Ankara-İzmir uçağında panik! Powerbank duman çıkardı, yolcular tahliye edildi

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan İzmir'e gitmek üzere hazırlanan Pegasus uçağında bir yolcuya ait powerbankin duman çıkarması üzerine alarm verildi. Taksi yolunda duran uçaktaki yolcular tahliye edilirken, olayda yaralanan olmadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2026 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2026 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
Ankara-İzmir uçağında panik! Powerbank duman çıkardı, yolcular tahliye edildi

Ankara'dan İzmir'e sefer yapmaya hazırlanan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağında kalkış öncesi yaşanan powerbank kaynaklı olay paniğe neden oldu. Bir yolcuya ait taşınabilir şarj cihazının duman çıkarması üzerine uçak durdurularak tahliye işlemi gerçekleştirildi.

Olay, 5 Haziran 2026 günü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda meydana geldi. Pegasus Havayolları'nın İzmir seferini gerçekleştirecek olan yolcu uçağı, yolcu alımını tamamladıktan sonra kalkış için pist başına doğru ilerlemeye başladı.

Bu sırada yolculardan birine ait taşınabilir şarj cihazı (powerbank) duman çıkarmaya başladı. Durumu fark eden kabin ekibi ve pilot, hemen harekete geçti. Pilotun Esenboğa Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek durumu bildirmesinin ardından uçak taksi yolunda durduruldu.

Uçakta bulunan yolcular güvenlik amacıyla tahliye edilirken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

SHGM daha önce yasaklamıştı

Öte yandan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçuş güvenliğini tehlikeye sokabilecek riskler nedeniyle taşınabilir şarj cihazlarının uçak içerisinde şarj edilmesine yönelik kısıtlamalar getirmişti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.