TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram tatilinde trafik kazalarının bilançosu ağırlaşıyor

Kamuda çalışanlar için 9 günü kapsayan Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkan vatandaşların dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu neden olduğu kazaların bilançosu ağırlaşıyor. Bayram tatilinin ilk 5 gününde 38 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 26 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 11:42
Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU
Bayram tatilinde trafik kazalarının bilançosu ağırlaşıyor

Kamuda çalışanlar için 9 günü kapsayan Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkan vatandaşların dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu neden olduğu trafik kazaları bilançosu ağırlaşıyor. Bayram tatilinin ilk 5 gününde 38 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 26 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bayram tatili boyunca Trafik Polisleri ve Jandarma Trafik timlerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 5 günü meydana gelen trafik kazalarının verilerini paylaştı.

Buna göre; bayram tatilinin 5. günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba gününde 618 trafik kazası meydana geldi, 339 bin 285 araç denetlendi. 21 bin 807 araca hız ve radar işlemi, 16 bin 650 araca ise diğer işlemler yapıldı.

Bayram tatilinin ilk 5 gününde yurdun farklı noktalarında toplam 3 bin 71 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 38 kişi yaşamını yitirirken, 5 bin 26 kişi de ise yaralandı. Yaralılar, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Bakan Yerlikaya, paylaşımında "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Denetimlerimizin tek amacı bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım." ifadeleri kullandı.

Kaynak: AYDIN GÖKÇEOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.