TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciltteki tüm lekeleri bir gecede siliyor! Bu kez sürmek değil yemek gerekiyor

Cilt lekelerini tedavi etmenin en etkili yollarının ve bunlara karşılık gelen yiyeceklerin bir listesini derledik. Pürüzsüz bir cilt istiyorsanız bunları mutlaka yapmalısınız..

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
Ciltteki tüm lekeleri bir gecede siliyor! Bu kez sürmek değil yemek gerekiyor

Cildimiz sağlık ve güzellik açısından oldukça önemlidir. Zamanla cildimizin sağlığı çeşitli faktörlerden dolayı yıpranır. Yediğinizde cildinizin bebek gibi görünmesini sağlayan ve sizi anında gençleştiren yiyecekler vardır. İşte faydaları saymakla bitmeyen, güneş lekelerini silen bu besin..

Yeşil yapraklı olan sebzeler sağlıklı yaşam adına önemli besin kaynaklarıdır. Ancak sadece iç organlara değil cilde de pek çok faydaları vardır. Yeşil ve sarı sebzelerin cilt sağlığına etkileri hakkında detalı bilgiler şöyle;

Yaşlanma belirtilerini azaltır

Bu besinler antioksidan bakımından zengindir. Antioksidanlar, özellikle A, C, E vitaminleri ve beta-karoten, cildi serbest radikallerden korur, yaşlanma belirtilerini de azaltır.

Ciltteki tüm lekeleri bir gecede siliyor! Bu kez sürmek değil yemek gerekiyor 2

Kolajen üretimini destekler

Doğal yeşil yapraklı sebzelerin içeriğinde bulunan C vitamini cildin doğal kolajen üretimini destekler. Kolajen cildin elastikiyetini ve sıkılığını korur, kırışıklık oluşumunu engeller.

Nemlendirici ve besleyici

Yeşil yapraklı sebzeler cildinizi nemlendiren ve besleyen su ve vitaminler içerir. Bu cildinizin daha parlak, saha sağlklı ve daha genç görünmesini sağlamaktadır.

İltihaplı sivilceleri ortadan kaldırır

Bu sebzede bulunan bazı bileşenler cilt iltihabının azaltılmasına yardımcı olabilir. Bu çerçevede diğer cilt problemlerinin görünümü azaltılabilir.

Detoks etkisi sağlar

Klorofil içeriği özelliği olan yeşil yapraklı sebzeler vücudu detoksifiye eder ve kirletici maddelerin ciltten uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Bu cildinizin daha temiz ve aynı zamanda sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

Ciltteki tüm lekeleri bir gecede siliyor! Bu kez sürmek değil yemek gerekiyor 3

Güneş yanığını önler ve kiri temizler

yeşil yapraklı sebzeler, güneş ışığına maruz kaldığınız süreçte cildinizi UV ışınlarından koruyan antioksidanlar içermektedir. Bu cilt kanseri riskinizi azaltabilir, güneş yanığını önleyebilir.

Hangi yeşil sebzeler kolajen içerir?

Ispanak: Demir, kalsiyum, C vitamini, A vitamini açısından zengindir. Genellikle salatalarda, omletlerde ve smoothielerde kullanılır.

Marul: Marul mevsim salatalarında yaygın olarak kullanılan bir sebzedir. Diyet lifi ve vitaminler açısından zengindir.

Pazı: Pazı, parlak renkli yapraklarıyla dikkat çeker ve A vitamini ile K vitamini açısından zengindir. Çorbalarda, kızartmalarda, salatalarda vb. kullanılır.

Brokoli: C vitamini, folat, lif ve antioksidanlar bakımından zengin bir sebze. Genellikle haşlanarak veya buharda pişirilerek yenir.

Roka: Roka, baharatlı tadıyla bilinir ve A, C, K ve demir vitaminlerini içerir. Salata ve sandviçlerde kullanılabilir.

Yeşil soğan: A, C, K vitaminleri ile folik asit bakımından zengindir. Çorbalarda, kızartmalarda veya garnitür şeklinde tüketilebilir.

Mayısdanoz: Mayısdanoz, C vitamini, demir ve antioksidanlar açısından zengindir ve sıklıkla yemek ve salatalarda garnitür şeklinde kullanılmaktadır.

Kara lahana: Diyet lifi, C vitamini ve K vitamini bakımından zengin bir sebze. Ayrıca fermente edilir ve turşu olarak da yenilebilir.

Brüksel lahanası: Brüksel lahanası küçüktür ve lif, C vitamini, K vitamini açısından zengindir. Izgara veya buharda yenilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.