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"ÇOCUKLARIMI DUVARIN KENARINA İTTİM"

Hastanede yaşadığı dehşeti anlatan Dilan Öztürk, eski eşinin kendisini daha önce de darbettiğini ve tehditler nedeniyle uzaklaştırma kararı aldırdığını belirtti. Olay anını detaylarıyla paylaşan Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "'Şimdi seni öldüreceğim.' dedi ve elini montunun cebine attı. Ben silahı görünce çocuklarımı duvarın kenarına ittimb 'Yapma!' derken bacağıma ateş etti. Mermi, sağ bacağımdan girip sol bacağımdan çıkmış. Duyarlı vatandaşlar ve komşularım araya girdi. İnsanlara da silah doğrulttu. İnsanlar olmasaydı kafama sıkacaktı. Duvara ateş etti. Beni arabasıyla ezmeye kalkıştı. İnsanlar, beni sürükleyerek duvar kenarına çekti. Bana yardım edenlerin yaptıkları benim için çok kıymetli."

Can güvenliğinden endişe ettiğini vurgulayan Öztürk, saldırganın en ağır cezayı alması için hukuk mücadelesini sürdüreceğini ifade etti. Daha önce korktuğu için sessiz kaldığını dile getiren Öztürk, "Ölmekten korkuyorum, onun en ağır cezayı almasını istiyorum. Bugüne kadar sustuysam korktuğum içindi. Fark ettim ki artık korkmanın da bir hükmü yok. Bu sefer sonuna kadar sesimi duyurmak istiyorum." diyerek yetkililere seslendi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.