TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Koca Duyurdu: Sağlık Sektörüne 35 Bin Atama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamalarda, sağlık sektöründe yapılacak 35 bin atama hakkında bilgi verdi. İşte Detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
Bakan Koca Duyurdu: Sağlık Sektörüne 35 Bin Atama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sektöründe gerçekleştirilecek atamaların branş dağılımını ve nihai takvimini ÖSYM ile birlikte hazırladıkları kılavuz aracılığıyla ilan edeceklerini belirtti. 35 bin sağlık çalışanının atanacağı bu atamalara ilişkin nihai takvimin, tahminen bir hafta içinde kamuoyuna duyurulabileceğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrıca, Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 71'e gerilediğini ve İstanbul özelinde ise yüzde 71 olduğunu bildirdi. Bu durumun, yoğun bakım yoğunluğunun geride kaldığını gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını ve gayretlerini takdir ederek, yoğun bakım ve servis yataklarındaki doluluk oranları hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği 35 bin sağlık çalışanı atanmasının mevcut sağlık hizmetlerinin sürdürülmesi ve yeni hastanelerin personel ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Koca, alım takviminin bugün itibarıyla başladığını ve kılavuzun bu hafta içinde ÖSYM'ye gönderileceğini açıkladı. Hemşirelerden hizmet personeline kadar farklı branşlarda çalışacak 35 bin yeni çalışma arkadaşının atanmasına ilişkin detayların bir hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca, Bakan Koca, Antalya Şehir Hastanesi'nin yakın bir zaman içinde tam kapasiteyle hizmete açılacağını ve muhtemelen önümüzdeki iki üç hafta içinde resmi açılışın gerçekleştirileceğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.