Ayhan Barut, turizm sektöründeki haftalık tatil düzenlemesine tepki gösterdi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, turizm çalışanlarının haftalık tatil hakkını kısıtlayan düzenlemeye tepki göstererek, “Kölelik dayatmasına geçit vermeyeceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2025 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2025 09:58
Kaynak: BÜLTEN
Ayhan Barut, turizm sektöründeki haftalık tatil düzenlemesine tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, turizm sektöründe çalışan emekçilerin haftalık tatil hakkını kısıtlayan yeni düzenlemeye tepki gösterdi. Meclis’te yaptığı konuşmada, iktidarın emekçilerin haklarını görmezden geldiğini belirtti.

“Milyonların feryadına kulak tıkıyorlar"

Ayhan Barut, “İktidar, emeklisinden çiftçisine, asgari ücretlisinden kamu emekçisine herkesin yaşamını dar etmeye devam ediyor. Açlık ve yoksulluk büyümüş, enflasyon canavarı hortlamış, işsizlik patlamış, paramız pul olmuş, umurlarında bile değil. Bunların 'emek, adalet, özgürlük ve demokrasi' düşmanlığı tescillidir. Rantın ve sermayenin yanında hizalandıkları için, halkın sorunlarını dikkate bile almıyorlar. Milyonların feryadına kulak tıkıyorlar" şeklinde konuştu.

“Emeğin hakkını savunmaya devam edeceğiz”

Barut, "Kendileri ve yandaşları için seferber olan tek adam yönetimi, şimdi de dayattığı düzenlemeyle turizm sektöründe çalışan emekçilerinin haftalık tatiline göz dikti. Emekçilerin 1 günlük hafta tatili için 10 gün çalışmasını zorunlu kılıyorlar. İnsanca yaşam için mücadele eden bizler emeğin ve emekçinin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Kölelik dayatmasına geçit vermeyeceğiz" diye ifade etti.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.