TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Umman açıklarında Irak'tan Türkiye'ye giden petrol tankerine silahlı saldırı

Umman açıklarında, Irak'tan Türkiye'ye petrol taşıyan bir tankere silahlı, askeri kıyafetli ve maskeli kişiler tarafından gerçekleştirilen baskın sonucunda iletişim kaybedildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
Umman açıklarında Irak'tan Türkiye'ye giden petrol tankerine silahlı saldırı

Irak'ın Basra limanından Türkiye'nin İzmir kentine gitmekte olan Marshall Adaları bandıralı "St Nikolas" adlı petrol tankerine Umman'ın Sahar kenti açıklarında silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO) ve İngiliz deniz güvenliği şirketi Ambrey tarafından yapılan açıklamalara göre, tanker silahlı, askeri kıyafetli ve maskeli kişiler tarafından basılarak rotası değiştirildi ve takip sistemi kapatıldı.

Tankeri işleten Yunanistan merkezli Empire Navigation şirketi, 145 bin ton petrol taşıyan "St Nikolas" adlı tankerle iletişimlerini kaybettiklerini açıkladı. Tankerde bulunan 19 mürettebatın durumuyla ilgili henüz resmi bir bilgi verilmezken, baskının ardındaki amaç ve sorumluların belirlenmesi için güvenlik birimleri tarafından detaylı bir soruşturma başlatıldı.

Petrol tankerine yönelik saldırı, bölgedeki deniz güvenliği endişelerini artırarak uluslararası toplumun dikkatini çekti. Olayın ardından bölgedeki güvenlik tedbirlerinin güçlendirilmesi ve soruşturmanın sonuçlanması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.