Bakan Yerlikaya: Arefe gününde 863 trafik kazası meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, arefe günü 2,5 milyondan fazla aracın yola çıktığını belirterek sürücülerin yüzde 99,1’inin hız kurallarına uyduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2025 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2025 14:57
Kaynak: İHA
Bakan Yerlikaya: Arefe gününde 863 trafik kazası meydana geldi, 10 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin başladığı arefe gününde ülke genelinde 863 trafik kazasının meydana geldiğini duyurdu. Kazalarda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 319 kişinin ise yaralandığını açıklayan Bakan Yerlikaya, vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

“Yüzde 99,1 hız kuralına uydu”

Bakan Yerlikaya, "Kurban Bayramı tatilinde emniyet ve jandarma trafik ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri alıyor, denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Arefe gününde Ulaştırma Bakanlığımızın verilerine göre 2 milyon 591 bin 34 araç otoyollarını kullandı. Arefe gününde trafik ekiplerimizce de bu araçlardan 23 bin 275’ine hız ve radar işlemi yapıldı. Oran yüzde 0,9. Aşırı hız yapmayarak trafik kurallarına uyan yüzde 99,1 oranındaki her bir sürücümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Diğer yüzde 0,9’luk kısmın da daha dikkatli davranarak aşırı hız yapmayacağına, hem kendisinin hem sevdiklerinin hem de masum insanların canlarını riske atmayacağına yürekten inanıyorum. Onlar da yüzde 99,1’lik kurallara uyan sürücülerimizin yanında olacaklardır. Denetlemelerimiz işlem yapmak için değil, kazaları önlemek ve can kaybımızı sıfıra indirmek içindir. Trafik kurallarına uyalım, bayram sevincimize hüzün karışmasın. Yollar, bizleri sevdiklerimize kavuşturmak için var, ayırmak için değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.