Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ihale soruşturması: İstanbul'da 29 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İBB iştiraki Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'ye yönelik yürüttüğü ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında 29 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2026 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2026 09:45
Kaynak: İHA
Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ihale soruşturması: İstanbul'da 29 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde faaliyet gösteren Ağaç ve Peyzaj A.Ş. firmasına dair kapsamlı bir adli inceleme başlattı. Savcılık makamı koordinesinde yürütülen tahkikatta, kamu ihalelerine yönelik usulsüzlük iddiaları mercek altına alındı.

İHALE SİSTEMATİĞİNDEKİ USULSÜZLÜK İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR

Soruşturma dosyasında yer alan bulgulara göre, Ağaç ve Peyzaj A.Ş. üzerinden kurgusal bir ihale mekanizmasının işletildiği öne sürülüyor. Yapılan teknik ve fiziki incelemelerde, Ekrem İmamoğlu idaresinde teşkil edildiği savunulan bir yapının faaliyetleri çerçevesinde kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı iddia edildi. İhalelerin usulüne uygun olmayan yöntemlerle belirli isimlere veya gruplara yönlendirildiği tezi üzerinde duran emniyet birimleri, şirket kayıtlarını ve dijital materyalleri incelemeyi sürdürüyor.

MALİ ŞUBE EKİPLERİNDEN 29 ŞÜPHELİYE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması amacıyla belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Başsavcılık talimatıyla gerçekleştirilen operasyonel süreçte 29 şahıs yakalanarak emniyete götürüldü. Gözaltına alınan isimlerin sorgu işlemleri sürerken, olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen diğer veriler üzerinde titizlikle duruluyor.

YURT DIŞINDAKİ FİRARİ ŞAHIS HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bir şüphelinin ise ülke sınırları dışında olduğu saptandı. Adli makamlar, yurt dışında olduğu kesinleşen bu kişi için resmi yakalama emri düzenledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve kamuoyunun yakından takip ettiği ihaleye fesat karıştırma soruşturması, yeni deliller ışığında çok yönlü olarak devam ediyor.

Kaynak: AA - İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.