TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram tatilindeki trafik kazalarında 55 kişi yaşamını yitirdi

Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 55 kişi yaşamını yitirirken, 7️ bin 3️3️1️ kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 11:40
Kaynak: Gamze Pehlivan

Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında 55 kişi yaşamını yitirirken, 7️ bin 3️3️1️ kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bayram tatili boyunca Trafik Polisleri ve Jandarma Trafik Timlerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin 7. gününde meydana gelen trafik kazalarının verilerini paylaştı.

Buna göre; bayram tatilinin 7. günü olan 12 Nisan 2024 Cuma gününde 6️6️4️ trafik kazası meydana geldi. 3️4️9️ bin 1️7️4️ araç denetlendi, 2️4️ bin 5️8️3️ araca hız ve radar işlemi yapıldı, 2️7️ bin 8️0️8️ araca ise diğer işlemler uygulandı.

Bayram tatilindeki 7️ günde toplam 4️ bin 3️7️0️ trafik kazası meydana geldi, 5️5️ kişi hayatını kaybetti ve 7️ bin 3️3️1️ kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sürücülere aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıda bulunarak, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemeri takılmasını istedi.

Bayram tatili boyunca Trafik Polisleri ve Jandarma Trafik ekiplerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini bildiren Bakan Yerlikaya, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadesi kullandı.

Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız tarafından yayımlanan 'Trafik Tedbirleri'ne ilişkin genelge uyarınca bayram tatili dönüşü İstanbul ve Ankara illerindeki trafik yoğunluğunun azaltılabilmesi için kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00’den 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar Ankara ve İstanbul’a girişlerine izin verilmeyeceği duyurulmuştu. Tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergâhlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir."

Kaynak: Gamze Pehlivan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.