SON DAKİKA
Hava Durumu

Adana’da deprem enkazından çıkan altınları zimmetine geçiren polis memurunun yargılanmasına başlandı

Adana'nın Çukurova İlçesindeki deprem enkazından çıkan altınları, mağdurlara teslim ettikten sonra geri alıp zimmetine geçirdiği iddia edilen eski polis memuru hakkında yargılama başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2025 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2025 14:09
Kaynak: İHA
Adana’da deprem enkazından çıkan altınları zimmetine geçiren polis memurunun yargılanmasına başlandı

Adana’nın Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İhsan Bayram Sitesi C Blok’tan çıkarılan altınları zimmetine geçirmekle suçlanan eski polis memuru E.C. hakkında “zimmet” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından 11 yıl 11 aydan 31 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

ALTINLARI GERİ İSTESİ

Depremde 82 kişinin hayatını kaybettiği ve 6 kişinin yaralandığı binanın enkazından çıkarılan altınlar, önce 100. Yıl Şehit Rüstü Bayram Polis Merkezi’ne teslim edildi. Burada görevli polis memuru E.C., hayatını kaybedenlerin yakınlarına altınları tutanakla teslim etti. Ancak daha sonra, altınları geri almak için mağdurlara ulaşarak “Savcılık inceleyecek, altınları teslim edin, geri vereceğiz” dedi. Polis aracıyla evlere gidip altınları geri aldıktan sonra altınları bozdurduğu ve kuyumcuya yeniden yaptırılması için talimat verdiği iddia edildi.

Altınların geri dönmemesi üzerine mağdurlar şüphelenerek avukat Nazan Akça Subaşı aracılığıyla Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. İlk başta takipsizlik kararı verilse de, Sulh Ceza Mahkemesi kararı kaldırdı ve soruşturma izni verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü müfettiş görevlendirerek inceleme başlattı.

Soruşturma sürerken E.C., polislikten istifa etti ancak daha önce iki kez “devlet memurluğundan çıkarma” cezası aldığı ortaya çıktı. Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın raporu doğrultusunda hakkında “zimmet” suçundan 9 yıl 6 aydan 22 yıl 5 aya, “resmi belgede sahtecilik”ten de 2 yıl 5 aydan 8 yıl 7 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamenin ardından tutuklu bulunan sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

ihsan bayram sitesi

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.