Adana’daki psikiyatri uzmanları, bölgedeki ruh sağlığı sorunları için ÇURSAD’ı kurdu

Adana’daki psikiyatri uzmanları, ruh sağlığı hizmetlerinin kalitesini artırmak ve toplumsal farkındalığı güçlendirmek amacıyla Çukurova Ruh Sağlığı Derneği (ÇURSAD)’ı kurdu. Dernek, 5 Mayıs 2025’te resmi kuruluş onayını alırken, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ni merkez olarak belirledi. Dernek, uzmanlar arası iş birliğini güçlendirerek, bölgedeki ruh sağlığı sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2025 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2025 10:15
Kaynak: BÜLTEN
Adana’daki psikiyatri uzmanları, bölgedeki ruh sağlığı sorunları için ÇURSAD’ı kurdu

Adana’da görev yapan psikiyatri uzmanları, bölgedeki artan ruh sağlığı sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm üretmek amacıyla Çukurova Ruh Sağlığı Derneği (ÇURSAD)'ı kurdu. Dernek, 5 Mayıs 2025 tarihinde Adana İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden resmi kuruluş onayını aldı. Bölgesel ve küresel gelişmelerin ruh sağlığı üzerindeki etkilerinin giderek arttığına dikkat çeken kurucu üyeler, pandemi, deprem, göç, ekonomik kriz, savaşlar ve bağımlılıkların ruhsal sorunları artırdığını ve Adana’da psikiyatriye başvuruların olağanüstü düzeyde yükseldiğini vurguladı.

Kurucu üyeler arasında, Çukurova Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, 5 Ocak Devlet Hastanesi ve özel kliniklerde görev yapan uzman hekimler yer alıyor. Derneğin kurucuları şu isimlerden oluşuyor:

Prof. Dr. Lut Tamam

Dr. Öğr. Üyesi Caner Yeşiloğlu

Uzm. Dr. Emre Erşahinoğlu

Uzm. Dr. Kemal Mutlu

Uzm. Dr. Özden Polatöz

Uzm. Dr. Aynur Özbay

Uzm. Dr. Erdem Türk

Uzm. Dr. Sinem Çetin Demirtaş

Uzm. Dr. Tunahan Sun

ÇURSAD Kurucu Üyeleri, Adana Tabip Odası’nda genel kurul öncesi bilgilendirme toplantısı düzenledi

ÇURSAD’ın merkezi, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olarak belirlendi. Dernek yönetiminde, Balcalı Hastanesi’nin akademik kadrosu ile birlikte özel hastane ve muayenehanelerde çalışan tanınmış psikiyatri uzmanları da yer alacak.

Dernek, bölgede ruh sağlığı hizmetlerinin niteliğini artırmayı, uzmanlar arası iş birliğini güçlendirmeyi ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyor.

Kurucu üyeler, bugün Adana Tabip Odası’nda bir araya gelerek genel kurul öncesi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.