TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göçmen kaçakçılarına yönelik operasyon: 21 şüpheli ve 23 göçmen yakalandı

Kocaeli merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda Özel Harekat polisinin desteğiyle göçmen kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 21 şüpheli ve 23 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyon kapsamında ele geçirilen paralar ve diğer materyallerle ilgili detaylar da ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
Göçmen kaçakçılarına yönelik operasyon: 21 şüpheli ve 23 göçmen yakalandı

Kocaeli merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Özel Harekat polisinin desteğiyle göçmen kaçakçılarına yönelik önemli bir adım atıldı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzensiz göçmenleri şok evlerde barındırıp ülke içinde nakletmekle suçlanan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, Kocaeli merkezli İstanbul, Ankara, Hatay, Kayseri, Manisa, Mersin ve Gaziantep'te eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı.

özel Harekat polisi

Yapılan aramalarda, şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde gizlenmiş durumda bulunan 23 düzensiz göçmen de tespit edildi. Operasyonda toplamda 4 bin 100 dolar, 35 bin 600 TL, 650 euro ve bin Suriye lirası ele geçirildi. Ayrıca, suçta kullanılan kimlikler ve dijital materyaller de polis ekipleri tarafından incelenmek üzere toplandı.

Operasyonun devam eden sürecinde, şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Körfez Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği belirtildi. Ayrıca, yapılan aramalarda bazı şüphelilerin elbise dolabına, bazılarının ise otomobilin bagajına saklandığı tespit edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, düzensiz göçmen hareketliliğinin engellenmesine yönelik operasyonların süreceğini vurguladı.

göçmen kaçakçılığı

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.