Osmaniye’de 9 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalandı

Osmaniye’de otoyol uygulama noktasında durdurulan iki araçta toplam 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2025 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2025 10:56
Kaynak: İHA
Osmaniye’de 9 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalandı

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, otoyol üzerindeki uygulama noktasında denetimlerini sıklaştırdı. Gerçekleştirilen kontrollerde, insan kaçakçılığına geçit verilmedi.

İKİ FARKLI ARAÇTA 9 DÜZENSİZ GÖÇMEN

Ekipler tarafından durdurulan hafif ticari bir araçta yapılan incelemede, kimlik belgeleri bulunmayan Suriye uyruklu 5 şahıs tespit edildi. Aynı uygulama noktasında durdurulan bir başka otomobilde ise yine yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 4 Suriye uyruklu düzensiz göçmen daha yakalandı.

Osmaniye’de 9 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalandı 2

ORGANİZATÖRLER CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Operasyon kapsamında, göçmenleri taşıyan araçların sürücüleri ve yanlarındaki şüpheliler gözaltına alındı. Hafif ticari aracın sürücüsü Ömer E. ve yanındaki Ammar A. ile otomobil sürücüsü Abit Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 3 organizatör şüphelisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Osmaniye’de 9 düzensiz göçmen ve 3 organizatör yakalandı 3

SINIR DIŞI İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Yakalanan toplam 9 düzensiz göçmen, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'ne teslim edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.